Óriási érdeklődést keltett a napokban bemutatott John Deere 9 RX! A négy gumihevederes járószerkezet-meghajtású nagyvadat mostanában még biztosan nem lehet kipróbálni és munkába fogni, hiszen az új széria egyelőre prototípusként vonult fel a világ legbefolyásosabb kereskedői előtt.

Piacra kerülés dátumáról és a részletes technikai paramétereiről még szinte semmit nem lehet tudni - mégis a prototípus bemutatásáról és a fotóitól hemzseg a közösségi média.

A premier egy nagyszabású show fináléja volt, ahol a 2015-ben várható újdonságokba is betekintést nyerhettek a meghívottak: A rendezvényen a teljes John Deere evolúció bemutatkozott a legkisebb fűnyíró traktoroktól kezdve a 9-es traktorszéria már kereskedelmi forgalomban lévő képviselőéig.

Az újságírók kérdéseire a helyszínen John Lagemann, a John Deere anyavállalat kereskedelmi és marketing igazgatóhelyettese válaszolt, aki elmondta:

"A show - és a bemutatott újdonságok is tükrözték a John Deere vállalat hitvallását, miszerint az új erőgép bemutatása nem csupán egy típusról szól, hanem a töretlen fejlődést közvetíti, ami a cég és a márka minden termékére vonatkozik."

ÚJDONSÁG: A John Deere Nagy Kockabálázók hamarosan a piacon!

John Deere hamarosan belép a nagy kockabálázók piacára is: Két új modellt mutatott be a vállalat - és ezzel új dimenziót nyitott a John Deere teljes szálastakarmány-betakarító sorában.

A kigördülő két új modell - az L330 83 cm-es munkaszélességgel és az L340 90 cm-es munkaszélességgel dolgozik. Mindkettőre jellemző a nagy kapacitású rotor, valamint a gépek nagy teljesítményű hajtáslánccal dolgoznak. A gyártó szerint a speciális és nagy teherbírású egyvillás rendszer kiválóan tömöríti a szálastakarmányt és sűrű bálákat készít rendkívül mostoha munkakörülmények között is.

A fülkéből vezérelhető hidraulika-nyomás szabályozónak köszönhetően a bálák minősége még kiegyenlítettebb lesz, tovább javítható. Ha a szálastakarmány nedvességtartalma megváltozik, attól még a bálák továbbra is az előre beállított tömörségben készülnek.

A 9 RX prototípuson kívül a John Deere 9R széria traktorain is óriási fejlesztéseket hajtott végre a cég. Ilyen újítás a CommonView III - as fülke, amely a vezetőt ugyanazzal a felszereltséggel és felhasználói lehetőségekkel látja el, amelyeket már a 7R és 8R szériáknál megszokhattunk. A fülke fedélzeti komputerének kijelzője is megváltozik- és az okostelefonokéhoz hasonló ikonrendszerrel válik még könnyebben kezelhetővé.

Az új gépek erejét új motorokkal teszik még hatékonyabbá: Érkezik a PowerTech 9 literes és 13,5 literes változata - ám az igazi "nagy durranást" a 9620R típusba szerelt 15 literes QSX15-ös motor jelenti majd. Természetsen mindhárom új motor megfelel a legújabb Tier 4 károsanyag-kibocsátási előírásoknak.

No de kanyarodjunk vissza végül a - minden újítások közül - legnagyobb feltűnést keltő JD 9 RX-hez...

Nem lepődünk meg, ha az olvasók még mindig nem teltek be a közösségi portálokon AgriTerminátorként emlegetett új John Deere 9 RX látványával, ezért megosztunk még egy videót a zöld óriás bevonulásáról! Az alábbi amatőr videót is egy John Deere kereskedő készítette a színpad közeléből - igaz, a profi kisfilmet - és a gép részletes technikai paramétereit - is már minden rajongó nagyon várja a John Deere vállalat hivatalos oldalától...