2014. szeptember 10-13. között benépesült az MKB Aréna és környéke, közel 70 kiállító 3000 m2-en várta a több ezer látogatót.

Az innoLignum Sopron idén is nagyszerű lehetőség volt az erdészeti és faipari vállalkozások, szervezetek bemutatkozására, azok innovációs eredményeinek prezentálására és a szakmai célközönség megszólítására. Az évről-évre visszatérő és az idén elsőként érkező cégek egyaránt a fafeldolgozás és megmunkálás legkorszerűbb gépeit, szerszámait és azok használatát ismertették, így a látogatók betekintést nyerhettek a legújabb faipari technikákba. A vásár természetesen lehetőséget teremtett új üzleti kapcsolatok kiépítésére, új termékek bemutatására, értékesítésére is.

A mostanra igen nagy népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat azonban nemcsak a szakmabeliek számára tartogatott érdekességeket, újdonságokat, hiszen a programok többsége, például a STIHL Timbersports rendkívül látványos bemutatója, a veterán motorfűrész kiállítás, valamint a veterán motorfűrész lánccserélő verseny a laikus látogatókat is vonzotta.

A rendezvény során minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb standot, kiállítót. A NymE Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium csapata bútorkészítő bemutatóval színesítette a négy nap programját. A kreatív erdei kézműves foglalkozásokkal készülő gyermek-játszóházat és a Mesélnek az erdők-mezők állatai című mesekönyv - felolvasással és dedikálással egybekötött - bemutatóját gyerekek tömege népesítette be.

A Flex-Fény Kft. szervezésében megvalósult látványkonyha során a látogatók Serényi Zsolt, a TV Paprika szakácsának főzőbemutatóját láthatták. A közönség kedvencei lettek a faesztergályosok, akik a helyszínen mutatták be, hogy miként tudják a fahulladékot újrahasznosítani. A szakmai célközönség pedig - az eddigi évekhez hasonlóan - idén is nagy érdeklődéssel fogadta a Nyugat-magyarországi Egyetem által megrendezett tudományos konferenciát, a lignocellulózok energetikai hasznosításának műszaki vonatkozásairól.

A korábbi innoLignum Sopron vásárokhoz hasonlóan a megnyitón idén is több kategóriában osztott díjat a szakmai bizottság:

Innolignum Sopron vásárdíj: Kress Képviselet
Innolignum Sopron vásárdíj: Kuhn Rakodógép Kft.
Innolignum Sopron vásárdíj: Holz & Metal Kft. és a faesztergályosok

Sopron Megyei Jogú Város Különdíja: STIHL Sopron
Gy.-M.-S. Megyei Közgyűlés innovációs különdíja: Robinia Group Kft.
Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara különdíja: Ubrankovics Kft.

Innolignum közönségdíj: Szoláram Kft.

Reméljük, hogy jövőre is találkozunk a hazai erdészet és faipar fellegvárában!