A cég a honi piacon a teljes Kuhn termékcsalád értékesítéséért felelős. Koltó Zsolt cégvezető-igazgatót kérdeztük az indulásról, a működésükről és a nagyszabású jövőbeli terveikről.

- A Kuhn Center projekt a világon több országban is létezik, mindenhol dealereken keresztül működik, nem direktben jut el a gazdákhoz. A Kuhn Center Magyarország jelenleg saját szervezetet építi fel, saját szakembereivel, értékesítőivel, szervizesekkel és alkatrészesekkel.

- Az első évet követően hogyan alakul 2015?

- Tavaly még nem az értékesítés állt a központban, az alapköveket tettük le, az infrastuktúrát és a logisztikát építettük ki, illetve a csapatot állítottuk össze. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az értékesítés, de legalább ugyanennyire fontos a szerviz és az alkatrész-ellátottság. Mindig egy lépéssel előrébb kell lennünk. Egy értékesítő mellé legalább három szerviztechnikust kell csatolni. Nagyon fontos, hogy le tudjuk fedni az igényeket, illetve, hogy pontosan tudjuk, hogy mi kell a karbantartáshoz, illetve a gépek beüzemeléséhez. Nem csak eladunk egy gépet, legalább egy fél napot eltöltünk a partnerrel az átadáskor. Együtt üzemeljük be, átbeszéljük a leírásokat és a géppel kapcsolatos tudnivalókat. A mi szempontunkból kiemelt szerepet kap az alkatrész- és a szervizüzletág, amit folyamatosan szeretnénk növelni. Jelenleg is keresünk még új munkatársakat, ami nem könnyű feladat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a csapatunk tagjai is hosszú távra tervezzenek, mi ugyanis startégikusan gondolkodunk, évtizedekre előre tervezünk. Az üzletvezetőág-vezetőinkkel együtt építjük az ágazatokat.

kuhn

Kuhn VB2160 körbálázó

- Idén mely géptípusok megismertetése a cél?

- Bizonyos Kuhn gépek már olyannyira bizonyítottak a piacon az elmúlt években, hogy szinte senkinek sem szükséges bemutatni azok megbízható munkáját, ilyen például a Maxima vetőgép. Vannak gépezetek, amelyeket most mutatunk be a gazdáknak például a permetezőket és a bálázókat. Mi pontosan tudjuk, hogy ezeket hogy üzemeljük be, felkészültünk ezek karbantartására, az alkatrészek pedig raktáron vannak, minden kopó tartozék megtalálható nálunk.

kuhn

Kuhn Atlantique

- A Kuhn Center Magyarország csapata folyamatosan tréningeken vesz részt.

- Igen, a közelmúltban három kollégánk utazott Franciaországba egy vetőgépekkel kapcsolatos továbbképzésre, valamint értékesítőink Hollandiába, a bálázógyárba látogattak és olyan gazdákkal is találkoztak, akik már régóta nagy kockabálázókkal, illetve olyan permetezőkkel dolgoznak, amelyek eddig nem voltak bevezetve Magyarországon. Az így megszerzett tapasztalatokat és tanulságokat a magyar gazdák szolgálatába szeretnénk állítani. Már tavaly is két tréningen vettek részt a munkatársaink, ebben az évben pedig még kiemeltebb figyelmet fordítunk erre. Úgy gondoljuk, hogy a csapatmunka a legfontosabb. A nehézségeket együtt oldjuk meg, a sikereket pedig együtt éljük át.

kuhn

A Kuhn Center Magyarország csapata

- Mi jelenti a Kuhn gépek legfőbb vonzerejét?

- A produktivitás az egyik legfontosabb tényező a gépek kiválasztásánál, hogy rövid időszak alatt minél többet és precízebben tudjon termelni a gazda, ez pedig adott a Kuhn gépeknél. Örvendetes volt az első PREGA Konferencián megjelennünk, hiszen a precíziós gazdálkodás hatalmas léptekben tör előre és a Kuhn gépek által a partnereink megkapják mindazt, amire szükségük van termelés és minőség szempontjából is. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk eddig a vásárlóinktól a beüzemelést követően, illetve az AGROmashEXPO után is. Nem csak eladni szeretnénk, arra törekszünk, hogy a partnereinknek 100%-os rálátása legyen a kiválasztott gépre és megismerhesse csapatunkat is.

kuhn

Kuhn Maxima vetőgép

- Mik a legfontosabb megvalósítandó tervek az idén?

- 2015 a személyi fejlesztés és a csapatfelépítés éve, jövőre pedig a telephelyek kiépítése lesz az elsődleges célunk. Azokon a helyeken fogjuk felépíteni a telephelyeinket, ahol úgy gondoljuk, hogy különösen fontos a gyors kiszállítás. Egyelőre még nem konkretizáltuk, hogy pontosan hány telephelyet létesítünk. Ebben az évben a talajművelés és az állattenyésztés gépeire fókuszálunk, illetve a bálázókra, majd a zöldsor felé fordítjuk a figyelmünket. A Kuhn termékpalettája olyan széles, hogy szinte nincs olyan gépezet, amit ne tudnánk kiajánlani a gazdáknak. Az innováció szempontjából is érdekes gépeket szeretnénk megismertetni.

kuhn

Kuhn Profile 1880

Hamarosan megnyitjuk a kecskeméti telephelyünket, ezt követően nyílt napokat szervezünk. Igyekeztünk olyan körülményeket teremteni a vásárlóinknak és a kollégáinknak is, amelyek minden igénynek megfelelnek, a tárgyalóból panorámakilátást biztosítunk a gépek felé. 2015-re további terveink is vannak, ezek a külterületi demók. Vetőgép-kombinációkat, permetezőket és nagy bálázókat mutatunk meg működés közben. Emellett egy körutat is tervezünk, amikor egy teherautóval járjuk majd az országot a Kuhn technikát bemutatva.

kuhn

A Kuhn Center Magyarország telephelyének látképe.

Kuhn Center Magyarországkuhn
Tel: 0676/500460
info@kuhncenter.hu
6000 Kecskemét, Búzakalász utca 20.