A G-Energy olajok előállításához kizárólag olyan komponenseket (bázis-olajokat és kenőanyagokat) használnak fel, amelyeket az európai gépjárműgyártók jóváhagytak és amelyek azonnal elnyerték az európai fogyasztók bizalmát. A G-Energy alapvető választékát az olaszországi Bari városában működő Gazpromneft Lubricants Italia S.p.A. állítja elő. Egész Európában úgy ismerik a Bariban működő gyárat, mint csúcsminőségű olajok előállítóját.

Az egyedülálló technológiák lehetővé teszik, hogy a modern termékek előállítása a technika és felszerelések legkülönbözőbb típusaihoz igazodjon. A gyár elnyerte az ISO 9001, 14001 és OHSAS 18001 bizonyítványokat, valamint az API licencét. A G-Energy kenőanyagai olyan termékek, amelyek a motor maximális védelmét, munkaképességét és hosszú életét biztosítják. A G-Energy termékei kivétel nélkül kielégítik a nemzetközi vezető gépjárműgyártók követelményeit, olyan termékek, amelyek nemcsak a legjobb védelmet nyújtják a motor számára, hanem a legnagyobb hatékonyságot is biztosítják. Ennek köszönhetően a felhasználó mindig biztos lehet abban, hogy gépkocsija minden működési viszonyok között eléri a legmagasabb üzemeltetési szintet.

Az egyedülálló Adaptív technológiának (Adaptive Components Formula) köszönhetően, a G-Energy motorolaj teljesítménye növelhető, a motor működési jellegétől függően kellő pillanatban aktivizálja a szükséges adalékanyagokat, valamint a működtetés bármilyen rendszerében biztosítja a motor maximális védelmét.