A bálázógépek elővigyázatos üzemeléséről bővebben ITT olvashat. A vontatott bálagyűjtőkocsik főleg nagy területekről könnyítik meg a bálák begyűjtését. Ezekkel begyűjtve és a táblaszélre hordva a bálákat, a rakodógépek nagy rakfelületű szállítójárművek rakodását is könnyen és gyorsan el tudják így végezni, nem kell báláról bálára haladniuk. Bár igen kevés ilyen eszköz érhető el itthon, de azért néhányat bemutatunk a legismertebbek közül.

A cseh SMS SP-V 2x5 és 3x5 bálagyűjtő kocsiknál a begyűjtés és felrakás egy villa segítségével történik, mellyel menet közben a bála alá kell nyúlni, így a villa egyetlen mozgatásával a rakfelületre helyezhető a bála. A standard villa 1200-1500 mm-es szélességű bálákhoz van beállítva, a bálaátmérő tekintetében univerzális.

bálázóA rakfelület hidraulikusan működtetett tolólappal van felszerelve, amely a kocsi hátulja felé tolja a felrakott bálákat. Az SP-V 2x5 bálagyűjtő kocsi kiürítésekor a hátsó, hidraulikusan működtetett ajtó lenyitását követően a tolólap letolja a bálákat a rakfelületről. A gép minden üzemi funkciója a traktor fülkéjéből vezérelhető elektrohidraulikus rendszer segítségével.
bálázóA lengyel URSUS T-127 bálagyűjtő hasonló elven működik, mint a fentebb említett cseh gép, de itt a bálaemelő villa a menetirány szerinti bal oldalon veszi fel a bálákat, de a beemelt bálák hátramozgatását itt is egy hidraulikus mozgatású hátra tolószerkezet végzi. A kocsi 1200-1750 átmérőjű, 1200 mm széles, maximum 1200 kg-os hengeres nagybálák gyűjtését végzi el. További előnye, hogy az üzem közbeni stabilitás érdekében a jobb oldalon pótsúlyokkal látták el a kocsit. A 8 bála begyűjtésére alkalmas felépítményt hátrafelé, 91 fokban felbillentve lehet kiüríteni.
bálázó

Az ugyancsak lengyel SIPMA DROMADER WS 6510 is hasonló módon emeli be a bálákat, mint már említett társai. A különlegessége leginkább abban van, hogy a hátrafelé 90 fokban való billentés és ürítés mellett, a felépítmény oldalra 45 fokban is billenthető. A tandem futóműves kocsi nyolc darab 1,2-1,5 méter átmérőjű hengeres nagybála felszedésére, gyűjtésére és szállítására képes, teherbírása 6500 kg.

Az olasz Crai AC hengeres bálafelszedő gyűjtő pótkocsinál a begyűjtés során a menetirány szerinti jobb oldalra történő kifordulása után a rakodóvilla talajszintre ereszkedik (egy laprugós rendszer lehetővé teszi a talajfelszín követését). Az első bála felszedése után a villa kis mértékben megemelkedik, majd a második bála felszedése után a villa teljes mértékben a kocsi felé billen, terhét átadva a lánccal szerelt pótkocsi-felépítménynek.
bálázóA lánc ekkor megindul a kocsi hátsó része felé, magával húzva az egymáson lévő bálákat, helyet csinálva ezzel a következő párosnak. A kocsik bálákkal való maximális terhelhetősége 1,5 tonna. A bálák lerakodásánál a kocsi mellső, illetve hátsó részét is használni lehet, a mindkét irányba hajtható lehordó láncsornak köszönhetően.