A Nemzetközi Bábolnai Gazdanapokon végigjártuk a gépes kiállítókat, hogy megismerjük az új kínálatot. A kerti eszközöktől a gépóriásokig mindent megmutatunk!

Kedvező finanszírozással tarolnak a Massey Ferguson traktorok

Az Austro Diesel az idei Bábolnai Gazdanapokon az Agro-Alfa Kft.-vel közösen vonultatta fel a morcos, piros Fergusonokat. Virágh Csaba az Agro-Alfa gépészmérnöke és értékesítési vezetője elmondta, hogy az erőgépeken kívül Vogel-Noot, Lemken, Pöttinger munkagépekkel, McHale bálázógépekkel és egyéb prémium kategóriás eszközökkel találkozhattak a látogatók a standon.

Löwi Vilmos, az Austro Diesel magyarországi értékesítési vezetője örömmel számolt be az új Massey Ferguson 7600-as traktorok sikeréről.

"A Bábolnai Gazdanapokra látogató gazdák ismerik, szeretik és keresik a Ferguson gépeket- és ezt alátámasztják az új, kedvező finanszírozásnak köszönhető magas eladási számok is."

Az 5400-as modellek is nagy érdeklődésnek örvendenek. Megtudhattuk, hogy a közelgő nemzetközi kiállításokat is érdemes figyelni, hiszen hamarosan újabb meglepetésekkel rukkol elő a Massey Ferguson.

Mérlegtechnikában is egyedülálló: Agrárin Kft.

Az Agrárin Kft. három fő üzletággal foglalkozik hazánkban: agrometeorológiával, a precíz sorvezető technológiával, valamint méréstechnikával, amely mérőeszközöket és mérlegeket képvisel.

A társaságot Mátrai Zoltán ügyvezető igazgató mutatta be az Agroinform kérésére.

A Bábolnai Gazdanapokon az Agrárin Kft. új termékpalettájukat kívánta megismertetni az érdeklődőkkel. Az országos agrometeorológiai hálózat és precíz sorvezető technológia népszerűsítése után a cégnek egy kevésbé ismert területét mutatták be a méréstechnika új eszközeivel.

A részben már Magyarországon gyártott gépjármű mérlegük a piacon egyedülálló, hiszen nem a hídmérleg működési elvével - ráállva - használható, hanem ennél jóval egyszerűbb módon, a traktor mérlegen való áthaladásával mér.

Egyes tengelyű, kettes tengelyű és hármas tengelyű szerelvényeket is mér, a szerkezet beszerzése pedig egyszerű és kis beruházást igényel. Beüzemeléséhez csak egy beton tartó árokra van szükség, amelybe belehelyezve már lehet is dolgozni az eszközzel. A mérleg körülbelül 2 millió forintból beszerezhető- szemben egy 10 millió forintos, azonos pontosságú hídmérleggel. Természetesen saját fejlesztésű nyomtató, kamera és PC kapcsolható az eszköz mellé.

A bábolnai kiállítás az Agrárin Kft szempontjából  mindig kihagyhatatlan találkozási pont volt. Ez évben a standot a látogatók számára élvezetes videókkal, kipróbálható mérlegekkel tették még vonzóbbá.

Százezer féle gépalkatrész egy helyen: Prillinger Hungária Kft.

Az osztrák tulajdonú Prillinger Hungária Kft. 1994 óta működik Magyarországon.Turóczi Tamás ügyvezető bemutatta termékeik széles kínálatát és elmondta, hogy cégük több mint 100.000 féle alkatrészt forgalmaz. Mezőgazdasági -főként gyorsan kopó - gépalkatrészek képezik fő profiljukat.

2012-ben a Prillinger csak a Bábolnai Gazdanapokon állított standot, kínálatukban találkozhattunk az összes Magyarországon futó eredeti- és jó minőségű utángyártott mezőgazdasági gépalkatrésszel.

A kaposvári központú cég jövőre az ország közepére, Gödöllőre teszi át székhelyét és több kiállításon is viszontláthatjuk majd standjukat.

Pap-Agro: 2012 az újdonságok éve!


A Pap-Agro Kft. idén nem csak mezőgazdasági gépekkel érkezett a Bábolnai Gazdanapokra. Standjukon újdonságok sorát mutatták be.

Pap Lajos ügyvezető igazgató elmondta, hogy a cég fő profilja változatlanul a mezőgazdasági gépkereskedelem, ennek megfelelően Vogel-Noot és Lemken munkagépeiket is elhozták a kiállításra.

Ez évtől kazánok forgalmazásával is foglalkozik a nagykőrösi cég. Az új profil létjogosultsága jelen gazdasági helyzetben különösen megalapozott, hiszen megkönnyíti a gazdák helyzetét is ez az új fűtési rendszer, amellyel a mezőgazdasági melléktermékekből nyerhetnek hőenergiát.

Turi Zoltán értékesítő a Pap-Agro legfrissebb újdonságát is bemutatta az Agroinformnak: 2012-ben debütált a Zanon termékcsalád, amely mulcsozóként dolgozik vagy gally-aprólék kezelésére, fanyesedék zúzására szolgál. Az olasz gyártó gépei mellett azért is tette le a voksát a Pap-Agro, mivel ezek segítségével az újonnan forgalmazott kazánokhoz szükséges tüzelőanyagot bárki könnyedén elő tudja állítani.

Nagy volumenű fejlesztések a Fliegl-nél

Szabó Lajos, a Fliegl-Abda Kft. képviselője a pótkocsik és szippantó kocsik mellett jelenlegi akcióikat is ismertette, miszerint a Fliegl gyári kamattámogatást ad a gazdáknak hat modellhez – a vásárlás elősegítése érdekében.

"Jellemző probléma a mezőgazdaságban, hogy aratás előtt szükség van a pótkocsira, ám erre nincsen pénz, aratás után pedig- amikor a gazda pénzhez jut - már nincsen szükség a pótkocsira."

A Fliegl az akciót a probléma orvoslására hosszútávra hirdeti, így a gazdák jövő év tavaszig élhetnek a kedvező finanszírozási lehetőséggel.

A cég vezetősége ügyel arra, hogy a finanszírozott termékeket úgy válassza ki, hogy azzal a Magyarországon készült modelleket támogassa. Az abdai gyár 20 éve működik, magyar munkaerőnek teremt megélhetést és folyamatosan bővülő termelési érték felmutatásával büszkélkedhet. A Fliegl cégcsoporton belül az abdai gyár a dolgozói létszám tekintetében a legjelentősebb.

A mezőgazdasági szállítás minden vonalára és minden üzemméretre vonatkozóan tud megfelelő eszközzel szolgálni a Fliegl. A Bábolnai Gazdanapok standján is igyekeztek bemutatni kínálatuk főbb szegmenseit.

A Fliegl "sikertermékként" letolókocsiját emelte ki. Hazánkban ebből több, mint 500 darabot adtak el ebből, ami annak is köszönhető, hogy többcélú használata mellett üzembiztosabb, megbízhatóbb a konkurens termékeknél. Fontos és kiemelendő tulajdonsága, hogy nem csak szállításra alkalmas a kocsi, hanem trágyaszórásra is használható, illetve átrakó kocsivá is alakítható a megfelelő adapterekkel.

A magyarországi kiállításokon ritkán jelennek meg a Fliegel biogáz-üzemek számára gyártott alapanyag adagolói. Németországban komoly piaci részesedést birtokol a cég, sőt ezek az eszközök már hazánkban is a hatodik üzemben kerültek beépítésre.

Hígtrágya szállításban- illetve kijuttatásaban is teljes termékskálával büszkélkedik a Fliegl. Szállító-kijuttató tartálykocsit 3-tól 30 köbméterig gyártanak és többféle terítőegységet kínálnak hozzá. A tartálykocsikkal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre is szívesen válaszol a Fliegel- profi szakemberek gárdája.

Csondor Ildikó, a Fliegl marketing vezetője beszámolt a társaság jövő évi terveiről, fő irányvonaláról. 2013. júniusára tűzte ki a Fliegel Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági gyárának megnyitóját. Az üzem Németországban épül és nagy volumenének megfelelően, csak a lefedett terület 90.000 négyzetmétert foglal el.

 

Hazai gyártású termékek, magyar gazdáknak: McHale bálázók Bábolnán

Szabó Tibor a McHale Hungária kereskedelmi vezetője elmondta, hogy cégük az egykori Szolnoki Mezőgép gyárát vette meg. Az McHale két üzemében - Magyarországon és Írországban- fő termékként bálázókat és bálacsomagolókat gyártanak. Magyarországon bálázókat készítenek és a gépeket 47 ország megrendeléseire - főként exportra értékesítik.

A McHale termékeit mindössze három éve értékesíti hazai piacon. Sokan még nem ismerik a McHale gépeket, ám ahol már dolgoznak ezekkel a bálázókkal, ott egyre népszerűbbek és a gazdák rendkívül pozitív visszajelzéseket közvetítenek a felhasználói tapasztalatok alapján.

A Bábolnai Gazdanapokra azokkal a termékekkel jöttek el, amelyek a magyar piac szempontjából fontosabbak. Az álló gépbemutatón megtekinthettek a látogatók egy hevederes bálázót illetve egy fixkamrás körbálázót is.

A kiállított bálacsomagoló - illetve az erjesztett takarmányok ilyen módon történő előállítása egyre népszerűbb a magyar agrár-szakemberek körében. A vásáron bemutatták a munkafolyamatokhoz szorosan kapcsolódó, bálamozgatást szolgáló adaptereket is, így a  gazdák a bálakezeléshez szükséges teljes munkagép-palettából is ízelítőt kaptak.

 

A Bábolnai Gazdanapok elmaradhatatlan gépgyártója

Komáromi Béla, -a legutóbbi Gazdanapok különdíjas gépgyártója- az idén is sok eszközt mutatott be a bábolnai kiállításon.

A saját fejlesztésű gyártmányok közül aktuális gépként is említhető szárzúzóit emelte ki. A szárzúzók különböző méretben és munkaszélességben széleskörben használhatóak. A kiállításon bemutatkoztak a sorközművelő kultivátorok műtrágyaszóróval is.

Soros műtrágyaszóróikat meglévő kultivátorokra és vetőgépekre készítik, mikrogranulátum-szóróik starter műtrágyák szórására is alkalmasak.

Komáromi Béla közel 50 éves gépgyártói múltjának köszönhetően mára 15 alkalmazottat foglalkoztat üzemében. A kiállításokat fontos találkozási pontnak, szakmai tapasztalatcserének tartják, termékeiket továbbra is viszontláthatjuk majd 2013 nagy mezőgazdasági vásárain is.

 

Lemken: 230 éve a talajművelés szolgálatában

Szűcs Andor a Lemken Hungária értékesítési igazgatója, a több mint 230 éves anyacég talajművelő gépeit mutatta be a Bábolnai Gazdanapokon.

A vetőgépekből, ekékből álló termékpaletta nem régen kiegészült növényvédő gépekkel is, így teljes munkagépparkot kínál a gyártó a gazdák számára.

A siker kulcsa, hogy a mai napig családi tulajdonban lévő német Lemken gyárban a hagyományoknak megfelelően az 1100 dogozóból több, mint tíz százalék kutatás-fejlesztéssel foglalkozik. Ennek köszönhető, hogy egyre több újdonság jelenik meg a piacon a jól megszokott "Lemken-kék" színekben.

A Lemken - hazai viszonylatban - ekéiről híres, így a Bábolnai Gazdanapokra is elhozták függesztett négyes Variopal és Vari Diamant gépeiket.

A gyár réselt kormánylemezeiről is nevezetes, amelyekből a legtöbbet a Lemken értékesít a piacon.

A Lemken Kristall 6 méteres kultivátor is kedvelt gép a magyar gazdák körében, így méltó helyet foglalt a standon a másik sikertermék- a Lemken Rubin rövidtárcsa - és egy hozzá kapcsolható gabonavetőgép mellett.

 

Az Év Kertészeti Traktora az Agrolánc standján

Idén is színes választék fogadta a szakmabeli látogatókat az Agrolánc Kft. bábolnai standján.

Az Agrolánc területi képviselője elmondta, hogy a hazai mezőgazdasági  kiállítások tükrében a szakmai érdeklődők száma csökken, és a rendezvények egyre inkább nézelődő vendégekből állnak, ami a gépkereskedők szemében szomorú tendencia.

Az Agrolánc Kft. természetesen - a gazdák csökkenő gépvásárlási kedve ellenére – bizakodó a jövőre nézve, kiállított termékeiket is úgy válogatták össze, hogy minden érdeklődő igényét a lehető legszélesebb kínálattal tudják kiszolgálni.

Az Antonio Carraro traktorokat kicsi és közepes kategóriában mutatták be a kiállításon.

Fülkés és fülke nélküli kiviteleket is megtekinthettek, kipróbálhattak a látogatók.

A cég termékpalettáján újdonságként szerepel a Toro cég eddig kevésbé ismert gépcsaládja: idei évtől forgalmazza az Agrolánc a Toro hobbikategóriás fűnyíróit. Ezek közül egy nagyobb teljesítményű ráülős, botkormányos fűnyírót láthatott a közönség, valamint a kategóriát átölelő, több tolható fűnyírót és egy lombszívó- fújó berendezést is kihoztak az Agrolánc szakemberei.

Az Antonio Carraro TRH típusa az év traktora címet is kiérdemelte 2012-ben - amely a Hannoveri Agritechnika vásár igen rangos díja.

A bábolnaii gépbemutatón kiállított termékek közül a HR típust érdemes külön kiemelni, amely hidrosztatikus hajtású gép és teljes joystick-vezérlésű hidraulika rendszerrel működik. Ennek a közepes kertészeti traktornak a kezelése egyszerű, gyors, kényelmes és a gazdák által is nagy népszerűségnek örvend.