A mezőgazdasági szegmensben közel húsz év alatt megszerzett tapasztalatával az Axiál jó évtizede az építőiparban is helytáll. Szállítmányozásra, anyagmozgatásra használható gépeik és eszközeik mellett a szervizelés területén is megfelelő feladatokat lát el, hiszen a partneri elvárás mindkét területen megegyezik: a legrövidebb időn belül állandó, magas színvonalon történő hibafeltárás és javítás.

Azonban amíg a mezőgazdaságban a gépkezelői- és a karbantartások megatanulására irányuló képzésekre a kiértesített ügyfelek 60-90%-ban vesz részt, addig az építőipari gépekre és karbantartásokra vonatkozóan ez az arány gyakran már csak 10% alatti.

Az AXIÁL építőipari és anyagmozgatási kiadványában a munkaeszközök praktikus kezeléséről és karbantartásáról is szó esik.

Milyen technikai eszközökkel segítik a hulladékkezelést Magyarországon? Milyenek a gyakorlatban a Manitou építőipari állványok és a Hyundai 9-es szériás rakodók? Mi várható a világ legnagyobb logisztikai kiállításán, a májusi, hannoveri CeMAT rendezvényén? Valamint gépteszt, szerviztippek, hírek-aktualitások, na és az Axiál használtgép-kínálata (Manitou, Hyundai, Volvo, Mecala, Shaffer, Ranger) is sok érdekességgel szolgál az alábbi katalógusban.

Hírek

Új alkatrész-ellátási pont nyílt Tatabányán, amit több mint 8 ezer féle alkatrésszel töltötték fel. A telepet júniusig két kiszállító autóval látják el, és máris dolgoznak a szervizcsapat felállításán is.

Hulladékkezelés

Az AXIÁL a magyarországi hulladékkezelési folyamatok részterületein alkalmazható gépek nagy választékát bocsátja rendelkezésre. CLAAS, Landini és Fendt traktorok, akár Oeheer pótkocsival juthatnak elengedhetetlen szerephez.

A Hyundai gumikerekes homlokrakodói és kotrói a hulladék deponálásában, rendezésében segítenek, jól használhatók a terítések során, a komposzt- és zöldhulladék kezelésében, aprítógépek etetésében, de a rézsűrendezésben és tisztításban is kiveszik a részüket.

A Manitou teleszkópos rakodógép az ömlesztett és a bálázott hulladékok rakodása, deponálása, raklapos anyagok mozgatása terén bizonyít.

A Gehl kompakt rakodógépek a komposztkezelési, telephelyi kommunális munkák, fűnyírás vagy hótolás terén nélkülözhetetlenek.

A Broomate mezőgazdasági és ipari seprű – bel- és kültéri tisztítási műveletekre egyaránt megfelel. Állattartó telepek, magtárak, raktárak, ipari csarnokok tarthatók gondosan a masszív, hatékony termékkonstrukció bevonásával.

A Manitou dízelállványok – modernek, biztonságosak, magas színvonalúak. Többféle emelési magassággal, méretes kosárral és nagy terhelhetőséggel rendelkeznek.

Kezelői tippek

A rovatban három üzemeltető mutatja be és osztja meg tapasztalatait a GEHL SL 5240 SXT P2 kompakt rakodógép, a HYUNDAI HL 740XTD-9 homlokrakodó, valamint az OMG FOCUS SX 1565 elektromos, gyalogkíséretű targonca használatára vonatkozóan.

Teszt: GEHL V 400

A masszív, durva igénybevételekre (sziklarakodás, aszfaltmarás) készült gép boszorkányosan ügyes rakodógép a tekintet követésével képes dolgozni.

Karbantartás

Mindenki hosszú távú, megbízható működést vár el munkagépétől, de ezt megnehezíti, ha ezeket az elektromos gépeket poros, sáros vagy nedves környezetben alkalmazzák, tárolják. Mi a teendő az egyenetlen útburkolaton történő használat esetén vagy épp az akkumlátorral kapcsolatos meghibásodások esetén? Válaszokat kaphatnak az erről szóló cikkből.

MINI-MIDI kotrók

A Hyundai már régóta gyártja a kis helyigényű gépeit, így a 14-15 tonnás lánctalpas kotrót is átdolgozta kompakt méretűre. A katalógusban bemutatott Hyundai R145 LCR-9A a kezelő és üzemeltető számára is kényelmes, jól használható, megfelel a mai kor követelményeinek, használatával peddig könnyebbé válik a szűk helyeken, beépített területeken végzett munkavégzés. A gép kivitele, felépítése hozza a Hyundaitól már megszokott minőséget, precizitást.

Logisztikai kiállítás Hannoverben

Májusban ismét megnyílik a világ egyik legnagyobb kiállítási komplexuma, az anyagmozgatás, belső logisztikai megoldások iránt érdeklődőket fogadva, nagy hangsúlyt fektetve a hagyományos anyagmozgatási feladatok ellátására szolgáló gépek bemutatása mellett a hatékony kapcsolat raktározási technológia kiépítésére.

A CeMAT 2014 május 19-23. között 40 ország több mint 1000 kiállítóját várja a közel 120 000m2 területen, ahol a kiállítók több mint 60% külföldről érkezik.

Mindezekről részletesebben is olvashat az alábbi képre kattintva!