Az AGCO ott az MF4700 szériából átlagosan évi 2500 darab gyártását tervezi. A márka egész világon ismert „szívében“ jelenleg a csúcstechnikájú MF 5600, MF 6600, MF 7600 és MF 8700 sorozatok gördülnek le a szalagról, amelyek a 80 – 400 LE teljesítmény szegmenst fedik le. A még kiegészítésül ott gyártott MF 4700-es fülkés modellekkel a gyártási volument évi kb. 17.500 darabra tervezik és ezzel biztosítják a kapacitás tartós kihasználását.

Richard Markwell, a Massey Ferguson alelnöke és ügyvezető igazgatója (Európa, Afrika és Közel-Kelet vonatkozásában) a konszern döntését az alábbiak szerint kommentálta:

„A jelenlegi visszaeső mezőgazdasági gépforgalmazási számoknál, egy extrém kemény küzdelmű versenykörnyezetben, nagyra értékelhető a fülkés modellek gyártásának Beauvaisba helyezése, ami kemény munka és gyárunk 2010 óta végzett munkájának eredménye. Ezt mutatja az is, hogy a legfrissebb, 15,5 millió eurós beruházás megtérül. A masszív átszervezések, komplett új létesítmények és a 2010 óta összesen 300 millió eurós beruházás eredménye egy ultramodern gyárkomplexum, amelyik rendkívül rugalmasan és termelékenyen minőségileg első osztályú traktorokat szállít. És mindezt az egyéni vevői igények teljes körének figyelembe vételével – kezdve a célszerű bázistechnológiától egészen az abszolút csúcstechnikájú termékekig, valamennyit egy nagyon versenyképes ár/teljesítmény aránnyal.“

A gyár Lean Manufacturing és KVP (folyamatos javítási folyamat) irányelvek szerinti fokozatos modernizálása által Beauvais az AGCO világszerte leghatékonyabb gyáregységeinek egyike lett, főképp a szerelés és a rugalmasság tekintetében azáltal, hogy ilyen sok különféle szériát és komplex típust, a specifikációs lehetőségek ilyen széles választékával egy szalagon szerelnek össze.

Az új globális 60-130 LE közötti traktorszériák élenjáró Beauvais-Engineering által irányított projektje egy, az agrártechnikában eddig egyedülálló elven alapszik, hogy az egyes járműkomponensek, modulok vagy komplett traktorok gyártását vagy szerelését egy, az egész világot behálózó gyártókomplexum különböző gyáraiban végzik. A régióspecifikus vevői igények szerint gyártják vagy szerelik a különböző modelleket Indiában, Chilében, Braziliában, Törökországban, illetve Franciaországban is, ezáltal a szállítási idők lerövidülnek és a költségek csökkenthetők.

„A 2014-ben megkezdett, 2016-ig tartó fokozatos bevezetéssel világszerte a mezőgazdasági üzemeknek egy nagyon vonzó traktorprogramot kínálunk, amire már nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Az eddigi Afrikában és Közel-Keleten bevezetett modellek fülke nélküli változatok, amiket a piac nagyon jól elfogadott. Közép-Európa számára a fülkés változatokat  már nagy érdeklődéssel várják forgalmazó partnereink és mi bízunk abban, hogy ezzel a kiegészítő gépajánlattal, illetve piaci szegmenssel, amit így semelyik másik gyártó nem tud nyújtani, az éves plusz 2500 egységet elérhetjük“ – mondja Thierry Lhotte, a Massey Ferguson marketing alelnöke.