Alaskan

A tavaly bemutatott Renault Duster Oroch után itt az újabb platós kisteherautó, mely egy személyautó kényelmét biztosítja a vezetőnek és utasainak. Fontos is, hogy a Reanult komolyabban képviseltesse magát ebben a szegmensben, hiszen világviszonylatban a haszongépjárművek között a piac egyharmadát a pick-upok uralják. A piacért versengő autógyártók között a Renault-nak ezzel a most életre hívott különleges és mutatós koncepcióval jelentős eladásai lehetnek a jövőben.

Alaskan

És hogy miért csak most lehet cool a Renault pick up-ja? Azért, mert a sorozatgyártásra még legalább egy-két évet várni kell. A most bemutatott Alaskan ugyanis egy koncepcióautó, amit ebben a kinézetében azért tárnak a közönség elé, hogy a szakmai és egyéb vélemények birtokában végül megalkothassák a végleges formát. A Renault hivatalos közleményében nagyratörő terveiről ír az Alaskan kapcsán. Céljuk, hogy ez az új autó ne csak üzleti, de mindennapos, szabadidős célra is elnyerje a fogyasztók tetszését. Az 1999-ben létrehozott Nissan-Renault szövetség jó alap arra, hogy a technikai kialakításban legyen némi átjárás a két cégcsoport között. Így lehetséges, hogy az Alaskan technikai alapjait a Nissan adja.

Alaskan

fotók: renault.com

A tanulmányautón már most erősen érződnek a modern kori hatások, így csak kicsit meglepő, hogy a tetejére napelem került. A technikai újítások között szerepel a szaténhatású fényezés és a körkörös LED-világítás, ami beépített kamerával is kiegészül. Utóbbi a tervek szerint a táj rögzítése mellett az eltévedt autósnak is a segítségére lehet. Tény, ami tény, az Alaskan egy szemrevaló darab lehet. Mindezek mellett figyelnek majd a belső kialakításnál a minőségi anyaghasználatra, a kényelemre, s nem utolsósorban arra, hogy igen széles paletta álljon rendelkezésre a variálásra azoknak, akik szeretik az egyedin belül is a különlegeset.