Fórum

Magyar fűszerpaprika

Létrehozta: , 2008-10-07 20:36:39

Új hozzászólás Frissítés
  • Válasz » #4936 tóthsine | 2014-12-22 19:13:36

    Sziasztok!Ötleteket szeretnék kérni paprikaszárító építéséhez.Miből kellene megépíteni.

  • Válasz » #4935 JD Fecó | 2014-12-21 06:57:45

    Válasz #4932. hozzászólásra

    Hali! Nekem az idén tak.kuki.mellett volt közvetlen de én nem vettem rajta észre semmit,hogy attól lett volna valami baja.

  • Válasz » #4934 tejcsi | 2014-12-18 07:44:12

    Válasz #4932. hozzászólásra
    Én szinte mindig kuki után vetek paprikát és nincs gond.Napraforgó után,vagy ha az van mellette az már húzós.

  • Válasz » #4933 Hali Laci | 2014-12-17 18:40:07

    Én nem vettem észre semmit a paprikán pedig volt mellette csemege és takarmánykukorica is.

  • Válasz » #4932 ures | 2014-12-17 13:38:56

    Hali.
    Tavasszal szeretnék először fűszerpaprikázni, kicsben kb 4-500 nm-en.
    Kérdésem hogy mennyire probléma a csemegekukorica/tak.kukorica közelség, teljesen kizárja vagy csak nehezíti a termesztését a
    vírusok miatt?

    Itt olvastam:
    http://www.tankonyvtar.hu/en/tartalom/tkt/zoldsegtermesztok/ch10s03.html
    "....Elővetemények. Legjobb az őszi gabona, mert jó kultúrállapotban hagyja vissza a talajt, nem jelent betegségforrást, és az ősz folyamán időben elvégezhető a szerves és a műtrágya bedolgozása. Rossz elővetemények: burgonyafélék, kukorica, lucerna, melynek közelségét is kerülni kell a vírusok terjedése miatt...."

  • Válasz » #4931 Jano67 | 2014-12-06 12:20:24

    Válasz #4929. hozzászólásra

    Hali
    Kezdésnek nem rossz,pláne ilyen csapadékos nyár után,mégjobb hogy felfűzve érlelted.

  • Válasz » #4930 Bzsr | 2014-12-05 19:40:45

    Eladó 2.5 kg Szegedi 178 vetőmag (vetőmag minősítéssel) (olcsón smile wink). Akit érdekel küldjön üzenetet

  • Válasz » #4929 Maszek Zs | 2014-12-04 21:59:08

    Válasz #4928. hozzászólásra

    KB 3kg volt 1füzér és 12 volt belőle

  • Válasz » #4928 Jano67 | 2014-12-04 17:37:29

    Válasz #4926. hozzászólásra

    Hát azért a 40% kicsit sok,van úgy hogy a kétharmadát kivágjuk és csak azt dobjuk ki.
    (És a hozam 10 nm-ről 2,5kg őrlemény!!)
    Tudnunk kellene a szedéskori súlyát.

  • Válasz » #4927 xerion | 2014-12-01 04:37:24

    Válasz #4926. hozzászólásra

    A magot bele kell darálni, esetleg ha akarsz vetni belőle akkor veszel ki magadnak, de az adja meg az olajtartalmát ...

  • Válasz » #4926 Maszek Zs | 2014-11-30 20:17:20

    Válasz #4925. hozzászólásra
    Üdv!
    Köszi!
    Beledaráltam de akivel beszéltem (ő jövőre kezd paprikázni) vele kerültem vitába (azt mondta a magot nem kel. Akkor ezek szerint ő nem lesz konkurenciasmile lolÉs érdekes amit mondtál erről a mag dologról.Ledaráltam egy kalapácsos darálóval,utána egy kézi tekerésű
    régi mák darálóvalsmile aikido. És így ahogy mondod van benne valami mert a kalapácsosnál nem lett olyan szép piros!!El is voltam csüggedve,hogy nem lesz szépsmile blushing. De mikor a mák darálóval tekertem onnan ahogy jött ki na az már igen és így a végeredmény most már tetszett!!
    És a hozam 10 nm-ről 2,5kg őrlemény!!
    De magasak voltak a követelmények mert egy kicsit is rossz volt az egészet eldobtam,ha csak a magon egy barna pöttyöt láttam!Igaz sokat eldobtam KB 40%-át.Azért így kezdésnek nem is rossz.Vagy csak én szerintem?

  • Válasz » #4925 Jano67 | 2014-11-30 13:56:05

    Válasz #4920. hozzászólásra

    Hali
    A mag olajtartalma csalja elő a paprika szinét,ezen kívűl tartósító szerként is működik,ha kevés az őrlemény olaj tartalma akkor megromlik,ez elég látványos ugyanis kifehéredik.

  • Válasz » #4924 xerion | 2014-11-26 20:30:27

    Üdvözlet fűszerpaprikások!

    Biztos emlékszik rá valaki, hogy kisérleteztem a Délibáb f1-es fajtával, hát a végeredmény a következő: 100m2-es fóliában palántázással, eddig 17,7kg örleményt tudtam előállítani összessen, a lényeg hogy egy kicsit kevesebb a magja meg színe egy kicsit világosabb pl a 622-nél ízre finom , jövőre ha minden jól megy akkor trágyázással metszéssel sokkal többet ki lehet hozni belőle, mert valaki 15kg/m2es átlagot tud hozni ezzel...

  • Válasz » #4923 Plútó | 2014-11-25 19:46:00

    Üdv!
    Valakinek közületek van-e eladó édes őrölt fűszerpaprikája eladó? 2 kg kellene disznóvágásra.

  • Válasz » #4922 Maszek Zs | 2014-11-25 19:38:12

  • Válasz » #4921 Csaba2007 | 2014-11-25 16:20:33

    Helló! A 3 mm-es rosta csak a kezdéshez jó, hogy a tört paprikát megdaráld. Azután egyre kisebb rostával kellene darálni. Én a végén 1 mm-es rostán nyomtam át, azon is 2x-3x. Nem tudom, hogy a motorfordulat elég lesz-e, mert az én tudomásom szerint 6000-8000-ig kellene pörögnie a darálónak. A másik kérdésedre is válaszolva, a paprikamagot nyugodtan bele darálhatod, ugyanis abban van az olaj. Nagyon fontos, hogy a paprika csont száraz legyen, mert különben felkeni a gép és megégeti. Ügyelni kell arra is, hogy a már leszárított paprika, nagyon hamar vissza veszi a levegő páratartalmát. Ha adarálás folyamán nagyon felmelegszik a paprika, akkor meg kell várni, amíg vissza hűl, csak után a folytasd! smile sweatdrop Válasz #4919. hozzászólásra

  • Válasz » #4920 Maszek Zs | 2014-11-24 20:07:50

    S.O.S
    És lenne még egy kérdésem ki,hogy darálja le
    a paprikát magot;torzsát is beledarálja vagy csak simán a husát.Vitába keveredtem és ráadásúl holnap után darálnák én is és,hogy csináljam???????????Véleményeket várok!!!!
    Köszi!!!

  • Válasz » #4919 Maszek Zs | 2014-11-24 20:02:53

    Válasz #4918. hozzászólásra
    Üdv!
    Nekm is segítesz??smile whistling
    Kalapácsos és 4260-at fordul percenként
    3mm-es lyuku a rosta.

  • Válasz » #4918 Csaba2007 | 2014-11-23 08:21:11

    Szia! Ahhoz, hogy megpróbáljak kicsit segíteni, kellene egy pár adat. Például: a kalapácsos darálónak mekkora a fordulata, és milyen lyukú rostát használsz benne? A késes darálónak kellenének ugyanezek a paraméterei. Valószínűleg a késes darálóba nagyon sokáig forog az anyag, nehezen megy át és ezért melegszik a daráló. Válasz #4917. hozzászólásra

  • Válasz » #4917  | 2014-11-20 13:51:25

    Hello Mindenkinek!

    Új vagyok a fórumban, de azért segítséget szeretnék kérni. Pár éve paprikázunk, nem túl nagy mértékben (évi kb 200-300 kg). A darálás azonban sehogy sem akar tökéletes lenni. A kezdeti kukta daráló kivégezve, a kalapácsos terménydaráló, ha sokszor átment rajta, akkor tűrhető volt, Tavaly már csináltattunk egy nagyobb, késes darálót, de az melegszik (nem a motor, hanem a daráló rész), és nem lesz tökéletes. Idén elkezdtünk köves darálókat nézni, de eddig nem találtunk meggyőzőt, csak olyan árkategóriában, ami számunkra megfizethetetlen. Ti mivel daráltok? Mit javasoltok? Amikor elkezdtük eszembe sem jutott, hogy pont a darálás lesz a legnagyobb problémánk.

    Előre is kösz minden hasznos tanácsot, hozzászólást!

  • Válasz » #4916 nowo | 2014-11-19 10:03:59

    Válasz #4914. hozzászólásra

    Nos, én október 16-án szedtem az utolsó kört, ma letelt a négy hét utóérlelés az eresz alatt, most beviszem a kazánházba szárítani - állandó 30 fok - 3 nap múlva csipedjük.... persze ez csak kis tételnél járható út..... Igazából a rövid tenyészidejű fajták a probléma valódi megoldása......

  • Válasz » #4915 Gibi81 | 2014-11-18 08:21:30

    Válasz #4914. hozzászólásra

    Én ugyan ott szárítom. Sajna ez az év ilyen. Jövőre nagyobb szárítót kell építenem, hogy gyorsabban letudjam a szezont...

  • Válasz » #4914 Vaurec | 2014-11-18 06:43:27

    Köszönöm a sok segítséget!

  • Válasz » #4913 Vaurec | 2014-11-08 19:12:14

    Az utolsó szedésű paprikát tehát október végén szedettet hol szárítjátok??Nem győzzük darabolni a penészes foltokat és szinte nyersen kell a szárítóba tennünk,hogy ne legyen nagyobb a kár.A végeredmény ugyan nagyon szuper csak hát tovább tart.

  • Válasz » #4912 Bzsr | 2014-11-06 21:41:46

    Akinek volt idén Jubileum F1 vagy Szikra F1 az irjon pár infot nekem róla. Főleg olyat ami a katalógusban nincs benne.

  • Válasz » #4911 Hali Laci | 2014-10-30 19:51:37

    Én már föladtam. A sajátom kész.Az idei paprikát mindenkinek ajánlom,nézze meg mit vesz.Biztos vagyok ,hogy nem egyedi a problémám, csak ezt nem fogja senki bevallani.smile thumbupcool

  • Válasz » #4910 zsoltee83 | 2014-10-30 18:34:46

    Válasz #4909. hozzászólásra

    Kész lett, nagyon szép, nem lett beteg. Elfelejtettem megkérdezni, hogy hány fokon szárítják, pedig volt bennem szándék.

  • Válasz » #4909 zsoltee83 | 2014-10-29 20:55:43

    Válasz #4907. hozzászólásra

    az enyém most van a szárítóban, holnap megmondom, hogy mi a helyzet.

  • Válasz » #4908 Jano67 | 2014-10-28 11:24:40

  • Válasz » #4907 Hali Laci | 2014-10-27 19:21:27

    Nincs különbség a 32-42 fokos szárítási mód között. Ami rossz paprika annak mindegy. Ami szép egészséges annak meg mindegy,csak a költség és az idő változik vele. Ugyanazt a paprikát próbáltam ki mindkét hőfokon. A hat hetes fekete lesz így is úgy is. A hét hetes meg mindkettő hőfokon normálisan szárad. Olyan mintha utóérés közben nem menne rendesen végbe aminek kellene és így száradás közben kicsapódna a cukor és feketedne meg. Más is van ilyen cípőben vagy csak én szenvedek ?

  • Válasz » #4906 Hali Laci | 2014-10-26 18:01:40

    Délután beraktam a mai adagot. Lent 42 fok fent 44. Ez még reggelig emelkedni fog. Csak a kihúzó ventillátor győzze kivini a vizet. Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz és menyit kell belőle kidobnom. Az eddigi tapasztalatom hogy 36 óra után kezd feketedni. Olyan mintha az utóérés nem menne végbe rendesen és kicsapódna a cukor a paprika husán. Na majd látom ,hogy mi lesz.smile confused

  • Válasz » #4905 Jano67 | 2014-10-26 14:06:44

    Válasz #4904. hozzászólásra

    A 45 fok már jó lesz mivel az élesztő sejtek ezen a hőfokon már el pusztulnak.Szerintem itt róluk lesz szó.A sejteknek vízre cukorra oxigénre és megfelelő hőmérsékletre van szükségük a szaporodásra.Én már lassan 25 éve paprikázok,és nem ez az első eset ez idő alatt.Az idei igen csapadékos év miatt nagyon magas a nedvesség tartalma,a második szedésből való paprika még mindig 50 százalékban tartalmaz vizet másfél hónap után.A frissen szedett paprikának a festék tartalma 6-8 míg az utóérleltnek 10-12g/kg ,ezért lesz világosabb piros.Utóérés során nyeri el végleges szinét és cukor tartalmát.Ha mégis ragaszkodsz a 45 fok alatti hőfokhoz,akkor csumázás és szeletelés nélkül szárítsd,érezni lehet a paprikán amikor már csumázhatod,és száríthatod tovább a szokásos módon.

  • Válasz » #4904 Hali Laci | 2014-10-25 11:35:24

    Félek tőle de kipróbálom mi lesz vele magasabb hőfokon .Holnap teszek fel száradni megint.Az hétfő estére kiderül mi lesz vele 45 fokon. Többet nem tudok csinálni.

  • Válasz » #4903 Jano67 | 2014-10-25 10:46:08

    Válasz #4897. hozzászólásra
    Nézd,én nem azt mondtam,hogy finom hanem hogy nem keserű,persze ez nem azt jelenti hogy piac képes lenne,én előszárítás után egy harmincas rekesszel dobtam ki,mert inkább pálinkának lett volna jó mintsem örleménynek.
    És valóban a 40 fokos szárítás az idén elég meredek a bacik miatt

  • Válasz » #4902 Hali Laci | 2014-10-24 20:09:14

    Nálam a szárazabb paprika ami gond nélkül megy. Valamiért a nem rendesen utólérlelt paprika nem megég hanem fekete lesz. Próbáltam már 32-40 fokig de sehogy sem lesz jobb. Már több éve szárítunk paprikát ezzel a technikával de ilyen még sosem volt. Mi csumázás után szeletelve rakjuk a szárítóba. 40 fokon 3 nap és darálható. 4x2x2 m. A helyiség négy ipari ventillátor. Nem tudom megmagyarázni hogy mitől lesz fekete és ez bosszant. Több év gond nélkül és az idén minden töltésben van olyan ami fekete lesz. Próbáltam már többször forgatni de ez nem befolyásolja. M10 ládában szárítom amit naponta négyszer forgatok.
    Kevés a hőfok és szaporodik a baci? 12 évig ilyen gond nem volt csak most?
    Tavaly de most is kipróbáltam már a nyers utó nem érlelt paprikával mi lesz, gond nélkül leszáradt. Csak aranysárga lett a végeredmény.
    Várok még észrevételt vagy tanácsot mert már kifogytam az ötletekből és itt van még elég sok paprikám amivel kezdeni kell még valamit.smile cursing

  • Válasz » #4901 tejcsi | 2014-10-24 18:51:51

    Na most mi a tök van? Az én 6 hetes utóérlelt paprikámmal majdnem elzavartak a fxra,hogy ezt nem tudják leszárítani mert túl száraz.egy helyen elvállalták..Nagy része megégett!Kérdésem az lenne,hogy az még jó őrlemény lesz e belőle?

  • Válasz » #4900 Hali Laci | 2014-10-24 18:38:36

    Más is azt hitte. De kiült a döbbenet az arcára, mikor meglátta milyen lett az idei paprikája.smile hammer

  • Válasz » #4899 Maszek Zs | 2014-10-24 17:58:19

    Üdv!!
    Itt olyan dolgokat irtok!!!Azt hittem csak meg szárítjuk ledaráljuk azt meg esszük!!!!Azt hittem,hogy ez egyszerűbb!!!!!smile blushsmile blush

  • Válasz » #4898 Gibi81 | 2014-10-24 17:32:02

    A 36-38 fok nagyon kevés. Azon a hőmérsékleten a bacik vígan szaporodnak. Előb megromlik a szárítóban a paprika, majd már romlottan megszárad. Nálam 50 fokon megy a szárítás és 16 óra alatt totál leszárad.

  • Válasz » #4897 Hali Laci | 2014-10-24 14:40:54

    Megkóstoltam. Hidd el nem olyan az íze . Sokkal finomabb az ami tisztán végigmegy. Ha kiteszem visszapárásodni akkor miért lesz jobb?
    Se a színe se az íze nem olyan mint egy rendes paprikának. Amikor beraktam száradni az első 24 óra után olyan szaga volt mintha rohadna.
    Amikor megdörgölöm az ujjam közt olyan mint a rágógumi és kicsapódik a pirossága.

  • Válasz » #4896 Jano67 | 2014-10-24 13:37:19

    Válasz #4895. hozzászólásra
    Nem szénné ég hanem megfeketedik,ha meg kóstolod furcsán hangzik tudom,nem keserű ezen a hőfokon nem is tud megégni.A szine sokat változik ha vissza kap pár százalék nedvességet,két három napig hagyd az edényben amibe darálás után átszitáltad.Persze nem az udvar közepénsmile wink

  • Válasz » #4895 Hali Laci | 2014-10-24 13:18:06

    Én szeletelve 36-38 fokon csináltam tavaly is , akkor nem volt vele semmi baj de az idén siralmas. Van olyan ami 70 %-ban szénné ég. Na az már jócskán megy a szemétre. De nem tudom felfogni hogy miért. Beszéltem már több szárítóssal és mind azt mondja , hogy a sok víz meg valami baktérium. De beraktam tök nyersen és annak semmi baja nem lett , annyi hogy aranysárga lett a darált paprika.

  • Válasz » #4894 Jano67 | 2014-10-24 13:06:27

    Válasz #4888. hozzászólásra
    Halihó.
    Sajnos az idén nekem is így barnul a paprikám,nem lehet előszárítani mint tavaly mert megfeketedik én a padláson keresztbe kifeszített rachel hálón szárítottam elő a kicsumázott és kettévágott paprikát,ami hat hétig szikkadt a csőzsákban.Idén ahogy kicsumázom rögtön megy a kemencébe,a hőmérséklet hatvan és nyolcvan fok között van és szép bordóra szárad meg.
    Ide biggyesztek egy linket a hőmérséklettel kapcsoltban,hogy hihetőbb legyen.
    http://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/d/c6/40000/Kalocsai_fuszerpaprika_termekleiras_2010_09_30.pdf

  • Válasz » #4893 Hali Laci | 2014-10-24 13:02:39

    majd csak összejön a dolog.Most van a szárítóban 6 és 7 hetes paprika. A 7 hetisnek semmi baja a 6 hetes 30%- a másfél nap után ilyen. Hol a hiba? Ennyi a rossz paprika. Tavaly alig akadt pár darab amit ki kellet dobni.

  • Válasz » #4892 tejcsi | 2014-10-24 10:00:33

    Válasz #4890. hozzászólásra
    balról a kis karikát a kép mellett is jelöld ki Laci,

  • Válasz » #4891 nowo | 2014-10-24 09:58:59

    Válasz #4887. hozzászólásra

    http://www.csipkar.ro/index.php?route=information/information&information_id=7

  • Válasz » #4890 Hali Laci | 2014-10-24 09:49:12

    Talán most sikerül a képet feltolni.

  • Válasz » #4889 Hali Laci | 2014-10-24 09:39:18

    A képet nem teszi be de a lényeg hogy feketére szárad és már próbáltam 32 fokon is meg 40 fokon is. De a tapasztalatom az hogy nem mindegy mikori szedés. A szárazabbak nem égnek meg csak a nyersebbek.

  • Válasz » #4888 Hali Laci | 2014-10-24 09:35:55

    Sziasztok.
    Tanácsot szeretnék kérni. Valaki mondja meg miért szárad így meg a paprika? Első szedés hat hetes 36 fokon szárítva légkeverés az megy rendesen a szellőztetés is megy de a hét hetes paprikának semmi baja. Már azt is olvastam , hogy a goma vagy baktérium miatt lesz ilyen. Nektek mi a tapasztalatotok az idén?

  • Válasz » #4887 Csaba2007 | 2014-10-23 07:40:32

    T. Nowo!
    Tanácsot szeretnék kérni. Fóliába szeretnék f.paprikát ültetni tavasszal. Milyen sor, illetve tőtávolságra ültessem? Mivel most csinálnám először így, ha egy-két hasznos, jó tanáccsal ellátnál ezzel kapcsolatban, azt megköszönném. Előre is köszönöm.smile helpsmilie

Gép- és alkatrész kereskedők, gépgyártók

Lista megtekintése
4P Agro LXV Kft.
Agramír Kft.
Agri Mach Kft.
Agro-Alfa Kft
Agro-Contakt 2000 Kft.
Agro-man
Agro-Viko Kft.
Agrobazár
Agrogama Kft
Agroker Holding Zrt.
Agroko95 Kft.
Agromaster Kft.
Agrosat Gépker
Agrospic Kft.
Agrotec Magyarország Kft.
Alfa-Gép Kft.
Atra Kecskemét Kft.
Austro Diesel
Bács-Agrogép Kft.
Bartifarm Kft.
Bezerédi Agro Kft.
Bihar-Express Kft.
Bodzsár András Tibor
Busa Bt.
Crystal- Mezőtúr Kft
D+V 1999 Kft.
Diós-Gumi Kft
Egyedi GépKer Kft.
Faragó Bt.
Ferro-Flex Gép és Szerkezetgyártó Kft.
Forestdepo Kft.
General-Agri Hungary Kft.
GG 55 Kft.
Győri Agroker Zrt.
Hergon Plus Kft
Hoffmann Zsolt e.v.
Horváth Ákos
Idea-Agro Kft.
IKR Gépkereskedelmi Kft.
Interat Zrt.
Invest Gépkereskedelmi Kft
KaposFlex Gumikereskedelmi Kft.
KC-Békés Kft.
Kelet Agro Kft.
Két Kata Kft.
KissGép
Kőrös-Welt Kft
Lakkos Kft.
M.C.I. Kft.
Magtár Kft.
Mark-Opall Kft.
Mercatron Kft.
Mező-Gép Agro Kft.
Novis Trade Kft.
Nyírhidraulik Kft.
Odisys Bt.
Oraker Kft.
Pap-Agro Kft.
RapidAgro Kft.
Rexxon-Trade Kft.
Royal-Kert Kft.
Sasform Agrotechnika Kft
SC Interoffice Trade Service Srl Magyarországi Fióktelepe
Selector Export-Import Kft
Sióagrár Kft
Speed-ex Kft.
Starex Pro Kft.
Szakadáth-Gépker Kft.
Szegána Kft.
Szunyogh József Egyéni Vállalkozó
Té-Géta-68 Kft.
Trade Impact Kft
Újhelyi Kft.
Valbert Bt.
Városkert Gépipari és Kereskedeli Kft.
Velox-Ker Kft.
Wild Control Kft.
Wirax-Hungária Kft.
Agráció Kft.
Agrárkert Centrum Kft.
Agriline Kft.
Agro-Békés Kft.
Agro-Krisz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Agro-Tipp Kft.
Agroázis Kft.
Agrobörze
Agrogép 2004 Kft.
Agroker Pannonia Kft.
Agrolánc Kft.
Agromehanika Kft.
Agroshop
Agrosprinter
Alexagro Kft.
APS Agro Kft
Auditker Kft.
Axiál
Balla Imre
Bedenek és Társa Bt.
Bicsak Kft.
Bionova Hungary Kft
Bohr
Contstar Kft.
Csiszár Csapodi Kft.
Digitroll Kft.
Dorker Kft.
Eu-GépKer Kft.
Farkasagro Plusz Kft
Fliegl Abda Kft.
Gál Mobil Kft
Gépközvetítő Kft.
Gold Bull Kft.
Hanki-ker
Hidro Master Kft
Homokháti Agrogép
HSC Motor Kft.
IG+JM Kft
Inter Plant Kft.
Interforst Hungary Kft.
Jászgép-2001 Kft.
Kaposgép Kft.
Kecel Agrotechnika
Készenlét Zrt.
Kiskorpád Gépker Kft.
Kistata Agro Kft
Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.
LGW Traktorcenter
Madarász Kft.
Majorgép szerviz
Mayer László egyéni vállalkozó
Metalwolf Kft.
Multiva Magyarország Kft
Nyári Joker Kft.
Nyírker Kft.
Omega Gépker Kft.
Pal-Tis Kft.
Phylazonit Kft.
Realagro Kft.
Romeplow Hungary Bt
S.C. Lorger S.R.L.
Sato-Gép Kft.
Schriffert Kereskedőház Bt.
Silliker Kft
Sokoró Kft.
Stand-Agro Kft
Stefán-Camion Ker. 2006 Kft.
SZAL-AGRO Kft.
Szentmihályi Gép Kft.
Takács Lajos
Tó-Ba Gumi Kft.
TRAKMAX Gépcentrum
VAgro Mezőgazdasági Gépgyár
Valkon Kft.
Vektor-Holding Kft.
Vogel&Noot Mezőgépgyár Kft.
Wirax-Hungária Kft-Alsónémedi
Zetor-Vas