A több mint 40 éves múlttal rendelkező, a magyar mezőgazdaságban vezető szerepet betöltő KITE Zrt. új Logisztikai Központjának átadására Nádudvaron 2014. november 25-én ünnepélyes keretek között került sor.

A beruházás létrejöttét a több mint 11 ezer fős partneri körrel rendelkező KITE Zrt. 12 ezer db motoros mezőgazdasági gép, illetve a több 10 ezer nem motoros munkagép alkatrészellátása, továbbá a 10 milliárd Ft-ot meghaladó, napról-napra növekvő alkatrész forgalma tette szükségessé.

A raktár kialakításánál a kapacitásbővítésen túl az elsődleges szempont az volt, hogy teljes mértékben és a lehető leggyorsabb módon történjen a megrendelések vevőre csomagolt kiszolgálása, valamint a KITE Zrt. által forgalmazott valamennyi termékféleségre épített logisztikai rendszer hatékonyabb működése.

A 2013-ban megkezdett 5,6 hektáros területen fekvő beruházás alig több mint egy év alatt valósult meg. A beruházás értéke megközelíti az 1,4 Mrd forintot. A 7200 m2 alapterületű, 11 méteres belmagasságú épületben 5000 m2-en alkatrész raktár, további 2000 m2-en pedig tranzit raktár kapott helyett, 10.500 m2 alapterületűre növelve ezzel a nádudvari Központban levő alkatrész-raktárkapacitást. A korábbi, 1981 óta üzemelő 3500 m2-es épület a jövőben kiszolgáló raktárként fog működni.

Az alkatrészek és műszaki input anyagok változatos méretük miatt sajátos tárolási technológiát igényelnek. A raklapon kezelt nagy méretű áruk elhelyezését szűkfolyosós, magas raktári állványrendszer biztosítja 6.500 paletta/raklap kapacitással. Míg a normál méretű, 11.600 db polcon elhelyezett alkatrészek mozgatását gépi kiszolgálás, addig a kisméretű alkatrészek tárolását 5 db automata tároló lift segíti, maradéktalanul megvalósítva ezzel az ún. „áru az emberhez” elvet, továbbá jelentősen lecsökkentve egy-egy raktári tranzakció ciklusidejét. Az új Logisztikai Központ a mezőgazdaság szezonalitásához igazodó, jelentős nagyságú készlettel - 40.000 féle alkatrész tárolására képes egyidejűleg - valamint minden igényt kielégítő választékkal rendelkezik.

A megvalósult beruházás több mint 30 fő számára ad közvetlenül munkát.

A magyar mezőgazdaságban élen járó KITE Zrt. komplex tevékenységére jellemző, hogy a világ élvonalába tartozó legújabb technológiai és technikai fejlesztéseket a magyar gazdálkodókkal nem csupán megismerteti, hanem elérhetővé is teszi részükre. Ennek érdekében a pótalkatrész-ellátáson túlmenően az alkatrész kereskedelmi üzletág kiemelt figyelmet fordít arra, hogy segítse Partnereit a legkorszerűbb fejlesztésekben, amelynek eszközei a megnyitó napján a kiállítótérben megtekinthetőek voltak.

A KITE Zrt. minden dolgozója elkötelezett Partnerei igényeinek minél gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálásában, amelyet az átadott Logisztikai Központ is szimbolizál.