1. Új téma nyitása
A keresőfelülettől lefelé haladva látható az Új téma nyitása opció. Az új téma kiválasztásánál megadható, hogy milyen kategóriába szeretné azt sorolni. Az előre megadott kategóriák közül a legördülő menüből választhat.

Új téma nyitását csak regisztrált felhasználó kezdeményezheti. A téma engedélyezésére csak moderátori joggal rendelkező felhasználók jogosultak. Mielőtt egy új téma létrehozását kezdeményezné, győződjön meg arról - akár a kereső segítségével is -, hogy a téma illeszkedik-e a már létező témák valamelyikébe. Az ellenőrzést a fórumot jól ismerő moderátorok újra elvégzik, és csak szükség esetén engedélyezik a téma nyitását. Ellenkező esetben a neki megfelelő témába helyezik a nyitó hozzászólást. (Például a Claas bálázó gurtni probléma témát nem fogják megnyitni, hanem automatikusan a már régóta létező, Claas bálázók topic-ba helyezik.)
3. Kedvenc témák
A témacímek mellett látható (szürke) csillagok jelölik a Kedvenc kategóriába sorolhatóságot. Ezek egy kattintással aktiválhatók (sárga csillag), vagy deaktiválhatók (szürke csillag).

A Kedvencnek jelölt fórumtémák megjelennek a honlap (Fórum oldal) jobb felső sávjában. Az X jel használatával a téma kitörölhető a Kedvencek közül.

4. Új téma nyitása felhasználóként
A regisztráció és bejelentkezés után kattintson az Új téma nyitása gombra. A megjelenő felületen a Kategória megadásánál válassza ki a megfelelő kategóriát, ezután adja meg a Téma címét, majd fogalmazza meg kezdő hozzászólását, amiben megindokolja az új téma nyitásának fontosságát.

A hozzászólás szerkesztésénél lehetőség van hangulatjelek alkalmazására, képek, dokumentumok, videók hozzáadására, vagy link csatolására.

Az új téma létrehozásához kattintson a Hozzászólás elküldése gombra. Az új téma csak a moderálás után lesz nyilvános. Amennyiben nem felel meg a téma a moderálási kritériumoknak, a moderátor törli.

5. A Fórum témakörei
A Fórumban a már létrehozott témák az Új téma nyitása opciótól lejjebb görgetve láthatók. Itt egyrészt kiválasztható, hogy egyszerre mennyi fórumtémát listázzon ki az oldal (50/100/200), másrészt lapozhatunk az oldalak között.

Ez a felület tartalmazza a téma címét, megnyitásának idejét, az utolsó hozzászóló nevét, és a hozzászólások számát.