Nagy teljesítmény, kompakt kialakítás, könnyű kezelhetőség és kiváló tömeg/teljesítmény arány jellemzi a várva-várt új Case IH Optum modellcsaládot. A korábbi cikkeinkben megjelent találgatásokra végre konkrét válaszokat kapunk a most következő cikkből, amelyet az Invest Kft. közvetített a géprajongó olvasóink számára, – egyenesen a Case IH gyár hivatalos sajtóközleményéből.

A Case IH fejlesztői szerint az európai gazdálkodók közössége régóta olyan gépre vágyik, amely a Pumánál alig nagyobb, de nagyobb teljesítménnyel bír. Ez a kívánság most végre valósággá vált!

Az új Optum CVX a Case IH első megújult külsővel rendelkező traktora – új kialakítású hűtőmaszkkal, motorháztetővel és hátsó sárvédővel, valamint szemet gyönyörködtető, csak erre a típusra jellemző fényszórókkal.

Case IH Optum preimer

A Case IH Optum traktor Premierjét hamarosan megtekinthetjük az Agritechnica kiállításon Hannoverben 2015.11.10-14. között! – fotó: Invest Kft.

„A modern, hatékony európai gazdaságok az egész világon a legigényesebb vevők közé tartoznak, aminek az egyik oka, hogy a föld művelése intenzívebb technológiával történik, így a hozam is magasabb, mint más régiókban. Nehezítő körülmény az időjárási anomáliák elleni védekezés, amely egyre gyakrabban követeli meg, hogy a gazdák rövidebb idő alatt hatékonyabb munkát tudjanak végezni a földeken. Az Optum CVX-et kifejezetten azért terveztük és építettük, hogy bármely feladatot a legnagyobb teljesítménnyel, kiemelkedő hatékonyság és megbízhatóság mellett végezze el.” – mondta Andreas Klauser, a Case IH elnöke.

Case IH Optum CVX

Az Optum CVX termékcsalád két típusból áll. Egyikük az FPT Industrial által gyártott kompakt, 6,7 literes NEF motorokkal felszerelt, 2100 ford./perc névleges fordulatszámon 270 vagy 300 lóerő teljesítménnyel bíró-, illetve a nagyobb típus:1800 ford./perc fordulatszámon 313 LE maximális teljesítménnyel dolgozó erőgép.

A motorokban az ún. Hi-eSCR kipufogógáz utókezelő megoldás található az égés maximális hatékonysága és a Tier 4B károsanyag kibocsátási előírásoknak való megfelelés érdekében. A motorban számos újítás történt: a hengerfej szelepei erősebb anyagból készülnek és új kialakításúak a nagyobb égési nyomás miatt, azonban a legfőbb változás a motorblokk alsó részén történt, ahol az új kialakítású olajteknő a traktor alvázának a része, így ez növeli az alváz merevségét. Bár az Optum CVX üzemi tömege 11 000 kg, ez az új megoldás 16 000 kg maximális össztömeget tesz lehetővé.

Az Optum CVX képes átvinni a többletteljesítményt a talajra, miközben megőrzi a kisebb modellekre jellemző fürgeséget, ezáltal tovább nő a hatékonysága, és a gépkezelő kényelme. Mindezek hatására csökken a gép beruházási és fenntartási költsége is. A szóviccel élve: „Ez egy »Optumális« megoldást jelent a széles skálán mozgó igényekhez és műszaki jellemzőkhöz mérten. Mérnökeink minden apró részletet átgondoltak és átdolgoztak, miközben azt keresték, hogyan optimalizálható a hatékonyság, a teljesítmény és a megbízhatóság.” – emelte ki Dan Stuart, a Case IH termékmenedzsere az új traktor bemutatóján.

Case IH Optum munka közben – fotó: Invest Kft.

„Az eVGT turbófeltöltő biztosítja azt a nagy nyomatékot, amelyet a motor alacsony fordulatszámon lead, és gyorsabban reagál, mint a dupla turbók, így az Optum valódi erőgép.” – hangsúlyozta Stuart. „A tulajdonosok és a gépkezelők ezenkívül az erőgépek között a leghosszabb szervizintervallumokat élvezhetik, és kevesebb időt,- ezáltal pénzt kell fordítaniuk az időszakos karbantartásokra. A masszív, 630 literes dízel- és 96 literes AdBlue-tartályok, valamint az alapjárat-szabályozás, amely 850 ford./percről 650 ford./percre csökkenti a motor fordulatszámát, szintén hozzájárul az Optum CVX rendkívül hatékony működéséhez, hiszen kevesebb időt kell azzal tölteni, hogy visszatérjen a gazdaságba és újra tankoljon” – tette hozzá a szakember.

Új külső

Egyik feladatunk volt, olyan traktort készíteni, amely a legjobb megoldást nyújtja vevőink számára... Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy a vevők és a gépkezelők szeretnek büszkén tekinteni a traktorra, amelyet birtokolnak és vezetnek. A legszembetűnőbb dolog az emberek számára, amikor először látják az Optum CVX-et, a lenyűgöző, új dizájn, ideértve az új, dinamikus vonalvezetésű, 3D LED lámpákkal felszerelt motorháztetőt és a csak erre a termékre jellemző lámpákat és hűtőmaszkot. A Case IH új modellje kétségtelenül a jövő traktorainak külsejét tárja elénk.

Új, 4 közvetlen áttétellel rendelkező fokozatmentes sebességváltó és parkolófék

Az Optum CVX traktorcsaládban használt fokozatmentes sebességváltót úgy tervezték, hogy megbízhatóan kezelje és adja át a több mint 300 LE által generált vonóerőt. Mindez kétféle választható sebességtartományban érhető el: ECO 30 m/h és 40 km/h között, valamint ECO 30 m/h és 50 km/h között; tolatásban a maximális sebesség 27 km/h mindkét lehetőség esetén. „Az új kialakítású első és hátsó tengely mellett a 2995 mm-es tengelytáv, a 2,15 m átmérőjű abroncsok (pl. 710/75R42) és a fokozatmentes sebességváltó biztosítja a kitűnő teljesítményt és a lenyűgöző vonóerőt. Az Optum CVX traktor része egy új, rugós, hidraulikusan oldható parkolófék is.

"Az Optum CVX-en megtalálható a kisebb Magnum modellekről ismert első tengely, nyerges kialakítású tengelyfelfüggesztéssel, amelyet a közúti kényelem és stabilitás biztosítása érdekében két, 8 fokos dőléssel és 110 mm-es függőleges lökethosszal rendelkező hidraulikus hengerrel szereltek fel. A különlegesen kialakított üzemanyagtartályok után mérnökeink rengeteget dolgoztak azon, hogy a lehető legnagyobb méretű gumiabroncsokkal a lehető legkisebb kanyarodási szöget tudjuk biztosítani.” – emelte ki Stuart.

A maximális közúti biztonság garantálása érdekében az Optum CVX ABS-sel is rendelhető, amely elősegíti a biztonságos fékezést a nehezebb vagy veszélyes helyzetekben. Ezenkívül az ABS további biztonsági opcióval is bővíthető: bekapcsolásakor a vezető rendesen kormányoz, de kanyarodáskor a belső kerék fékje automatikusan aktiválódik és segít. Ezt elektronika vezérli, amely megakadályozza a kerék blokkolását.

Abroncsnyomás-figyelő rendszer is kapható, amelynek segítségével a gépkezelő akár 16 abroncs nyomását is figyelheti a traktoron és a munkagépen. A rendszert az AFS 700 monitoron keresztül lehet nyomon követni és lehetővé teszi, hogy a gépkezelő paraméterkorlátokat adjon meg, amelyek túllépése esetén kijelzőn figyelmezteti a gépkezelőt. A gép hátulján található légfékvezeték-csatlakozó segítségével a gépkezelő újra felfújhatja az abroncsokat, hogy visszajusson a farmra.

4 sebességes hátsó, 2 sebességes első TLT

Az Optum CVX család 4 sebességes hátsó TLT-je alapfelszereltségként elektrohidraulikus kapcsolású. A fékkioldás szintén programozható a HMC II Headland Management Control vezérlőrendszerben.

A választható, 2 sebességes első TLT a hátsóhoz hasonló kialakítással készül. A két sebesség a fülkéből váltható. Egyetlen gomb elforgatásával választható az 1000, vagy az 1000 ECO fokozat, a káros teljesítményveszteséget a bemenőtengelyen lévő tengelykapcsoló csökkenti és a cserélhető 6 bordás tengely mellett 21 bordás tengely is választható. A viszonylag alacsony alaptömeg, a hátsó és első TLT és a nagy lóerő segítségével az Optum CVX tökéletesen áthidalja a rugalmasság és a több funkció elvégzése iránti igényt, ideértve a nehéz első és hátsó művelőeszközökkel végzett feladatokat is.

Hidraulikus rendszer: középpontban a teljesítmény és a hatékonyság

Minden Optum CVX traktor alacsony teljesítményveszteségű hidraulikával rendelkezik, amelyek szerepe a maximális teljesítmény és hatékonyság biztosítása. „A 2100 ford./percen 165 liter/perc kapacitású, zárt rendszerű, nyomás- és térfogat-áramszükséglet érzékelős (CCLS) hidraulikus szivattyú az alapfelszereltség része, de magas térfogatáramú, 2100 ford./percen 220 liter/perc kapacitású CCLS-szivattyú is választható. A szivattyú teljesítménye mindkét esetben biztosítja a szükséges térfogatáram- és nyomás elérésének lehetőségét alacsony motorfordulatszám mellett” – magyarázta Stuart.

A gépen alapfelszereltség a III-as kategóriájú, szabványos három pont függesztő berendezés, gyorscsatlakozó végekkel szerelve, amely 10 299 kg emelőteljesítményre képes a teljes tartományban, illetve 11 058 kg-os maximumra az emelőkarok végén. „Az új első fronthidraulika 5821 kg-os maximális emelőteljesítményre képes az emelőkarok végén, ezáltal biztosítja a szükséges emelőerőt a nagy és termelékeny művelőeszközök hatékony használatához” – ismertette Stuart.

Az Optum CVX fülkéje teljesítményre, pontosságra és kényelemre hangolja a kezelőt is

A maximális kényelem és hatékony munkavégzés érdekében az Optum CVX fülkéjében alapfelszereltség az ISOBUS II csatlakozó, illetve opcióban választható gyári felszerelésként ISOBUS III is. Ennek segítségével az ezzel kompatibilis művelőeszközök képesek a traktor különböző funkcióinak - például a kormányzás, a menetsebesség, a hidraulikus emelés, a PTO és a hátsó hidraulika - szabályozására. Bizonyos munkáknál, mint például a bálázás, ez növelheti a hatékonyságot azáltal, hogy a bálázón keresztül folyamatosabb az anyagáramlás, és csökkentheti a gépkezelő kifáradását. Az Optum CVX traktor az év korábbi részében a franciaországi SIMA kiállításon a PUMA termékcsalád részeként beharangozott HMC II Headland Management Control vezérlőrendszerrel is kapható. Ennek az az előnye, hogy a gépkezelő számára csökkenti a táblavégi fordulónál a fordulás bonyolultságát, így kevésbé fárad el a munkanap végére a vezető.

A rugózott fülke maximális kényelmet és optimális munkakörülményeket biztosít, a textil- vagy bőrbevonattal kapható üléshez pedig prémium kiegészítők választhatók: oldalra csúsztatható fejtámlás, két részben mozgó kezelőülés, előre és hátra állítható alsó üléspárna, elektromosan állítható kartámasz és 15°-kal elforgatható ülés a hátsó kilátás könnyítése érdekében, valamint ülésfűtés és szellőzés.

A nagy pontosságú automata kormányzás érdekében az Optum CVX traktorok RTK-val is kaphatók, a traktor kompatibilis az AccuGuide rendszerrel és a telematikai rendszerekkel a Remote File Transfer (távoli fájlátvitel) funkciót is beleértve. Ez az új vezeték nélküli funkció időt takarít meg, kiküszöböli az USB adatátvitel szükségességét, és lehetővé teszi a 3G-n keresztüli valós idejű adatcserét a gazdaság irodája vagy a farm más számítógépei és a gépek között az Advanced Farming Systems szoftver segítségével.

Case IH Optum tesztenCase IH Optum – fotó: lestracteursrouges.com

Case IH Optum CVX – a válasz a gazdálkodók igényeire

Az Optum CVX tovább bővíti a Case IH termékválasztékát, amely még soha nem volt ennyire széles, innovatív és ügyfélbarát, mint most: 13 termékcsalád és több mint 220 típus áll készen a gazdálkodók szolgálatára – elkötelezett márkakereskedők által támogatott, megbízható, nagy teljesítményű gépek révén prémium kategóriás termékek és szolgáltatások a Case IH vevői számára.

„Az Optum CVX tervezése előtt egy részletes megbeszélést tartottunk különböző márkájú, 180 és 300 lóerő közötti kategóriájú gépek tulajdonosaival. Alaposan kiértékeltük az igényeket és az elvárásokat, melyeket aztán felhasználtunk az új traktorcsalád tervezése, fejlesztése és gyártása során. A legfőbb elvárás: miközben a vállalkozásoknak növelniük kell a nyereségességet a rendelkezésre álló erőforrások lehetőségeinek maximalizálása révén, az európai gazdaságok egyértelműen a manőverezhetőséget és a sokoldalú, nagy teljesítményű traktorok kompakt méreteit tartják a legfontosabbnak. Fejlesztőmérnökeink ezt tartották szem előtt, és ezért vagyunk meggyőződve arról, hogy a Case IH Optum CVX-et hamarosan igazán sokoldalú és megbízható, nagy teljesítményű gépként ismerik el” – összegezte Andreas Klauser.

A Case IH Optum adatai röviden:

  • Két típus 6,7 literes Stage IV FPT motorral és 2100 ford./perc névleges fordulatszámon 270 vagy 300 LE-vel.
  • Hi-eSCR kipufogógáz-utókezelő rendszer.
  • A jármű maximális össztömege 16 000 kg.
  • eVGT turbófeltöltő.
  • Az erőgépek között a leghosszabb szervizintervallum.
  • 630 literes üzemanyagtartály és 96 literes AdBlue-tartály.
  • 4 közvetlen áttétellel rendelkező fokozatmentes sebességváltó 30 m/h és 40 km/h közötti ECO, valamint 30 m/h és 50 km/h közötti ECO.
  • ABS és automata parkolózár.
  • 4 fokozatú hátsó-, és 2 fokozatú első TLT
  • Alapfelszereltségként 165 liter/perc teljesítményű CCLS hidraulikus szivattyú, opcióban választható 220 liter/perc teljesítményű.
  • Hátsó hárompont függesztés11 058 kg maximális emelési kapacitással az emelőkarok végén.
  • Mellső hárompont függesztés 5821 kg maximális emelési kapacitással az emelőkarok végén.
  • ISOBUS II vagy III és RTK gyárilag.
  • Headland Management Control (HMC II) vezérlőrendszer és Remote File Transfer (távoli fájlátvitel) funkció.
  • A gépkezelő maximális kényelme, és könnyű kezelhetőség.

További fotókért és információkért látogasson el az Invest Kft. oldalára és keresse szakembereiket!