Agroinform

+36 20 477 5467 (H-P 8-16)

Regisztrált felhasználó:

Látogató most: , Tag:

Apróhirdetés: , Mai:

Fórum
Magyar fűszerpaprika

Létrehozta: , 2008-10-07 20:36:39

Hozzászólások sorrendje:

Frissítés
következő > > |
válasz #4894 hozzászólásra » | Jano67 küldte be 2014-10-24 13:06:27-kor

Válasz #4888. hozzászólásra
Halihó.
Sajnos az idén nekem is így barnul a paprikám,nem lehet előszárítani mint tavaly mert megfeketedik én a padláson keresztbe kifeszített rachel hálón szárítottam elő a kicsumázott és kettévágott paprikát,ami hat hétig szikkadt a csőzsákban.Idén ahogy kicsumázom rögtön megy a kemencébe,a hőmérséklet hatvan és nyolcvan fok között van és szép bordóra szárad meg.
Ide biggyesztek egy linket a hőmérséklettel kapcsoltban,hogy hihetőbb legyen.
http://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/d/c6/40000/Kalocsai_fuszerpaprika_termekleiras_2010_09_30.pdf

válasz #4893 hozzászólásra » | Hali Laci küldte be 2014-10-24 13:02:39-kor

majd csak összejön a dolog.Most van a szárítóban 6 és 7 hetes paprika. A 7 hetisnek semmi baja a 6 hetes 30%- a másfél nap után ilyen. Hol a hiba? Ennyi a rossz paprika. Tavaly alig akadt pár darab amit ki kellet dobni.

válasz #4892 hozzászólásra » | tejcsi küldte be 2014-10-24 10:00:33-kor

Válasz #4890. hozzászólásra
balról a kis karikát a kép mellett is jelöld ki Laci,

válasz #4891 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-10-24 09:58:59-kor

Válasz #4887. hozzászólásra

http://www.csipkar.ro/index.php?route=information/information&information_id=7

válasz #4890 hozzászólásra » | Hali Laci küldte be 2014-10-24 09:49:12-kor

Talán most sikerül a képet feltolni.

válasz #4889 hozzászólásra » | Hali Laci küldte be 2014-10-24 09:39:18-kor

A képet nem teszi be de a lényeg hogy feketére szárad és már próbáltam 32 fokon is meg 40 fokon is. De a tapasztalatom az hogy nem mindegy mikori szedés. A szárazabbak nem égnek meg csak a nyersebbek.

válasz #4888 hozzászólásra » | Hali Laci küldte be 2014-10-24 09:35:55-kor

Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni. Valaki mondja meg miért szárad így meg a paprika? Első szedés hat hetes 36 fokon szárítva légkeverés az megy rendesen a szellőztetés is megy de a hét hetes paprikának semmi baja. Már azt is olvastam , hogy a goma vagy baktérium miatt lesz ilyen. Nektek mi a tapasztalatotok az idén?

válasz #4887 hozzászólásra » | Csaba2007 küldte be 2014-10-23 07:40:32-kor

T. Nowo!
Tanácsot szeretnék kérni. Fóliába szeretnék f.paprikát ültetni tavasszal. Milyen sor, illetve tőtávolságra ültessem? Mivel most csinálnám először így, ha egy-két hasznos, jó tanáccsal ellátnál ezzel kapcsolatban, azt megköszönném. Előre is köszönöm.smile helpsmilie

válasz #4886 hozzászólásra » | csabazsolt küldte be 2014-10-22 19:08:49-kor

Válasz #4875. hozzászólásra

Ethrel, tobbszoros dozis mint a paradicsomrqa

válasz #4885 hozzászólásra » | macliz. küldte be 2014-10-22 18:18:29-kor

sziasztok! én idén nem csináltam fűszerpaprikát mert sajnos nem lett volna rá időm, meg a piacom sem volt kialakulva mivel tavaly volt az első és utolsó évem. nem lett rossz 400 m2 en lett 100 kg őrleményem. idén szerencse hogy nem csináltam mert közben beteg is lettem, epekővel műtöttek, még most lábadozok de azért szoktam olvasgatni a fórumot itt, ugyan úgy mint tavaly kinek bejött kinek nem, hát igen az embereken én is észrevettem tavaly hogy sokalták a 3000 ft ot, na akkor meglehet termelni nekik. mikor az ember csinálja akkor válik el milyen sok munka van vele. én még ráadásul sokat toliztam is , igaz meg is lett az eredménye 100 kg őrlemény. még itt is adtam el egy tolikapát egy srácnak , még van pár darab, ha valaki előre gondolkozik és szeretne venni belőle. bocsi a reklámért. mailom publikus.
idén burgonyát termeltem a paprika helyén 400 m2 en lett 12 mázsa vegyesen.
jó egészséget mindenkinek
üdv
ati

válasz #4884 hozzászólásra » | zsoltee83 küldte be 2014-10-21 21:02:56-kor
zsoltee83

Válasz #4883. hozzászólásra

Még ennyit se, mondom, semmi rosszat nem írtam. Azt írtam, hogy c.gányok árulják a Szegeden, olcsón vett paprikát 2200-ért.

válasz #4883 hozzászólásra » | Pilátus küldte be 2014-10-21 00:57:28-kor

Miért,mert az írtad hogy ....?kodnak a "felvásárlók" felétek?

Moderálta: Bakayd (3932) 2014-10-21 08:38:20

válasz #4882 hozzászólásra » | zsoltee83 küldte be 2014-10-20 22:15:13-kor
zsoltee83

Válasz #4879. hozzászólásra

hoppá, moderálták a hsz-emet, mert nem azt írtam, hogy romák? smile hammer smile confused nem írtam semmi rosszat, vagy ezentúl romapecsenyét eszünk és romakereket hányunk itt a fórumon? smile thumbup

hogy ON is legyek. Igen, nekem tavaly 1300-ra jött ki az önköltség, idén is legalább annyira, mert öntözőrendszert kellett vegyek és 5 éves élettartammal számolok. Jövőre asszem valami mást fogok vele öntözni...

válasz #4881 hozzászólásra » | phaidros küldte be 2014-10-20 09:06:28-kor

Válasz #4878. hozzászólásra

Már az gyanús, hogy hirdetnie kell...közben meg írja, hogy 15 éve csinálja. Nekünk ez volt az első évünk de többet el tudtunk volna adni, mint amennyi lett.
Sokan panaszkodnak, hogy 2600 Ft-ért hoztak nekik/láttak, de azok olyan, mint a téglapor. Másik véglet meg az, hogy már mondták, hogy olcsón adtuk, mert van aki 3800-ért árulja.

válasz #4880 hozzászólásra » | Gibi81 küldte be 2014-10-20 07:59:23-kor

Megszorul egy kicsit és máris odaadja ennyiért... Amúgy a tisztességesen feldolgozott anyagot nem éri meg 3000.-Ft alatt odaadni! Ha mindent megszámol az ember szerintem kilónként 1500.-Ft költség biztosan összejön. Felénk a piacon a szép paprika 3600.-Ft/kg. Mondjuk itt rájöttek már az emberek, hogy nem éri meg 100kg kolbászhúsba bizonytalan eredetű anyagot belerakni. Többet veszthet vele, mint amennyit nyer.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább kitartom az árát, de INGYEN NEM dolgozok!!!!

válasz #4879 hozzászólásra » | zsoltee83 küldte be 2014-10-19 21:28:32-kor
zsoltee83

Válasz #4878. hozzászólásra

Ennél olcsóbban is adják, nálunk a piacon a ....ok 2200-ért adják kilóját és 1400-ért veszik Szegeden. Én meg ott pironkodok 3000-ért árulva a sajátot, meg magyarázkodok, hogy hát izé, ez ennyi. Aztán nem is viszik úgy, mint előző években. 2400-ért el tudnám adni, de annyiért meg nem dolgozok vele, úgyhogy az árvíz/aszály/korai fagy váltakozó évei, a magas napszám és az alacsony eladási ár következtében én asszem jövőre csak annyit ültetek, hogy pár zsákkal eladjam nyersen a piacon.

Moderálta: Bakayd (3932) 2014-10-20 08:49:16

válasz #4878 hozzászólásra » | vili 345 küldte be 2014-10-19 19:47:30-kor
vili 345

http://olx.hu/hirdetes/orolt-paprika-szegedi-ID1vq7W.html#793b393a47 vannak érdekes árak ez hogy jön ki azt nem tudom smile huh

válasz #4877 hozzászólásra » | Bzsr küldte be 2014-10-19 19:02:24-kor

Válasz #4875. hozzászólásra

A legjobb a napfény és meleg, boltban nem lehet venni de a templomban lehet fohászkodni smile w00t
A többi meg semmit sem ér!

válasz #4876 hozzászólásra » | *** HM *** küldte be 2014-10-17 14:08:54-kor
*** HM ***

Szerbiában melyik cégek vásárolnak föl nagyban és dolgozzák föl?

válasz #4875 hozzászólásra » | Kgábor küldte be 2014-10-16 20:22:32-kor

Üdv mindenkinek!
Kápia paprikát mivel lehet eredményesen "érlelőzni"? Vagy amivel lehetne siettetni az érést.. 1-2 dolgot próbáltam és úgy tűnt eddig nem sokat segített.

válasz #4874 hozzászólásra » | Maszek Zs küldte be 2014-10-11 22:23:54-kor
Maszek Zs

Válasz #4872. hozzászólásra
Üdv!
Az idei év volt az első paprika próbálkozásom és Szegedi 80-ast vetettem,amit helyre vetéssel vetettem az jó lett 9m2-en ez idáig 32 kg nyers paprika lett. Locsolni az idén nem kellett smile lol de permetezni is csak 3 szor.Azt mondjuk nem tudom,hogy ez jó-e így de ez van smile smile! Erre azt is kérdezném szerintetek jól hozott vagy nem vagy közepes????? Amit meg palántáztam abból nem lett semmi!smile hammer

válasz #4873 hozzászólásra » | tejcsi küldte be 2014-10-11 19:49:20-kor

Válasz #4872. hozzászólásra
Ate idén rányomtál cuccot a paprikádra annak a negyede elég a 80-as paprikára.Én 4 éve nyomom a 80-as papit.Ha kell mag Írj privibe.

válasz #4872 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-10-11 13:12:11-kor

Válasz #4871. hozzászólásra

Sziasztok!

Szegedi-80 -t szeretnék jövőre vetni , úgy, hogy 5 éve csak baktériumrezisztens paprikával szórakozom....... a festéktartalma nagyon csábít.....mennyivel melósabb ???

válasz #4871 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-10-09 18:43:49-kor

Válasz #4870. hozzászólásra

Én megőrlöm és eladom, a fővárosiak már augusztustól keresik.....
Kész az első adag őrlemény, a Palotás/Rubin/Mihálytelki van összevegyítve - csodálatos. Mondjuk jövőre a Mihálytelki kimarad...... Ma még leszórtam a Meteoritot kálium+ Megafol kombinációval, 2 hét múlva mehet a másodszedés....ha le nem fagy....smile cool

válasz #4870 hozzászólásra » | tcsaba küldte be 2014-10-05 21:04:15-kor

Válasz #4869. hozzászólásra

Júliusban hova tudod eladni?

válasz #4869 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-10-05 19:06:35-kor

Válasz #4868. hozzászólásra

Ha van fóliasátrad, és kihasználatlan, és van szabadidőd......smile rolleyes....javaslom a Délibáb F1 paprikát 2-2,5 m magasra megnő :) 1 m2-en 8-10 kg terem, de volt már 15 kg-os termés is négyzetméterenként..... július dereka az első szedés, november végén az utolsó......

válasz #4868 hozzászólásra » | tcsaba küldte be 2014-10-05 17:11:48-kor

Válasz #4865. hozzászólásra
Nem egészen, de nem rossz.

Látod Nowo mindig tanul valami újat az ember . Megígérem jövőre nem így fogom szedni.smile wink

Ez azért érdekes, mert abból az állományból maradt vissza, amit ki akartam palántázni. Vagyis egész évben fólia alatt volt, május vége óta egy csepp vizet nem kapott, fólia alatt csapadék sem érte, 2 méteres gaz alatt tengődött, mégis ilyen növény lett belőle, elfogadható terméssel. Meglepődtem mikor megtaláltam.

válasz #4867 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-10-05 16:40:56-kor

Válasz #4866. hozzászólásra

Juteszembe: A Palotás/Rubin/Miihálytelki triót szeptember 8-án szedtem le, a Meteoritot október elsején. A trió másodszedése 3 nap múlva lesz...... a Meteoritban már annyira nem bízom.....

válasz #4866 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-10-05 16:35:13-kor

Válasz #4863. hozzászólásra

Igen, látom a furcsaságot. Szegény paprikanövény hozzá nem értő emberkéhez került. A hozzáértő a paprika piros részét hazaviszi, a zöld részét kint hagyja...... smile rolleyes

válasz #4865 hozzászólásra » | zsoltee83 küldte be 2014-10-05 13:47:23-kor
zsoltee83

Válasz #4864. hozzászólásra

mármint arra gondolsz, hogy a termés ránézésre olyan, mintha kutyapöcsű paprika lenne? smile smile

válasz #4864 hozzászólásra » | tcsaba küldte be 2014-10-05 12:29:25-kor

válasz #4863 hozzászólásra » | tcsaba küldte be 2014-10-05 12:28:40-kor

Tudjátok mi a furcsa eben a fűszerpaprika növényben?

válasz #4862 hozzászólásra » | zsoltee83 küldte be 2014-09-30 21:04:33-kor
zsoltee83

Válasz #4861. hozzászólásra

smile biggrin
nekem most nagyon beindult az érés, öröm szedni. Fagyot se ígér, úgyhogy ha így megy, akkor végre ez lesz az első év, hogy le tudjuk szedni szinte teljesen a paprikát.

válasz #4861 hozzászólásra » | nowo küldte be 2014-09-30 18:56:50-kor

Kitaláltam a legális érésgyorsítást. Káliumtúlsúlyos lombtrágyával az előírt maximális töménységet 50%-al megnövelve frankón leperzseli 3 nap alatt a felső zsenge leveleket, a nap jobban besüt a dzsungelbe......Ez a paraszt
K-boomber :)

válasz #4860 hozzászólásra » | zsoltee83 küldte be 2014-09-29 23:15:25-kor
válasz #4859 hozzászólásra » | omerta küldte be 2014-09-29 13:08:19-kor

Válasz #4856. hozzászólásra

Hali!
Mi szerdán és csütörtökön szedtük kalóz erőset csuma nélkül,22 fővel szerdán 9-16ig 4500kg ez volt a haladósabb fele a területnek csütörtökön 7-15ig 3400kg szedtek.pénteken meteoritot szedtük szárral 9500kg 7-17ig.
csuma nékül 32ft/kg ,szárral 28ftr/kg fizettem uttobit egy kicsit túl fizettem mert anyuék az állandó embereimmel 500ft/órabérrel kijöttek 17-20ft/kg-s árral.

válasz #4858 hozzászólásra » | Gibi81 küldte be 2014-09-29 09:48:29-kor

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen áron adjátok az őrleményt?

válasz #4857 hozzászólásra » | Gibi81 küldte be 2014-09-29 09:48:24-kor

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen áron adjátok az őrleményt?

válasz #4856 hozzászólásra » | Tibcsi baka küldte be 2014-09-28 20:59:50-kor

Válasz #4854. hozzászólásra

Nem ismerem ezt a fajtát.De ha így adja,és így lehet vele haladni akkor biztos ilyet vetek jövőre :). Vagy elmegyünk hozzád korrepetálásra...Mi pénteken szedtük a Kaldont csumásan 35 kg/h és szerencsére nem volt gazos.És hozzá kel tennem ,hogy nem napszámos szedte hanem magunknak csináltuk.

válasz #4855 hozzászólásra » | *** HM *** küldte be 2014-09-28 20:27:11-kor
*** HM ***

Válasz #4854. hozzászólásra

8órax50 400 kilót ?smile w00t
Jöhecccc szedni alkalmazunk!!!!!! smile lol

válasz #4854 hozzászólásra » | tcsaba küldte be 2014-09-28 20:16:38-kor

Válasz #4848. hozzászólásra

Szia,

Én egyelőre magamnak szedem a papit, óránként 25kg jön le de úgy hogy az összes növény a földön fekszik, meg a gaz alatt van. Úgy számolom, hogy ebből a fajtából(mihályteleki) ha rendes volna az állomány, tehát nem volna eldőlve és meglenne a sűrűsége is, óránként símán lekapnám a 40-50kg-t Majd jövőre..

válasz #4853 hozzászólásra » | Tibcsi baka küldte be 2014-09-27 07:50:51-kor

Válasz #4852. hozzászólásra

Sajnos erre sem nagyon érik. Meg nagyon nehezen jön ki a csumája ha kényszer érett , vagy nem teljes érett !

válasz #4852 hozzászólásra » | JD Fecó küldte be 2014-09-26 23:03:51-kor

Válasz #4851. hozzászólásra

Csak az a probléma, hogy az istené sem akar érni a paprika.smile glare

válasz #4851 hozzászólásra » | JD Fecó küldte be 2014-09-26 22:57:12-kor

Válasz #4847. hozzászólásra

Üdv. Erre mifelénk 150 ft/kg csumásan meg 500 ft/óra + ital

válasz #4850 hozzászólásra » | Tibcsi baka küldte be 2014-09-26 22:10:11-kor

Válasz #4847. hozzászólásra

Vagy a mi paprikánk a sz.r!

válasz #4849 hozzászólásra » | Tibcsi baka küldte be 2014-09-26 22:03:20-kor

Válasz #4848. hozzászólásra

200 kg/nap? hát nem is tudom én is csinálom de nem megy lehet hogy én vagyok a béna....

válasz #4848 hozzászólásra » | *** HM *** küldte be 2014-09-26 21:55:13-kor
*** HM ***

Válasz #4847. hozzászólásra

aha kössz
azé 200 kiló fölött kéne lenni smile blink

válasz #4847 hozzászólásra » | Tibcsi baka küldte be 2014-09-26 21:42:08-kor

Válasz #4846. hozzászólásra

Édes Fűszerl pl. Remény, Kaldon,Meteor Csumásan 160FT/KG ha csipedve (csuma nélkül) akkor 180ft/kg áron adom. Erős fűszer pl. sz-178 Csipedve 195 ft/kg (az Univer is ennyit ad érte).Ha jó a paprika kaldomból egy ügyes szedő csuma nélkül 120-150 kg/ 8 óra az átlag nálunk.Pl.:500ft/h + kaja + pia(pálinka, kávé, ásványvíz)

válasz #4846 hozzászólásra » | *** HM *** küldte be 2014-09-26 20:36:46-kor
*** HM ***

Milyen ára van most a frissen szedettnek?
Ha pl. 500kilót akarna venni tőletek 1 magánemberke.......
A szedetésre kilónként milyen a tarifa?
Mennyit bír 1 jól szedő jó paprikában leszedni ?

válasz #4845 hozzászólásra » | Gibi81 küldte be 2014-09-26 07:23:45-kor

Válasz #4844. hozzászólásra

Válogatás: 1. szedéskor (ami olyan be sem hozzuk)
2. zsákoláskor (kizárólag az egészséges megy a csőbe)
3. szeleteléskor (ilyenkor töröljük át és hasítjuk fel)

Csak ezek után megy a szárítóba. Ez úgy korrekt, hogy minden hibás részt kidob belőle az ember. Én nem kockáztatom meg, hogy a tőlem származó paprikától menjen tönkre akár egy kiló kolbász...

 
 • következő »
Bejelentkezés
Programok

Gép- és

alkatrész

kereskedők,

gépgyártók ajánlatai: