A három 6000, 7000 és 8000 literes tartálytérfogatú modellekből álló sorozatot a hatezer liter tartálytérfogatú változat képviselte a "D" csarnokban.

Az egytengelyes légrugós járószerkezetű permetező nagyon kompakt felépítésű, stabil futású, fordulékony. Az opcióban elérhető féltengelykormányzás még domboldalakon is biztosítja a pontos nyomkövetést, a nyugodt szórókeret állást, illetve stabilitást.
A tartályok rozsdamentes acélból készülnek, ami garantálja a könnyű és maradéktalan  tisztítást. A stabil alváz a tartályt mint egy nyereg fogja közre, ennek köszönhetően a súlypontja nagyon alacsonyra került. A kezelt kultúrnövények védelme érdekében gép has része teljesen zárt. 

Az armatúrák és az elosztó rendszer úgy lettek kiépítve, hogy a csőhosszakat a minimálisra csökkentették, így minimalizálva a vegyszermaradékot. A kör alakú vegyszerbekeverő tartály tisztítása könnyen és alaposan történik, a bekeverő rácsos tároló padozatán pedig a zsákos bekeverendő vegyszereket lehet helyezni.

A HORSCH Leeb GS permetezők a felszívó oldalon egy 3” csatlakozóval vannak ellátva a gyors tankolás eléréséért, így a feltöltés mindössze 8 percet vesz igénybe. A bevezető cső egészen a tartály belsejéig ér, azért hogy a tankolás folyamán permetlé keverés is folyamatos legyen. A permetező centrifugális szivattyúja, max. 1000 l/perc teljesítménnyel dolgozik, a permetező nyomás 8 bar-ig lehetséges, így 600 l/ha kijuttatandó mennyiség 12 km/h sebességnél, 30 m szórókerettel is lehetséges.

A levédett paralelogramma szórókeret felfüggesztés, hidraulikusan rugózott és csillapított, nyugodt keretvezetést biztosítva ezzel. A munkamagasság 0,3 – 2,5 m között választható meg. A paralelogramma geometriája úgy van kialakítva, hogy a szórókeret a tengelyhez közel legyen. A pontos keretvezetésért az opcionális elérhető elektronikus Bumm Control felel, melynek köszönhetően a szórókeret nagy sebességeknél még lejtős területen is a kezelendő felülethez nagyon közel tartható. A hidraulikus vezérlés enyhe mozgásokat tesz lehetővé, amelyek a szórókeretet fokozatmentesen mozgatják, a keret közepe és a szárnyai a célállománytól egymástól függetlenül vannak vezetve. A szórókeret 9 különböző konfigurációban és szélességben kapható.

A pneumatikus fúvókakapcsolásnak köszönhetően a kereten különböző fúvókakombinációkat alakíthatunk ki. A 25, illetve 50 cm-es fúvokaosztásnak, az egy fúvókás, illetve a dupla fúvóka, és négy fúvókatartó-rendszernek köszönhetően nagyon sok kombináció lehetséges. Az opcionális 25 cm fúvóosztással a célfelülettől a távolságot és az elsodródást minimálisra lehet csökkenteni. A pneumatikus fúvókakapcsolás egyedüli, intelligens adagolást tesz lehetővé, a kimagasló fedettség és állományba hatolás mellett.

A belső CCS tisztító rendszerrel a permetezés befejeztével a permetező biztos és gyors tisztítása hajtható végre. Először a folyadéktovábbító csőrendszert levegővel kifújjuk, majd egy membrán dugattyús szivattyú az 530 literes tisztavizes tartályból tiszta vizet juttat a főtartályba a pörgő fúvókákon keresztül. A folyamatos tiszta vízzel történő tartálymosás közben a permetező szivattyú folyamatosan elszívja és kinyomja a tisztító folyadékot, így nagyon hatékony és gyors tartály illetve szóró keret tisztítást érünk el. A tisztítási folyamat kényelmesen, a traktor fülkéből kezelhető. A permetező vezérlése és az ellenőrzés a traktorfülkében ISOBUS monitoron  történik.