Agroinform

+36 20 477 5467 (H-P 8-16)

Regisztrált felhasználó:

Látogató most: , Tag:

Apróhirdetés: , Mai:

A Kaposvári Állattenyésztési Napok – beszámoló a gépparkból

Forrás: Agroinform - Igric Dominika
Nyomtat
Létrehozva: 2011-09-20 10:16:39  
 
hirdetés
A 2011. évi KÁN a Kaposvári Egyetemet és az állattenyésztést ünneplő, többszörös jubileumi rendezvény volt. Nagy örömünkre, a Pannon Lovasakadémia 40 hektáros területén lehetőséget biztosítottak az állattenyésztés háttériparának bemutatkozására is.

A kecskeméti ODISYS Kft. a kezdetektől -öt éve- a Kaposvári Állattenyésztési Napok kiállítója.
A cég ügyvezetője, Hernek Zoltán elismerően szólt a kiállítás és vásár színvonalas rendezéséről, a kaposváriak vendégszeretetéről. A jubileumi hétvégén a várt látogatottságot és érdeklődői kedvet kapták a kiállítók, de az Odisys reméli, hogy jövő évben tovább szaporodik a gépkiállítók és a közönség tábora is. Az állattenyésztés legmagasabb szintű oktatásának ünnepén nem feledkezhetünk meg az állatokat és emberi munkaerőt kiszolgáló háttériparról, így a mezőgazdasági gépekről sem!
Kiállított gépeiket az Odisys által forgalmazott színes palettáról válogatták a kiállítás fő irányvonalának – az állattenyésztésnek – eleget téve. Látogassa meg weboldalukat ide kattintva!

 

 

A BSZ Farmer Bt. szintén a kiállítók között mutatkozott be Kaposváron.
Szűcs János, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a Bt. 1996-ban alakult családi vállalkozásként és fő tevékenységük kapálógépek és egyéb mezőgazdasági alkatrészek gyártásával indult. Pellérdi nagykereskedelmi raktáruk megépülésétől kezdve már termékeiket, kerti szerszámaikat gazdaboltoknak szállítják ki. 2010-ben lehetősége nyílt a BSZ farmer Bt.-nek egy pályázat keretén belül megvásárolni egy Poliuretán-habszóró berendezést. A szerkezettel lapostetők, illetve hagyományos lakóépületek szigetelését is el lehet végezni. A Kaposvári Állattenyésztési Napokra is ezt a technológiát hozták ki és mutatták be.
A kiállítás másik újdonsága egy elektronikus kazán termékcsalád. Az elektronikus kazán villamos energiával fűt és kombinálható napelemes rendszerrel, megújuló energiaforrásokra épülő technológiákkal.
Szűcs János pozitívan értékelte a rendezvényen tapasztaltakat. A figyelem központjában állt a BSZ Farmer minkét termékcsoportja a kaposvári kiállítás napjain és korábban, az ország több szakmai vásárán is. A nagy érdeklődésre való tekintettel, továbbra is meg kell jelennie a BSZ Farmer Bt. termékeinek a nagyobb rendezvényeken, hogy minél többen értesülhessenek a legkorszerűbb és költséghatékony módszerek nyújtotta lehetőségekről. Ide kattintva nézze meg weboldalukat!

 

A Metripond - M93 Mérleggyártó Kft. első alkalommal vesz részt a Kaposvári Állattenyésztési Napokon. Háj András kereskedelmi és marketing menedzser nyilatkozott az Agroinformnak a Metripond - M93 profiljáról, kiállított mérlegeiről.
A cég 1993-ban alakult a volt Állami Metripond mérleggyártó gyár jól felkészült gyártásfejlesztési osztály szakmai gárdájával.
Fő termék a kamionmérleg, illetve egyéb ipari mérlegek, lapmérlegek és állatmérlegek. A széles palettájú kínálat a rozsdamentes és felsőpályás húsmérlegekkel az állattenyésztés feldolgozóiparát is kiszolgálja. A kiállításon bemutatott termékek szempontjából a legfontosabb, hogy az állatmérlegek teljes arzenáljával szolgálják ki a különböző ágazatokat, a sertésmérlegetkől a marhamérlegekig. Készült a magyar szürkemarhák részére egy speciális marhamérleg is, ami eddig még nem széles körben ismert, de a tervezők bíznak benne, hogy hamarosan felfedezik a gazdálkodók.
A kamionmérleg kiállításon bemutatott makettje egyedülálló színfoltként kedvence lett kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A cég bármilyen jellegű mérleg elkészítésére és új feladat megoldására örömmel vállalkozik!
Kattintson ide weboldalukhoz!

 

A Ferro-Flex Kft. már a Mezőgép korszakból ismert. 1993- tól működik önálló cégként és
2008-ban teljes megújuláson ment át a Ferro-Flex, amit Horváth Csaba tulajdonos és ügyvezető vitt végbe. A lengyeltóti központú Kft. mára 70 fő dolgozóval büszkélkedhet.
A cég profilját Porkoláb Tamás ismertette. A termékek között érdemes említeni traktorra szerelhető homlokrakodók és teleszkópos rakodók munkaeszközeinek gyártását, forgalmazását, gép-importálást. Ezen kívül pótkocsik, talajművelő gépek, altalajlazítók, sávművelők is a termékskála részei.
Kiállított gépként az Állattenyésztési napokon a látogatók megnézhették:
- Faucheux, francia import homlokrakodóikat,
- saját gyártású homlokrakodókat,
- ehhez illeszthető munkaeszközöket,
- fa aprítókat,
- szerb import- talajmarót
- francia import fa aprítót.
Weboldalukhoz kattintson ide!

 

Az IKR ZRT. balatonkeresztúri területi központ képviseletében állította ki gépeit a Kaposvári Állattenyésztési Napokon.
Ágoston Zoltán számolt be a kiállított gépekről és a New Holland traktorokról, amelyeket már 5. éve csodálhatnak meg itt a látogatók az IKR jóvoltából.
Az IKR Magyarországon a New Holland gépek kizárólagos forgalmazójaként, ezúttal a márka kisebb gépeivel jelentek meg. Az állattenyésztési ágazatokat figyelembe véve és nekik kedvezve, hozták el a 6020 Elite homlokrakodóval felszerelt traktort, amelyet fontos kiemelni, hiszen egész évben akciós áron vásárolható meg. A New Holland a kezelő kényelmét mindig előtérben tartotta, így van ez a 6020-assal is, amelyet most kiváló ár-érték aránnyal lehet megvásárolni.
Másik kiállított gép, a New Holland Skid rakodó, állattenyésztők hasznos segítsége lehet széna-, szalma munkák elvégzésében és a trágyakezelésben is.
Ide kattintva ellátogathat weboldalukra!

 

A Pápai Készenlét Zrt. is képviseltette magát a Kaposvári Állattenyésztési Napok jubileumi kiállításán. Az 1990-ben alapult cég kezdetben a magyar fejéstechnika és állattenyésztés eszközeivel, gépeivel foglalkozott. Ma már 10 éve a növénytermesztés gépeit is kínálják.
Széles portfóliójuk alá sorolható:
- Bioenregetikán belül: biogáz, biodízel, megújuló energia
- Növénytermesztés,
- Állattenyésztés,
- Építészet,
- Istálló technológiák generál kivitelezése,
- Szőlészet-borászat ágazatok.
Az Állattenyésztési Napokra hozott kiállított gépek között:
- Deutz-Fahr traktorok
- Agrex olasz- műtrágyaszórók,
- Alpego szárzúzók szerepeltek
.
Kifejezetten az állattenyésztés ágazatainak szánt Faresin teleszkópos rakodó és takarmánykiosztó kocsik is bemutatásra kerültek,- amelyek a cég fő termékeit is jelentik. A Faresin takarmánykeverő,- kiosztó kocsival az országban komoly számmal vannak jelen mind alkatrész-ellátás, mind pedig újgép -értékesítés területén
Ezen kívül a látogatók láthattak önitatókat, fejéstechnikai eszközöket, vegyszereket, amelyek iránt szintén nagy volt az érdeklődés.
Ide kattintson weboldalukhoz!

 

A Com-Oil Zrt. az Eni kenőanyagok forgalmazójaként vett részt az Állattenyésztési Napok gépkiállításán.
Az i-Sint új kenőanyag-családot a vezetés élményéért, széles palettával mutatták be.
- A mezőgazdasági gépek motorgyártói számára kifejlesztett SIGMA kenőanyagcsaládot,
- a ROTRA erőátviteli olajokat
- ARNICA hidraulikaolajokat
- és az AUTOL szuper tartós, nyomásálló zsírokat is megismerhették a nagygépesek.
Kattintson ide weboldalukhoz!Az AGROWOLF Kft.-t Wolf Miklós üzletkötő mutatta be.
A cég 1991-ben alakult és első sorban mezőgazdasági és erdészeti gépekkel foglalkoznak. Központjuk Szolnokon működik és Balatonfüreden tervezik második telephelyük nyitását. Cseh, olasz, norvég gyártók termékeit forgalmazzák és ettől az évtől kezdve saját talajlazítók gyártásába kezdtek.
Termékkínálatukból a legfontosabbak között érdemes említeni a hidraulikus rakodógépeket, olasz és cseh homlokrakodókat, vontatott, illetve függesztett rakodógépeket, fűkaszákat, szervestrágyaszórókat, karos és billenthető rézsűzúzókat.
Talajlazítók, erdészeti pótkocsik, általános pótkocsik, erdészeti csörlők is gazdagítják a választékot. Az AGROWOLF Kft. alkatrészek beszerzését, hidraulikus építőelemek eladását, illetve a cég által forgalmazott gépek tartozék-, alkatrész- ellátását biztosítják.
A Kaposvári Állattenyésztési Napokra kiállított gépeiket a helyi rendezvény profiljához mérten válogatták össze.
Traktorra szerelhető homlokrakodókat, fűkaszákat, bálatüskéket,- mint rakodógépek tartozékait – mutatták be, illetve a saját talajlazítókat és a rézsűkaszákat is megtekinthették a látogatók. Wolf Miklós a gépek közül a homlokrakodókat- mint az elmúlt év legkelendőbb termékét- emelte ki termékeik sorából és hozzátette, hogy a növénytermesztés gépeiről sem szabad megfeledkezni egy állattenyésztési szakkiállításon, hiszen a takarmány megtermelésén keresztül is szorosan kapcsolódnak ezek az ágazathoz.
Weboldalukhoz kattintson ide!


A bajai központú Dorker Kft. szintén részt vett a gépkiállításon.
Szeredai Jenő, a kaposvári telephely értékesítési vezetője beszélt a cég történetéről. Az 1992-ben alakult Dorker ma Nyíregyházán, Szolnokon, Siklóson, Kaposváron és Győrben is telephelyeket tart fent.
A cég elsősorban alkatrész forgalmazással kezdte fő tevékenységét, amelyet gépforgalmazással bővített. Az igazi áttörést 2010. év vége jelentett, amikor a Dorker Kft. Deutz-Fahr magyarországi márkaképviseleteként lépett elő. Ezt követően több komoly munkagépgyártó csatlakozott a céghez, mint például: Vogel-Noot, Köckerling, Pronar.
Mára minden magyar gyártó termékeit is kínálják.
A Dorker számára újdonságot jelentő kaposvári kiállító térre a Deutz-Fahr komplett gépcsalád képviselőit, Vogel-Noot gépeket és MTZ traktorokat hoztak el az érdeklődőknek.
Szeredai Jenő kiemelte, hogy a Deutz-Fahr-on kívül – ami egyébként a cég fő termékét jelenti – a Pronar cég óriási pótkocsi-választékát ajánlja a szakmabeli érdeklődők figyelmébe.
Weboldalukhoz kattintson ide!

 

A Kaposgép Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. immáron 20 éve dolgozik a gazdákért.
Hazai terepen, második alkalommal vesznek részt a Kaposvári Állattenyésztési Napokon kiállítóként és jövőre is biztosan eljönnek kínálatukkal.
Szliczki Szabolcs kereskedelmi vezető mutatta be a kaposvári székhelyű, magyar tulajdonú céget.
Homlokrakodók, markolók gyártásával és ezekhez illeszthető munkagép-, munkahenger gyártással-forgalmazással, rotátorok kereskedelmével, daruk eladásával foglalkoznak.
Az állattenyésztési napok kiállításán homlokrakodókat, mutattak be – hozzájuk tartozó munkaeszközökkel, rotátorokkal.
Szliczki Szabolcs kiemelten beszélt a KR 95 elnevezésű homlokrakodóhoz készített saját gyártású csomagolt bálamegfogóról, ami teljesen új és a cég saját fejlesztésű terméke.
Weboldalukhoz kattintson ide!


A Kiskorpád Gépker Kft. első alkalommal állított ki Kaposváron az Állattenyésztési Napokon. Sok érdeklődő látogató kereste fel őket a három napos rendezvény alatt, így jövőre is tervezik, hogy az állattenyésztési napokon kiállítják termékeiket.
A nagybajomi székhellyel működő cég szlovén és lengyel mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozik. Erdészeti, mezőgazdasági gépek, földmunkagépek, MTZ traktorok színes választékát kínálják.
Az Állattenyésztési Napokra MTZ traktoraikat hozták ki, valamint bemutattak erdészeti csörlőt, rönkfogót és műtrágyaszórót is kínálatukból.
Weboldalukhoz kattintson ide!

 

A szigetszentmiklósi Körmendi Kft.-t Molnár Sándor kereskedelmi asszisztens mutatta be az Agroinformnak.
A Körmendi Kft. első sorban JCB alkatrészek forgalmazásával és gépértékesítéssel foglalkozik. A profilhoz kell sorolni a Hinowa mini dömper, targonca és személyemelők sorát is, amiket szintén a cég képvisel.
A mezőgazdaságban a kültéri, mostoha körülmények közötti szállításban lehet előnyös a lánctalpas targonca, a minidömper pedig akár szalma-széna hordásra, istálló körüli munkák elvégzésére is kiválóan alkalmas.
Az Állattenyésztési Napok álló gépbemutatóján két termékkel jelent meg a Körmendi Kft.:
A Hinowa lánctalpas targonca geometriájából adódóan 1,8 tonnát 1,7 m-re képes felemelni. Ez nehéz terepviszonyok között hatásos munkavégzést jelent a gazdák számára.
A kiállított Hinowa minidömper alapgéphez különböző kit-eket lehet rendelni. Így alakítható minidömperré, homlokrakodóvá és Rhinetta tartozékokkal felszerelhető. A kanál részéhez lehet raklapvillát, vagy akár gallyösszeszedő adaptert is csatlakoztatni.
Weboldalukra ellátogathat ide kattintva!

 

A Bedenek és Társa Bt. mezőgazdasági gép és alkatrész értékesítéssel foglalkozik.
A Bt. Kaposújlaki telephellyel működik 1995 óta. Családi vállalkozásként indult Bedenek József ügyvezető irányításával, mára pedig 9 főt foglalkoztatnak.
A cég sok márka képviseletével foglalkozik, a nagyobbak közül a Massey Fergusont, Vogel-Noot-ot, Pöttingert, és a frissen palettára került Lemken munkagépeket érdemes feltétlenül említeni. A Bedenek és Társa széles skálával dicsekedhet a felsoroltakon kívül is. Nagy alkatrészraktáruknak köszönhetően a bő megyét kiszolgálják alkatrésszel, nem véletlenül ez említhető a cég erősségeként.
Kaposváron másodszor vettek részt az állattenyésztési napok kiállításán, amire
- Massey Ferguson traktorral,
- Dél-koreai Tym traktorral,
- Vogel-Noot és Pöttinger munkagépekkel,
- SIP szálastakarmány-betakarító gépekkel,
- Rendkezelővel, kaszával,
- lengyel Metal Fach bálázóval
jelentek meg.
Egy kínai Atlantis rakodógépet is bemutattak az érdeklődőknek, amely ár-érték arányban rendkívül kedvező, most kerül bevezetésre. Az új gépet, így az Atlantis márkanevet is, szeretnék a gazdákkal minél hamarabb megismertetni.
Weboldalukhoz ide kattintson!

Dér Attila, a Deraland Kft. gépészmérnöke, ügyvezetője számolt be cégükről és a KÁN gépkiállítására hozott bemutatójukról.
A cég központja Kaposváron van és lábodi géptelephellyel működnek.
Fő profiljuk traktor kiegészítő berendezések forgalmazása. A vállalkozás mottója már szállóigévé vált: „Minden, ami a traktor körül számíthat”. A szlogen nagyon komoly szakmai hátteret is rejt, hiszen olyan traktor-kiegészítőkkel foglalkoznak, amelyek a gazdák számára üzemanyag, idő és ezáltal költségmegtakarítást jelentenek.
- Egyik fő profilként említhető a traktoros mellső 3 pont függesztések, amellyel tolt üzemű munkaműveletekhez tudnak munkaeszközöket hordozni.
- A másik fő csoport a traktoros homlokrakodók. Az éves 400 üzemóráig történő mérések bizonyítják, hogy egy traktoros homlokrakodó alkalmazása gazdaságosabb, mint egy célgép – önjáró rakodó-alkalmazása. Sőt, a traktor ezáltal sokkal inkább kihasználható.
- Harmadik nagy főcsoport a vontatás eszközrendszere, így a traktor és vontatmány közötti kapcsolatok. Vonófejek, vonószemek, különböző vonó bekötési rendszerek termékei is ide sorolhatók.
A Deraland Kft. abroncs nyomásszabályozással és hűtőrendszer tisztító ventillátorokkal is foglalkozik.
A kaposvári kiállításon látható gépbemutatón:
- mellső 3 pont függesztéseikkel,
- vonóbekötéseikkel,
- rakodógépeikkel jelentek meg.
- Kis asztali bemutatón a rakodógépek vezérlései és az kézi abroncsnyomás szabályozó egységei kerültek kiállításra.
Dér Attila kiemelten a 200-as sorozatú új ALÖ QUICKE svéd homlokrakodóról szólt, amely kis-könnyű, univerzális kategóriájú traktorok rakodógépeként került a közönség elé.
Ez a termékcsalád, -ami eddig a Quicke paletájáról hiányzott,- most a Kaposvári Állattenyésztési Napokon debütált először, majd az OMÉK-on fog másodszor fizikailag megjelenni hazánkban.
Tudjon meg többet róluk ide kattintva!

A Kaposvári Állattenyésztési Napok zárásakor a szervezők külön megköszönték a gépkereskedők és gépgyártók részvételét és azt, hogy a három nap jubileumi rendezvénysorozata keretén belül együtt ünnepelhetett a mezőgazdaság minden ágazatának képviselője.

 Bejelentkezés
 
Programok