Szabó Zoltánnal beszélgettünk, aki testvérével Szabó Sándorral és barátaival nagy munkába kezdett, hiszen egy MTZ 80-asból építenek versenytraktort. Az erőgépnek a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyre kell elkészülnie... de ne szaladjunk ennyire előre az időben, hiszen Zoltánék története már sokkal korábban kezdődött...

Agroinform.hu: Mikor ismerkedtél meg a versenytraktorokkal és miért döntöttél úgy, hogy saját traktort építesz?

Szabó Zoltán: "Édesapám 14 éve szervezett egy amatőr traktorhúzó versenyt Hajdúböszörményben, - akkor még csak két gép hátat fordítva húzta egymást, - ez volt a városban az első ilyen esemény. Pár évvel később, amikor a holland profi traktorhúzó csapat is ellátogatott a városba, akkor láttam testközelből először versenytraktorokat - és elhatároztam, hogy egyszer nekem is lesz egy saját építésű gépem.

Az álom tavaly vált valósággá egy váratlan fordulat során, ugyanis egy ismerőssel közösen kezdtünk versenytraktor építésbe, ám a verseny előtti hetekben kiderült, hogy mégiscsak külön utakon indulunk a versenyen, így azonnal cselekedni kellett: testvéremmel és barátaimmal építenünk kellett egy saját gépet."

Agroinform.hu: Jól hallottuk, amikor azt mondtad, hogy nyolc nap alatt kellett befejezni a traktort?

undefined

MTZ 50 - Ilyen volt 8 nappal a verseny előtt. Fotó: Szabó Zoltán

Szabó Zoltán: "Igen, ez az igazság. Gyorsan vásároltunk egy fülke nélküli MTZ 50-es gépet, a fotón látható, elhanyagolt, rossz állapotban. Az utolsó pillanatban sikerült találni két szponzort, - akik nélkül biztos, hogy nem tudtam volna befejezni a gépet."

"Édesapám, a testvérem, Szabó Sándor és barátaim nagyon sokat segítettek, minden nap reggeltől délután hat óráig dolgoztunk a földeken, majd utána hajnali háromig szereltük a gépet. Reggel hétkor kelni kellett és kezdődött elölről a nap - és ez így ment bő egy hétig. Végül megérte a fáradozás, mert a versenyre elkészültünk és 217 lóerőt sikerült kihozni a traktorból."

A verseny előtti este így nézett ki a gép. Fotó: Szabó Zoltán

"Csak elkészültünk!" Fotó: Szabó Zoltán

undefined

Az első méterek a versenypályán Fotó: Szabó Zoltán

undefined

"A holland csapat is megnézte a mi traktorunkat." Fotó: Szabó Zoltán

Agroinform.hu: Hogyan szerepeltetek a versenyen? Sikerült eléri, amit szerettél volna?

Szabó Zoltán: "Nagyon fáradtak voltunk és az egész verseny alatt váltó problémával küzdöttünk, a sok kapkodás és éjszakai szerelés miatt... Mindent egybevetve azért nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült összerakni a gépet és hogy szépen helytálltunk a versenyen. Estére olyan fáradtak voltunk, hogy nem is tudtunk a holland versenytársakkal tartani ünnepelni... - ezek után megfogadtam, hogy idén sokkal több időt szentelek az új traktor megépítésére és egy komoly erőgéppel szállunk ringbe, hátha sikerül a tavalyinál sikeresebben szerepelnünk."

A verseny után: Középen Szabó Sándor, jobb szélen Szabó Zoltán.

A verseny után: Középen Szabó Sándor, jobb szélen Szabó Zoltán.

undefined

A Turbo Szervíz Ferenczi Kft.-ből, a Dragon HHO-ból, barátokból és a Szabó testvérpárból állt össze a "Nagy Csapat"

Agroinform.hu: Idén mivel indulsz a versenyen és hogyan áll a versenytraktor összeszerelése?

Szabó Zoltán: "A tavalyi gépet teljesen szétszedtük  - ami egy MTZ 50X80-as, pontosabban a traktor motorja 80-as, míg az alap hajtása 50-es.

Néhány hónapja Édesapám segítségével, a testvéremmel és egy újonnan toborzott csapattal elkezdtük a gép újraépítését, amit teljes mértékben a holland Tractor Pulling szabálykönyv szerint végzünk, hogy a hivatalos, nemzetközi hollandiai versenyeken is el lehessen indulni majd a géppel.

Nagyon sok biztonsági előírás vonatkozik a bukócsövekre, az ülésre, a biztonsági övre... és még sorolhatnám, tényleg rengeteg apróbb dolognak kell megfelelni. Vészleállítót is építünk a gépre, amivel kívülről a súlypad kezelője is le tudja állítani vészhelyzet esetén a gépet. A segédváz is bekerül, ami arra szolgál, hogy ha a kuplung szétrepülne, vagy turbo-robbanás következne be, nehogy szétcsússzon a traktor és személyi sérülés történjen."

Agroinform.hu: Milyen kategóriában indultok 2015-ben?

Szabó Zoltán: "Szupersport kategóriára készülünk, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a versenytraktornak 70%-ban meg kell egyeznie az eredeti kivitellel kinézetében, ám alkatrészekben szinte bármit bele lehet építeni."

Agroinform.hu: Zoli, köszönjük szépen az interjút és azt is, hogy betekintést engedtél a műhelyetekbe. Biztosan ki merjük jelenteni, hogy olvasóinkkal együtt nagyon várjuk, hogy elkészüljön az új versenytraktorotok és ehhez sok sikert kívánunk!

Következzenek az idei, 2015-ös versenytraktor építésének kezdeti állomásai, képekben:

undefined

Segédváz építés folyamata Fotó: Szabó Zoltán

Segédváz hegesztése Fotó: Szabó Zoltán

Felkerült a motorháztető Fotó: Szabó Zoltán

Alákerült az elsőhíd Fotó: Szabó Zoltán

Hamarosan folytatjuk cikkünket... Addig is nézzen be Fórum oldalunkra IDE KATTINTVA és kérdezzen a gazdáktól - akár MTZ szerelési kérdések témában is.