Két éve a párizsi szakkiállításon mutatkozott be először a szakmai nagyközönség előtt a CLAAS AXION 800-as sorozat második generációja, kilenc hónappal később bővült a széria kínálata CMATIC a folyamatosan változó áttételű váltóművel szerelt változattal, a széria zászlóshajója  pedig a 2014-es Év Traktora kitüntető címet is elnyerte. Az idei SIMA-an a négy 810/830/840/850 típusjelű modellekből álló sorozatot újabb két taggal, a 800-as és a 820-as változattal bővíti ki a CLAAS.

A két új családtag 205, illetve 225 LE maximális teljesítményű, így a traktorcsalád hat tagja 205-264 LE teljesítménytartományt fed le. További újdonság a szériánál, hogy az idei évtől a CIS verziókat új színes kijelzőkkel szerelik fel, új nagylátószögű külső visszapillantó tükrök segítik a tájékozódást vezetés közben, illetve az éjszakai munkákat nagy fényerejű energiatakarékos LED munkalámpák teszik még jobban láthatóvá.

Fórumozzon az Agroinform.hu-val és ossza meg személyes tapasztalatait a CLAAS traktoroktól. Eladó használt CLAAS AXION 800-as traktorok IDE kattintva talál.