Fergeteges hangulat, traktoros felvonulás, pótocsis tolatási verseny volt a délelőtti program a Nagyszokolyi Agroinform Kupán.

A Nagyszokolyi Traktorverseny és Családi Nap hagyományos eseménye minden évben egyedi koreográfiával megrendezett Traktor Karüsszel, amelyet idén is bemutattak a helyi gazdák 4 MTZ-vel.

Íme a videó, amiben a páratlan hangulatú produkcióba is betekinthetünk:

A pótkocsis tolatási verseny volt a nap legnehezebb és legnagyobb gyakorlatot igénylő versenyszáma.

A szlalompálya kialakítása után következett az traktoros ügyességi verseny - itt a férfiak örömére női versenyzők is indultak, - természetesen külön kategóriában.

Az ügyességi futamok után félelmetes erejű vihar vonult át a versenypálya felett - amire a gazdák rá sem hederítettek, és kisebb-nagyobb áramszünetek ellenére fokozódott a hangulat és a versenyzési kedv.

Kezdődjön a gyorsulási verseny!

A gyorsulási verseny első fordulójában mindenki egyesével tette meg a kört, majd a legjobb időt futott versenyzők párosával is megkűzdöttek az Agroinform Kupáért.

A gyorsulási verseny 150 lóerő alatti kategóriájaában győztes ifj. Blázsovics gazda egy MTZ 50 csodatraktorral hagyta maga mögött a teljes mezőnyt - több orrhosszal.

A nap érdekességeként a győztes MTZ 50-es egy benzinmotoros traktorral is megküzdött és - bizony a találgatások ellenére - még ezt is megelőzte!

Hangulatos zárásként a pályán felsorakozott az összes résztvevő, közel 60 traktor 5300 lóerővel!

A látványként is óriási élményt tovább fokozták a versenyzők egy totál-gázfröccsel, amitől az adrenalin mindenki fejében az egekbe szökött.

Már sötétben kezdődött az Agroinform kupák kiosztása és a versenyzők méltó ünneplése - egészen hajnalig...

A versenyhangulatban készített fotókért KATTINTSON IDE Traktorverseny Facebook oldalunkra!


Az egyik résztvevő képeiért KATTINTSON IDE!