Az új felnőttképzési törvények miatt azonban 2013. szeptember 1-től nehezebb lesz szakmát szerezni! Fontos mezőgazdasági képzésekre most utoljára lehet távoktatásban beiratkozni!

A új felnőttképzési törvények arra sarkallják a gazdákat, hogy még idén beiratkozzanak különböző agrárképzésekre, mert jelenleg még a nekik kedvezőbb távoktatásos formában tudnak tanulni.
A változások után a távoktatás megszűnik, már csak a bejárós képzések maradnak, ráadásul éveket kell egy bizonyítvány megszerzésére várni.

Néhány fontos változás a mezőgazdasági képzéseknél:

  • A pályázatoknál plusz pontot érő Mezőgazdasági technikus; Növénytermesztő és Növényvédelmi technikus képzésnél eltörlik az iskolarendszeren kívüli – távoktatásos – felnőttképzést!
  • Az összes képzés jelenlegi óraszámát megemelik, ezért a néhány hónapos képzésekből (mint az Aranykalászos gazda, Méhész, Fakitermelő stb.) 1-2 éves tanfolyamok lesznek.
  • A több óra, több időbe (heti bejárások) és több pénzbe kerül Önnek!
  • Míg a gyakorlati helyszín ez idáig szabadon megválasztható volt, szeptembertől kötelezően kijelölt helyszínen kell, hogy végezze, ami nem rugalmas hiszen sem a beosztásba sem a helyszínbe nem lesz beleszólása a tanulónak.

Az ország piacvezető agrárképző intézmény – a MÁTRIX Oktatási Központ igazgatónője beszél a várható változásokról. A felvétel 2012. novemberében készült, az új jogszabályok életbelépését a tervezett 2013. januári 1-ről 2013. szeptember 1-re módosították.

A MÁTRIX Oktatási Központ – az ország piacvezető agrárképzője – az eddig is nagy érdeklődésre számot tartó szakmák megszerzését lehetővé teszi most az utolsó rohamban is. Az ágazat területén 2012-ig több ezer gazda szerezte meg bizonyítványát, jó néhányuk 2. vagy 3. képzésre is beiratkozott. Tapasztalataik az intézmény honlapján is olvashatók, ahol több mint 20 agrár tanfolyam közül is választhat.

A MÁTIRIX Oktatási Központ igazgatónője beszél a várható változásokról. A felvétel 2012. novemberében készült, az új jogszabályok életbelépését a tervezett 2013. januári 1-ről 2013. szeptember 1-re módosították.

A tanulói igényekhez mérten tettük lehetővé a TÁVOKTATÁST – hogy a felnőttek munka mellett is tanulhassák a kiválasztott szakmát. Ezzel is lehetővé tettük, hogy az ország különböző pontjairól jelentkezhessenek, és érkezzenek az ország közepére a szükséges szakmai továbbfejlődésért. 
Rugalmas feltételei miatt a távoktatás a legnépszerűbb oktatási forma a felnőttek körében, de 2013. szeptember 1-től megszűnik!

Távoktatásos képzések és jelenlegi feltételeik:

Aranykalászos gazda – 8. osztállyal, a mezőgazdasági szakma alapjait tartalmazza, mely minden gazdálkodónak szükséges

Mezőgazdasági technikus – Érettségire épülő, gazdasági vállalkozás vezetéséhez szükséges, agrárpályázatoknál plusz pontot ad

Növénytermesztő és növényvédelmi technikus – érettségire épülő, növényvédő szerek felhasználásához, forgalmazásához szükséges, távoktatásos formában kizárólag a MÁTRIX Oktatási Központban indul.

A tanfolyamok részleteit megtalálja honlapunkon: www.matrixoktatas.hu
Telefonon érdeklődhet a 06-70/424-2330 vagy a 06-70/603-8278-as telefonszámon.