A legjobban a magyar gazdák szolgálatában

A mezőgazdaságban minden perc számít, a legfontosabb, hogy a gépek minden körülmények között megbízhatóan üzemeljenek. A háttérben valóban a legjobb szolgáltatások állnak, hogy minden alkatrész a megfelelő időben a megfelelő helyen legyen. A CLAAS és az AXIÁL 15 éve működik együtt, ez idő alatt a legapróbb részletekig fejlesztette a logisztikai szolgáltatását a CLAAS gépeket választók legnagyobb megelégedése érdekében. „A CLAAS gondoskodik ügyfeleiről, és sosem hagyja őket cserben” – szól dr. August Claas mottója.

raktár

Az AXIÁL Kft. Közép-Európában egyedülálló módon minden nap a hammi központi raktárból kapja rendeléseit.

Az AXIÁL Kft. 2007-ben átadott új logisztikai központjában a raktárkészletén több mint 220-féle termékcsoport 60 000 fajta alkatrésze található meg, melyekből a szükségletet az AXIÁL Kft. saját járműveivel juttatja el naponta mind a 18 telephelyükre. Több mint 15 000 CLAAS tételt raktároznak, melyek 1-1,5 milliárd forint értéket képviselnek.

Kompakt, precíz és innovatív

A VARIO négy új vágóasztala -10-től +60 centiméterig fokozatmentesen állítható és az integrált betétlemezek jóvoltából az új vágóasztalok könnyen átszerelhetők gabonáról repcére. Az asztal és a motolla véghelyzetei automatikusan átkerülnek a vágóasztalról a kombájnba. Repcekaszával 15 centiméteres plusz kitolásra van lehetőség.

A LEXION, TUCANO és AVERO modellek három új alap-vágóasztallal, a CERIO 680/620/560-nal is kaphatók. Ezek teljes váza, konzolcsigája, hajtása és motollája azonos a VARIO-éval és ugyanúgy megvan a motolla automatikus parkoló-pozíciója, illetve az asztalhossz állításának lehetősége is.

vágóasztal

Az új MAXFLEX, VARIO és CERIO vágóasztalokkal már kis és közepes gazdaságokban is használhatók a LEXION kombájnok.

A hüvelyes növényeket, például a szóját, borsót és lencsét fontos a földhöz minél közelebb elvágni. A CLAAS MAXFLEX vágóasztala a flexibilis kaszának köszönhetően automatikusan felveszi a talajegyenetlenséget, így megelőzi a föld túrását és a kasza elszennyeződését. Eddig csak a LEXION-hoz volt kapható 12,00 és 10,50 méteres szélességben, de az új MAXFLEX 930/770/620/560 vágóasztalokkal a 9,30 és 5,60 méter közötti munkaszélességben is bevezeti a piacra a CLAAS a 180 milliméterig flexibilis kaszát. A MAXFLEX vágóasztal nemcsak flexibilis,hanem változtatható is.

A növekedés nem feltétlenül egyenlő a nagyobb területtel, gépekkel vagy hozammal

Kim Kragh 48 éves dán gazda a Keleti-tenger partján, Haderslev-től délre él feleségével és három gyermekével. 1994-ben vásárolta meg gazdaságát, ahol ma mintegy 600 hektárnyi területen árpát, búzát és repcét termel. 2011-ig kétszer ekkora területen gazdálkodott, amikor úgy döntött – a mezőgazdaság aktuális trendjével ellentétben –, hogy csökkenti gazdasága méretét. Ezt a lépést előnyként ítéli meg: „A növekedés nekem azt jelenti, hogy jobban teljesíti az ember a feladatait, hogy a kevesebből többet ér el. Emberként kell növekedni”.

A gépek nem nélkülözhetők.

A tengerparton, a gyorsan változó széljárással és a nehéz talajon rendkívül fontos, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyenek a gépek és üzemeltetőik, ha sikeresek szeretnének lenni. A gyors és hatékony reagálás alapkövetelmény a mindennapi munkában. A dán gazda több éve CLAAS kombájnokkal dolgozik és nagyon elégedett az ügyfélkezeléssel, valamint a szervizzel.

Agritech

Kattintson a képre az Agritech Magazin letöltéséhez.