Agroinform

+36 20 477 5467 (H-P 8-16)

Regisztrált felhasználó:

Látogató most: , Tag:

Apróhirdetés: , Mai:

Hazánkban még nem látott Amazone permetezőgépek a DLG-n (+Képek, videók)

Forrás: Agroinform Hírszolgálat (x)
Nyomtat
Létrehozva: 2012-08-03 08:03:25  
 
hirdetés
Több mint 22.000 látogatót érdekeltek a Berburg-Strenzfelden megrendezett DLG szántóföldi rendezvény újdonságai, amelyek között az Amazone gépei is ott voltak. A Pantera önjáró permetezőgépet Németországban már láthatta a közönség, hazánkban várhatóan 2013-ban mutatják be.

A DLG után az Agro+Mashexpo kiállításon a Pantera

Az Amazone ismét két standdal képviseltette magát a németországi DLG kiállításon. A kommunikációs standon egy Pantera önjáró permetezőgépet állítottak ki, ami már messziről vonzotta a látogatók tekintetét. “Ezen a standon nem csak a legújabb Amazone gépekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők - bár a Pantera önjáró permetezőgép mellett látni lehetett a 12.000 literes UX 11200 szántóföldi permetezőgépet is -, hanem az intelligens növénytermesztéssel is” – mondták el portálunknak a cég képviselői.

“Az Amazone két újdonsága, a Pantera és az UX 11200 még nem kapható hazánkban, azonban a színfalak mögött már folyik a készülődés. A hazai gazdáknak a Pantera önjáró permetezőgép lehet érdekes nagy teljesítményével és egyszerű kezelhetőségével” – mondta el az Agroinformnak Kovács Tamás, az Amazonen-Werke Kft ügyvezetője. Hozzátette; a Pantera szinte minden fukciója automatizált, a kezelő előtti monitorról, vagy teljesen automatikusan vezérelhető. Az ügyvezető portálunknak azt is elárulta, hogy a Pantera első hivatalos bemutatkozása várhatóan a 2013-as Agro+Mashexpo kiállításon lesz.

 

 

Költséghatékony megoldás a szántás kiváltásával

A DLG-n az Amazone szakemberei bemutatták az új 3 C koncepciót is, amelynek lényege, hogy a gazdálkodó a szántóföldön minél nagyobb teljesítményt érjen el, a lehető legalacsonyabb ráfordítás mellett.

Kovács Tamás portálunknak úgy fogalmazott; “A 3 C koncepció alaptézise a szántás kiváltása forgatás nélküli talajművelésre, amely sok esetben hazánkban is alkalmazható, és jelentős üzemanyag költség megtakarítást eredményezhet. Emellett növekszik a területteljesítmény is egy szántásos művelettel szemben”.

A két permetezőgépen kívül a repce vetéséhez kapcsolódva a Cirrus 6002 vetőgépet és az EDX VarioTrail szemenkénti vetőgépet állították ki a rendezvényen, ám a másik Amazone stand is tartogatott érdekességeket, amely egy kísérleti ültetvényhez kapcsolódott. Az egyik kísérletben azt láthatták az érdeklődők, hogy a gabonatermesztésnél a különböző sortávolságok milyen hatással vannak a fejlődésre és a gyomosodásra. Egy másik kísérletben a kukorica vetéséhez kifejlesztett új Strip-Till eljárást mutatták be.

Precíziós mezőgazdaság innovációi

A rendezvény alatt három mezőgazdasági vállalat kapta meg azt a Precíziós Mezőgazdaság Innovációs Díjat, amit a Neue Landwirtschaft mezőgazdasági magazin hirdetett meg. Az Amazone ezen a pályázaton szponzorként vett részt, méghozzá 1000 Eurót ajánlottak fel a díjazottaknak.

A díjakat Martin Umhau (DLG elnöke), Christian Dreyer (Amazone ügyvezetője), Prof Dr. Klaus Böhme (Neue Landwirtschaft magazin), Daniel Rittershaus és Dr. Wulf-Dietmar Storm (DKB) adta át.


Agroinform GépTipp:
Előfizetés időtartama:
Előfizető neve:
Előfizető emailcíme:
Feliratkozom hírlevélre:
Előfizető telefonszáma:
Előfizető postacíme:
Fizetés módja: Csekk - postai utánvét
Átutalás - átvételkor kapott számla alapján
Személyesen - az Agroinform Kiadónkban (1149 Budapest, Angol u. 34.)
Megjegyzés:

Írja be a képen látható szöveget a szövegmezőbe (spam védelem):

Bejelentkezés
 
Programok