Legfőbb célunk egy az európai és a speciálisan magyar igényeknek megfelelő traktor- és munkaeszközcsalád gyors és hatékony piaci bevezetése volt Magyarországon. Alapelvárásunk leendő partnerünkkel szemben a magas színvonalú gyártáskultúra, a minőségi termék, a versenyképes ár és a megbízható kereskedelmi együttműködés volt.

2013. májusában ellátogattunk a kiszemelt gyárakba, majd a hazatérést követően sor került a végső döntésre. Ennek eredményeként a CHERY traktor és annak gyártója lett a befutó. A GardenGo® márkanéven forgalmazott munkaeszközeinket szintén Kína egyik legfelkészültebb gépgyárában gyártatjuk!

Annak ellenére, hogy a piacon egy "kínai terméket" még mindig fenntartással kezelnek, mi bátran hangsúlyozzuk, hogy a CHERY és a GardenGo® termékeink is erről a piacról származnak. Tesszük ezt azért, mert bízunk termékeink minőségében, kiváló ár/érték arányában és bízunk vásárlóink józan értékítéletében!

Tapasztalataink szerint az érdeklődők – szerencsére egyre csökkenő - részében először valóban látszik némi kétkedés, de amint alaposabban megnézik, megfogják a traktorokat, látják működés közben, kipróbálják, szinte mindenkinél azonnal elmúlik a kezdeti idegenkedés. Természetesen vannak olyanok is, akik kifejezetten „kínai traktort” szeretnének vásárolni, mivel van már tapasztalatuk valamelyik korábbi modellel, és pl. a közel 20 éves kínai traktoruk mellé/helyett szeretnének egy újabbat, korszerűbbet, komfortosabbat.

A piac visszaigazolta, hogy a magyar gazdák jelentős részének egy egyszerű szerkezetű, masszív, stabil, olcsón üzemeltethető, strapabíró traktorra van szüksége a munkavégzéshez. A CHERY traktoraink ennek az elvárásnak mindenben megfelelnek.

Ezekben a hagyományos építésű gépekben szinte kizárólag mechanikus alkatrészek vannak. Mentesek minden felesleges „elektronizálástól”. A robosztusra méretezett és jó minőségű anyagok felhasználásával, gyártott traktorok 20-25 év múlva is üzemelni fognak.

A gépeket tavaly januárban, az AgroMash-Expo kiállításon mutattuk be először. Megjelenésünkkel nagy meglepetést okoztunk és nagyon pozitív volt a traktorok és a munkaeszközök fogadtatása. Értékesítésünk a traktor piaci megjelenése óta folyamatosan növekszik.

Köszönhető ez annak is, hogy a CHERY traktorokra az igazán kedvező ár mellé 1+1 éves kiterjesztett garanciát és START+3 vásárlás támogató csomagot is biztosítunk!

A CHERY traktorok és GardenGo® munkaeszközök forgalmazásának megkezdése óta nem igazolódott be azoknak a pesszimista jóslata, akik szerint majd mindenféle gond lesz a kínai gyártmánnyal vagy magával a gyártóval. Ez idáig semmilyen érdemi probléma, rossz tapasztalat nem volt sem a gyártóval, sem a traktorokkal.

Az eddig eladott traktorokról és munkaeszközeinkről vevőinktől nem érkezik negatív visszajelzés hozzánk, ami igen jó hír. A gépekkel gond nélkül dolgoznak elégedett tulajdonosaik.

A CHERY HEAVY INDUSTRY egyébként Kína egyik legnagyobb, állami tulajdonú traktorgyára. Egy óriási konglomerátum része, ami számtalan dolgot gyárt még. Magas színvonalú gyártási technológiájával, folyamatos fejlesztéseivel, valamint költséghatékony traktor gyártásával kiemelkedik versenytársai közül.

A foglalkoztatottak száma 14.000 fő. A gyár igen nagy hangsúlyt fektet a nyugati technológiák kutatására, fejlesztésére, így saját tervezésű traktoraik nyugat-európai igényeket is kielégítő minőségben kerülnek a világpiacra. A nemzetközi mezőgazdasági kiállításokon (pl. Hannover, Bologna), még a nagy márkák (Claas, Fendt, Steyer, Case, John Deere) képviselői körében is feltűnést keltettek a CHERY traktorai. A traktorokat a „kényesebb” piacokon (Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban) is sikerrel forgalmazzák, Európába először hozzánk, a Royal-Kert Kft-hez  érkeztek. A kínai gyár stratégiai partnerként kezel minket. Odafigyel észrevételeinkre, véleményünkre, egyedi igényeinkre. Ennek legjobb példája, hogy a legkisebb, 25 lóerős modellből csak azért kezdtek el néhány hónap alatt fülkés változatot is gyártani, mert jeleztük feléjük az erre mutatkozó jelentős európai és magyar piaci igényt.

A CHERY 280 lóerőig gyárt traktorokat. Mi. azonban nem akarunk a kínai gyár teljes palettájával egyszerre a magyar piacra lépni. Fokozatosan tervezzük megismertetni, elfogadtatni a CHERY márkanevet és traktorokat.

Első ütemben 2014 elejétől a 25-40-50 LE teljesítménnyel kínálunk traktorokat, fülke nélkül és fülkés változatban. 2015 első felének legnagyobb újdonsága a CHERY RD-254 (25LE) traktor gyári panorámafülkés változata, melyet Európában Magyarországon nálunk lehet először megtekinteni és természetesen megvásárolni.

A második ütemben további újdonság lesz, hogy az év második felétől meg fognak jelenni palettánkon a CHERY 80-110 LE traktorai.

A CHERY traktorokat és GardenGo® munkaeszközöket elsősorban a hazai önkormányzatok, kertészetek, faiskolák, zöldség-gyümölcs termesztők, szőlészetek, sport létesítmények, szabadidő központok részére ajánljuk. Számukra a Royal-Kertnek a hagyományos mezőgazdasági munkaeszközök (GardenGo® talajmarók, ekék, magágy előkészítők, tárcsák, permetező gépek, stb.) mellett kommunális és zöldterület ápoló eszköz kínálata is van. (GardenGo® hótolólapok, sószórók, pótkocsik, árokásók, padkakaszák, fűnyírók, szárzúzók  stb). Számos érdeklődőnk akad az állattartók közül is, akiknek szimpatikus a traktorok kompakt mérete, könnyen tudnak vele dolgozni a telepeken, istállókban.

Az alkatrész ellátást és a szerviz szolgáltatást természetesen pontosan ugyanolyan súllyal kezeljük, mint az értékesítés más szegmenseit. Raktáron mindig vannak alkatrészek, és folyamatosan érkeznek a gyárból. Ha pedig véletlenül a szükséges alkatrész nem érhető el raktárról, akkor azt néhány nap alatt légipostával küldik meg a kínai gyárból részünkre.

Bízom benne, hogy sikerült felkeltenem érdeklődését a CHERY traktorok és a GardenGo® munkaeszközök iránt, és mielőbb Önt is elégedett vásárlóink között köszönthetjük!

Kishalmi Tibor
Ügyvezető

CHERY traktor és GardenGo® munkaeszköz importőr és márkaképviselet:

Royal-Kert Kft.
H-8200 Veszprém, Tirat Carmel u. 2.
Tel./Fax: +36 88 560 564
Email: gep@royalkert.hu
www.royalkert.hu