A Tanzánia Nemzeti Szolgáltató Társasággal kötött szerződés 2400 traktor szállításáról szól, valamint 50 millió dollár értékű megállapodást tartalmaz. Az egyességet Mizengo Pinda Tanzánia miniszterelnöke, Hussein Ally Mwinyi nemzetvédelmi miniszter és Lech Walesa, egykori lengyel köztársasági elnök jelenlétében írták alá.


A megállapodás nem csupán traktoroktól szól, hanem talajművelő eszközök és alkatrészek szállítására is kiterjed. A hírek arról is beszámoltak, hogy az Ursus vállalat Tanzániában építi fel legújabb összeszerelő üzemet és kialakít szolgáltató központokat is.

Irány Afrika!

„A traktorok elemeit Lengyelországban gyártják, de Tanzániában szerelik össze” -nyilatkozta Karol Zarajczyk, az Ursus elnöke.etiópiai ursus traktor összeszerelő gyár

Az etióp Ursus traktor összeszerelő gyár már működik – fotó: www.thenews.pl

Tanzániai alkalmazottaink létszáma mintegy 200 fő lesz. A beruházások, - kérésünknek megfelelően- a lengyel kormány támogatásával valósulnak majd meg.”

etiópiába mennek a traktor alkatrészek

Ez az Ursus alkatrész szállítmány hamarosan indul Afrikába – fotó: www.thenews.pl

A tanzániai megállapodás az Ursus harmadik üzlete Afrikában, azon a piacon, ahol mostanában sok lengyel vállalkozó próbál szerencsét.
Ursus gyár megnyitó1
Etiópiai Ursus gyáravató

A képek Etiópiában készültek a műár működő új Ursus traktorgyár avató ünnepségén – fotó: Maciej Rukasz / Ursus

Májusban a lengyel parlamentben egy Lengyelország-Afrika gazdasági fórumot tartottak, és a lengyel kormány egy „Irány Afrika” elnevezésű programot hirdetett meg a gazdasági kapcsolatok erősítése céljából. Etiópiában már működik egy Ursus összeszerelő üzem, amelynek kibocsátása 2015 májusáig 1500 darab erőgép volt, valamint további 3000 darabra szerződött a gyártó az afrikai állammal.

Ursus traktor összeszerelése – fotó: www.thenews.pl

Forrás: www.thenews.pl

Fordította: Igric Dominika