kep

Magyarországon megközelítőleg 290 bejegyzett takarmánykeverő működik, a hazai szükséglet kb. 4 millió tonna évente, amelynek fele integrációban kerül kihelyezésre az állattenyésztőkhöz. A maradékból mintegy 1,5 millió tonnát használnak fel a baromfitartók, ebből 230 ezer tonnát gyárt az Agrifirm. Az árutojó és broiler csirke szegmensben piacvezetők, ehhez két üzemegység (Kaba és Győr) 4 műszakos termelésére van szükség, illetve folyamatos innovációra, megbízható, állandó minőségre.
És persze arra, hogy a vállalat kereskedői a szoros partnerkapcsolatoknak köszönhetően pontos előrejelzést tudjanak adni a gyárnak az éppen előállítandó takarmányokról, hogy a szállítás is pontos lehessen – mondta az Agroinform.hu-nak Hollár János kereskedelmi vezető. Nagyon fontos, hogy partnereik megbíznak a termékben, tudják mire számíthatnak, és  tudják azt is, milyen eredményt fognak a takarmányokkal elérni – tette hozzá.

kep

A broilerek számára az életkornak megfelelő takarmányokat (indító, nevelő I., nevelő II., befejező) állítanak elő, amely takarmányok természetesen figyelembe veszik az adott hibrid sajátosságait és igényeit is. Egyértelmű cél a gazdaságos és költséghatékony broiler takarmányozás megvalósítása a partnerek számára.

Míg a broilerhízlalás során a minél rövidebb idő alatti maximális tömeggyarapodás elérése a cél, addig a tojástermelésre nevelt csirkék nevelésekor az, hogy a tojástermelés kezdetére (17-18 hetes kor) egészséges, szilárd szervezetű, jó kondíciójú (de nem elzsírosodott) állományt neveljenek fel, amely képes lesz a tojóidőszakban a maximális termelés elérésére.

kepAz az üzlet, ami mindig csak az egyik félnek kedvező, nem működhet hosszú távon. Az Agrifirmnél azt szeretnék, hogy a partner és a vállalat is jól járjon. Ha a partner sikereket ér el, akkor az Agrifirm biztos lehet abban, hogy a megrendelt táp ellenértékéhez is hozzájut, ami nyilván szükséges a további fejlesztésekhez, de a rentábilis működéshez is, hiszen gyakorlatilag 30-60 napig hitelez az állattartóknak a kihelyezett takarmánnyal.

Hollár János hangsúlyozta, hogy az Agrifirmnél büszkék a partnerek sikereire, és az a céljuk, hogy minél több partnerük vállalja is fel a sikereit, ahogyan ezt nyugat-európai gazdatársaik teszik.

Ettől még egyelőre távol van Magyarország. Az az általános szemlélet, hogy a baromfitartók, más szegmensben tevékenykedő gazdatársaikhoz hasonlóan, maguk sem néznek szembe sikereikkel, illetve eltitkolják azt.

A holland anyavállalat partnerei büszkén fényképezkednek, pózolnak a csirkékkel a szállítás előtt, nálunk pedig inkább eltitkolják a kimagasló eredményeket is, pedig szép számmal vannak már! Az Agrifirm éppen ezért indított olyan kampányt, ahol a partnereik maguk számolnak be sikereikről, mutatják be munkájukat, telepeiket, kiváló termékeiket. A kampány során szeretnék felhívni a fogyasztók figyelmét is a termelők munkájának eredményére, a finom és friss magyar termékekre.

Hollár János hangsúlyozta, az Agrifirm munkavállalói rendkívül büszkék arra, hogy takarmányaik, szakértelmük és innovációik is hozzájárulnak ezen termékek előállításához, és közreműködhetnek partnereik sikereiben!