Kialakításuk és működésük számos innováció eredménye. Az új VARIO és CERIO adapterek természetesen az összes LEXION modellel kompatibilisek.

Fokozatmentesen állítható vágóasztal, integrált repcelemezzel
A VARIO 930 és 770 modellekkel a CLAAS a VARIO 900-as és 750-es vágóasztalokat váltja. -10 cm-től 60 cm-re fokozatmentesen állítható vágóasztalt kaptak integrált repcelemezzel. Eddig a repcelemezeket kézzel kellett becsavarozni, most ezeket a vágóasztalba szerelték és a fülkéből - csak úgy, mint az asztalhossz - egyszerűen és gyorsan állíthatók. A rendválasztó és repcekasza szerszám nélkül, a gyorscsatlakozó segítségével könnyen le- és felszerelhető, így a gabonából repcére néhány perc alatt, kényelmesen átszerelhető a kombájn.

A repcekaszák behelyezése automatikusan aktiválja a hidraulikaszivattyút az oldalkaszák hajtásához. A csatlakoztatás egyszerű. Az asztal és a motolla véghelyzeteit a vágóasztal automatikusan továbbítja a kombájnra. A beépített repcefelszereléssel az asztal 20 cm-rel feljebb vagy lentebb képes vágni. A repcekaszát a szállítókocsi rekeszében tárolhatjuk, így mindig kéznél van.

Kényelem alapfelszereltségként
Az új CERIO 930 és 770 vágóasztalok a gabona betakarításához hasonlóképpen lettek megtervezve. A CERIO 930 és CERIO 770 megadja az új VARIO generáció minden előnyét, az asztal helyzete a terményáram optimalizálása érdekében manuálisan állítható. Öt asztalpozíció lehetséges -10 és +10 cm között. Ehhez 10 csavart kell eltávolítani. Így húzható be és tolható ki az asztal. A teljes vázkeret, a behúzócsiga, a hajtómű és a motolla megegyezik a VARIO elemeivel.

Mindegyik új vágóasztal modell behúzócsiga-átmérőjét 14 százalékkal, 66 cm-re növelték, így nagy szalmatömeget is hatékonyan juttat a ferde felhordóhoz. A behúzócsiga és a kaszák mechanikus hajtást kaptak. Az új kialakítású tartókeretnek köszönhetően a gépkezelő jobban rálát a vágóasztalra. A LASER PILOT fejegység kéziszerszám nélkül is csatlakoztatható, beállítható, a leválasztó élek kényelmesen kívülről beállíthatók és a vágóasztal gombnyomásra felveszi a parkolási helyzetet.

Speciálisan rizs betakarításhoz az új VARIO és CERIO vágóasztalok rozsdamentes HD változatban is elérhetők. Ezekhez a vágóasztalokhoz külön rizses kaszarendszer is rendelhető.