Egy igazi CLAAS kombájn-rajongó

A Polgármesteri Hivatalban Horkay István szinte szétfeszíti irodájának falait, ránézésre annyi energiája van. Mosolyog, terelget minket, életteli kacagásától időnként visszhangzik az épület.

axiál

Aggtelek polgármestere mindent tud a CLASS kombájnokról.

"1978-ban még cséplőgéppel kezdtem a munkát, öt évig dolgoztam vele. Aztán vásároltam használtan egy 108-as DOMINATOR-t, egy 204-est, majd jöttek az új gépek, a CLAAS MEGA 360, 370 és most van a sor a TUCANO 450-en, úgyhogy kilenc kombájnom volt, meg a cséplőgép, tíz saját betakarító géppel dolgoztam. Én ragaszkodom a CLAAS-hoz, nagyon jó fajta gépek, majd’ negyven év kombájnhasználat tapasztalata mondatja velem! Persze ez sem tökéletes, de mindent megtesznek, hogy azzá tegyék. Itt van például az átszerelés kalászosról kukoricára. A 108-ason még le kellett szerelni az egész ferde-felhordót és úgy lehetett kicserélni a kosarakat. Most meg az ember csak kinyit egy panelt, kihajt hat csavart, kicseréli a kosarakat és már mehet is dolgozni, az egész átszerelés kényelmesen fél óra alatt megvan. Aztán a kijelzők is fejlődtek: a 370-es még a hagyományos kijelzős volt. Arról váltottam a TUCANO-ra, abban meg már CEBIS van, az egy kicsit szokatlan volt az elején. De nem volt nehéz megtanulni. És ezek a gépek egyre kényelmesebbek is. A 108-asban csak egy láda volt pótülésként! Most meg már pneumatikus rugózású ülések vannak a gépemben, olyan kényelmes, hogy nekem az autóbuszozás után kikapcsolódás az aratás" – mondja a CLAAS-rajongó.

FENDT VARIO 300 SCR és az új FENDT VARIO 300 S4 traktorcsalád

Az AgrárgépSHOW AXIÁL Gépkavalkádra kilátogató partnereink láthatták először Magyarországon az új 300 S4-es traktort. Ez az újdonság már rendelhető, akárcsak a régi jól bevált 300 SCR is – de az utóbbi csak korlátozott darabszámban. A későbbiekben már csupán az új széria gépei lesznek kínálatban. A Fendt 300 Vario SCR-széria utolsó darabjait akciós áron kínáljuk a készlet erejéig. Valamennyi traktor rendelkezik a fokozatmentes Vario-váltóval, a motor és a hajtómű fordulatszámát összehangoló TMS-rendszerrel.axiál

A Fendt 300 Vario SCR-széria utolsó darabjai részben a kertészeti pályázatban is elérhetők.

Bálázzon a VARIANT!

Manapság számos gyártó változtatható kamrájú körbálázója kapható. Kiemelkedik a mezőnyből a CLAAS VARIANT, mely azoknak készült, akiknek többre van szükségük egy bobusztus munkagépnél: elvárják a mindennapi munkát megkönnyítő és kiváló minőséget.

axiál

Előnyök:

• Akár 30 százalék időmegtakarítás. Csupán 6 másodpercre van szükség a hátsó rész nyitásától a bezárásig a bála lerakásához.
• A magas 3 méter/másodperc szalagsebességnek köszönhetően a VARIANT gyorsabban és hatékonyabban képes tömöríteni, mint akármelyik bálázó a piacon.
•  „HEAVY DUTY”. A VARIANT 365 és 385 típusok erősített kivitele. Ez azt jelenti, hogy a hajtómű, a hajtóláncok (1 ¼’), aprító rendszer kopóelemei erősebbek, a nagyobb igénybevételek elviselése érdekében.

Kattintson a képre és töltse le a teljes újságot!

axiál