A bemutatón megjelent vendégeket Szalai László, a Szalagro Kft. ügyvezetője köszöntötte, majd néhány mondatban ismertette a felvonultatott szálastakarmány-betakarító gépeket.
Szalagro Kft.Elsőként a Samasz KT 300 W függesztett tárcsás kasza mutatkozott be. A 3 méter munkaszélességű, hét vágótárcsával szerelt, központi felfüggesztésű kasza PERFECT CUT vágószerkezete gyors késcserét és nagy munkasebességet biztosít. A központi rugós vagy hidro-pneumatikus felfüggesztése háromféle szállítási pozícióra ad lehetőséget a felhasználó számára. A PERFECT CUT vágórendszer az akadályba ütközés, illetve az ezzel járó hirtelen tárcsamegállás esetére megfelelő túlterhelés elleni védelemmel van ellátva. Az új felső tárcsaagynak köszönhetően a tárcsamodulokat könnyen és gyorsan lehet cserélni.
Szalagro Kft.A kaszák bemutatkozásának sorát a Samasz KDF-300 frontkasza és KDD-941 kétoldali "butterfly" kasza kombinációja folytatta. A nagy munkaszélességű kaszakombinációból eddig 350 darabot készített a gyártó, melynek zöme a lengyel piacon talált gazdára, de például négy darab már az USA-ban is dolgozik belőle.

A kétoldali kasza egy közös központi felfüggesztésű keretre van szerelve, opcióként hidro-pneumatikus felfüggesztéssel is rendelhető. A MEGA-CUT rendszerben a kaszák központi felfüggesztésűek, ami biztosítja az egyenletes működést minden körülmények között. A 9,4 méter munkaszélességű kaszakombináció ujjas, illetve gumihengeres szársértővel egyaránt felszerelhető.

Szalagro Kft.A Samasz UNO-410 vontatott egyrotoros rendképző folytatta a bemutatkozást. A 4,1 méter munkaszélességű rendképző 4,5 hektáros óránkénti területteljesítményre képes. A rendkívül robosztus vonórúdja egy plusz támkerékkel van alátámasztva, így az egyenletes talajkövetés folyamatosan garantált üzem közben. Tandem rendszerű futóműve a talajtól 47 cm-re emeli fel hidraulikus úton a rendképző rotorokat, így a tábla végi fordulóknál sincs kockázata a nagyobb a talajegyenetlenség áthidalásának sem. Az igen alacsony teljesítményigényű eszköz könnyen, szinte percek alatt átszerelhető szállítási helyzetbe, ebben a pozícióban mindössze 1,6 méter a szélessége a gépnek.
Szalagro Kft.A bálázókat a MetalFach Z562 állandó kamrás-hengeres nagybálázó képviselte a bemutatón. A fixkamrás bálázó a bálák formázását a bálakamra palástjába épített bálaformázó acélhengerekkel végzi. A bálák mérete 1,2x1,2 m, a kötözés alapkivitelben zsineges rendszerű, de opcióban felszerelhető hálós kötözőrendszerrel is, a bemutatón is ilyen változatot láthattunk munka közben. A bálázónak a bálamérethez képest igen nagy, 1,8 méter munkaszélességű rendfelszedője van, ahonnan a bálakamrába villás adagolórendszer továbbítja a bálázásra váró szálasanyagot. A bálázó további előnye, hogy mindössze egyetlen egy pár hidraulikus csatlakozást igényel üzemeltetése a traktortól. Természetesen elérhető a bálázó rotoros, 13 aprító késsel szerelt változata is, amelynél aprítókések rugós biztosítással, egyénileg védettek a sérüléssel szemben.
Szalagro Kft.A bálák csomagolásához a hidraulikus meghajtású MetalFach Z560 bálacsomagolót mutatták be, mely a traktorhoz hárompont felfüggesztéssel van csatlakoztatva. Meghajtása a traktor hidraulikájáról történik. 500 mm-es és 750 mm-es fóliaadagolóval, és bálaszámlálóval rendelkezik, és felszerelhető bálafelállítóval.
Szalagro Kft.A csomagolt bálák rakodásához egy MTZ-892 traktorra szerelt MetalFach T229 típus homlokrakodót mutattak be, amely egy ugyancsak MetalFach bálamegfogó villával volt szerelve. Az 1600 kg emelőképességű homlokrakodót egy 3 funkciós joystick karral vezérelhetjük, a súlypontváltozás okozta lengések mérsékléséről pedig rázkódáscsökkentő lengéscsillapító gondoskodik. A bálák szállítására a Metaltech PBD 8 bálaszállító pótkocsit mutatták be a rendezvényen, mely 15 négyzetméteres rakfelülettel rendelkezik és 8 tonna teherívású, maximális vontatási sebessége pedig 40 km/h.

A rendezvényről készült további képeinket IDE kattintva tekinthetik meg!