A Framest Kft. az új Kreator 8000 típusú síkvázas magágykészítőgépét mutatta be a "D" csarnokban. A síkvázas kombinátoron Cross-Board simító és 5 sor előre ívelő, emelő hatású rugós kapa készíti a magágyat, majd a hátsó simító és rugós pálcasor zárja le azt, kissé lazán hagyva a talajréteget. A kétféle 7, illetve 8 méteres munkaszélességben elérhető kombinátor munkamélység-határolása gumikerekekkel történik. A Kreator kialakításánál fogva nedves talajállapot esetén is kiválóan alkalmas a megfelelő magágy készítésére.
A mátészalkai BOHRTRAC Kft. először mutatta be a szakkiállításon saját standon termékeit. A Kraken fantázianevű "V" és "X" elrendezésbe egyaránt beállítható középnehéz tárcsás boronájuk, többféle tárcsalap átmérővel (560/610/660 mm) és három-féle kialakítású tárcsa-csapágyazással rendelhető. Megrendelés esetén lehetőség van a fentiek mellett a tárcsalap típusának kiválasztására is. A munkagép hidraulika rendszere típustól függően vagy saját hidraulika elosztótömbbel, vagy pedig teljesen a vontató traktor hidraulika-rendszeréről működtethető, vezérlése mindkét esetben a traktor fülkéjéből történik. A tárcsatagok fordítószerkezete teszi lehetővé a szögállítást az X, valamint V tárcsa esetében. A szögállítás és befordítás lehet típustól függően manuális és hidraulikus. A tárcsaváz kialakítása lehetővé teszi a futóművének és vonószerkezetének pozíciójának szabályozását a munkamélység beállításához. A nyolcféle munkaszélességben elérhető új eszközhöz három-féle (gumi, spirál, lemez) lezáróhenger közül választhatjuk ki a legideálisabbat.
A "G" pavilonban kiállító bácsbokodi HELTI Kft. Triton családnevű robosztus kialakítású tárcsás borona-sorozatának tagjai kétféle 560 és 660 mm-es tárcsalap átmérővel rendelhetők. A tárcsalapok 247 mm hosszú távtartói megrendeléstől függően öntvényből és acélból is készülhetnek. A tárcsatengely választható 40 mm-es négyzettengelyből vagy 54 mm átmérőjű kerek acéltengelyből. A tárcsa vonószerkezet rugózott kialakítású, ami a talajegyenetlenségből fellépő terheléseket jól csillapítja. A tagok fogásszögét csavarorsó segítségével, fokozatmentesen állíthatjuk, de hasonló módon szabályozható a vonórúd szöge is, viszont ennél lehetőség van hidraulikus munkahengerrel történő állításra is. A munkamélység határolás a járókereket kiemelő hidraulikus munkahengerek bakos határolásával történik. A tárcsa által megmunkált talaj lezárásáról állítható terhelhetőségű pálcás hengersor gondoskodik.