Uraiújfalun rendhagyó találkozót hívott össze egy helyi gazdálkodó az aratás végeztével. A résztvevők a talajmunka és a mezőgazdaság iránti szeretet és elkötelezettség jegyében gyűltek össze és mindenki a saját gépével dolgozott. A rendezvény célja a lehető legtökéletesebb talajmunkák bemutatása és a tapasztalatok megosztása volt - gazdálkodóktól- gazdálkodóknak. A szántást, lazítást folyamatában elemezték a termelők és mindenki megosztotta a véleményét, tapasztalatait a látottakkal kapcsolatban.

fotó: Kövér Bence

A traktorok mögött 11 eke, 2 gruber és 1 mélylazitó dolgozott. Az talajállapot - finoman szólva - nem volt éppen a legalkalmasabb az eszközök és a gépkezelők tudásának tökéletes bemutatására, így a traktorokat kemény igénybevétel alá vetették a gazdáik... Mindezek ellenére remek hangulatban telt a nap.

fotó: Kövér Bence

A beszámolót - és a helyszíni fotókat - olvasónk, Kövér Bence készítette, akinek ezúton is köszönjük a hangulatos pillanatképeket.

Nem csak az ekék- de traktorok közül is szinte minden márka képviselte magát, dolgozott John Deere, Fendt, Massey Ferguson, Deutz-Fahr, Rába, New Holland, Case IH... fotó: Kövér Bence