A mintegy 2 milliárdos beruházási költségvetésből az AGROTEC Magyarország Kft. 200 milliót különített el a füzesabonyi telephely tervezésére és kivitelezésére. A fejlesztés zöldmezős beruházás volt, amelynek keretében kialakították a 180 négyzetméteren elterülő irodahelyiségeket, a 250 négyzetméternyi alkatrészraktárt és a 300 négyzetméternyi műhelyet. Agrotec telephely

Az itt dolgozó három szervizszerelő, az adminisztrációs feladatokat ellátó asszisztens, a raktáros és a műszaki vezetői, valamint a gépértékesítői feladatokat egy személyben ellátó kollégák mindent elkövetnek azért, hogy a régióban – Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyék környező részein – ellássák az ügyfelek igényeit.

A telephely közvetlen szomszédságában a szintén az Agrofert- cégcsoporthoz tartozó IKR Agrár Kft. területi központja található. A két cég közötti szoros együttműködés egy újabb példája, hogy abban az átmeneti időszakban, amíg még nem készült el az AGROTEC új telephelye, a vállalat munkatársait az IKR Agrár fogadta be, és biztosította számukra azokat az alapvető feltételeket, amelyek nélkülözhetetlenek voltak a folyamatos működéshez.

megnyitó

Az AGROTEC Magyarország Kft. több mint másfél éves fennállása során egyre hangsúlyosabb pozíciót tölt be a hazai gépforgalmazás és szolgáltatási piacon. A 2014-ben, amely a cég első teljes működési éve volt, csaknem 16 milliárd forintos forgalmat valósított meg, összesen 973 gépet értékesített a vállalat. Ebből a New Holland kombájnok 52-őt, a New Holland traktorok 332-őt, a New Holland bálázók 23-at, az adapterek 18-at, a rakodók 44-et, a munkagépek 190-et, a GPS eszközök 123-at, a használt gépek 139-et, az egyéb kategóriába sorolható gépek pedig 52-őt tettek ki.

A 2015-ös év közepének legjelentősebb híre, hogy egy újabb gyártó termékeivel, ehhez kapcsolódóan pedig egy önálló ágazattal egészül ki a cég kínálata: a Lindsay öntözőrendszerek forgalmazója lett az AGROTEC Magyarország Kft. A telephely megnyitón tartott sajtótájékoztatón írták alá azt a megállapodást, amely biztosítja a két cég közötti hosszú távú együttműködést. A megegyezést Frédéric Noguier, a Lindsay-től, Illés Zoltán, AGROTEC Magyarország Kft.-től és Karel Plešinger, az AGROTEC a.s. képviseletében látta el kézjegyével.Agrotec szerződés

A Lindsay termékek

Az AGROTEC Lindsay termékekkel történő piaci jelenléte a gazdálkodók számára komplex megoldást jelent. Az öntözés területén alkalmazható innovatív megoldások tökéletesen kiegészítik a már jól ismert gépkínálatot.
A Lindsay termékek világszerte tapasztalható egyre nagyobb sikere a folyamatos fejlesztéseknek köszönhető. Az öntözés területén is fontos, hogy precíziós kijuttatást tudjunk végrehajtani. A fúvókánkénti szakaszolás és internetalapú távvezérlés olyan lehetőségek, amelyek alkalmazásával víz- és energiatakarékos üzemeltetés valósítható meg.
Az AGROTEC szakmai stábja minden gazdálkodó számára egyedi műszaki tervet készít, amely segítségével a gazdaság paramétereinek megfelelően tudja optimalizálni az öntözést. Fontos megemlíteni, hogy a tapasztalt szervizháttér mellett természetesen lehetőség van öntözési szaktanácsadásra is. A két cég együttműködése kiterjed a hazai piacon eddig nem debütáló Lindsay csévélődobokra. A Franciaországban gyártott öntözőgépek ellenőrzött körülmények között készülnek, és a vevők számára szintén magas műszaki színvonalat szavatolnak.