Bemutatkozik az új CLAAS Arion 400-as széria

Még 2014 nyarán mutatták be a megújult Arion 400-as traktorcsaládot ,melynek legnagyobb újdonsága a sokoldalúságban rejlik. A többféle fülke-konstrukcióval rendelhető gép igazi luxust nyújt minden gépkezelőnek! Néhány előny, amellyel az Arion 400-as fülkéje rendelkezik:

- Egybefüggő első szélvédő
- Keskeny oszlopok a 360 fokos kilátásért
- Kis kinyúlással nyíló ajtók
- Mindegyik fülke teteje véd a lehulló ágaktól (FOPS - Falling Object Protective Structure)

Hatékony anyagmozgatás (MLT 840 137 PS)

Mivel a mezőgazdaságban a logisztikai, rakodási, anyagmozgatási munkák épp ugyanolyan fontosak, mint a földművelés művészete, ezért nem mindegy, hogy mennyi időt és plusz energiát vesz igénybe. A 137 Lóerős turbódízel motorral felszerelt Manitou MLT 840 137 PS teleszkópos rakodó segít a logisztikai feladatok gyors és precíz megoldásában. Eszközkínálata alkalmassá teszi az összes majori munka elvégzésére!

Landini világcsúcs!

Habár nem elismert csúcsról van szó, mégsem lehet szó nélkül hagyni azt a 130 órás tartamtesztet, amelyet a Landini szervezett unalmas sajtótájékoztató helyett. A gyár így ünnepelte 130 éves fennállásának évfordulóját. A teljes időszak alatt reggeltől estig és estétől reggelig hajtották a Landini 7-215 típusú gépet off-road pályának beillő terepen.

Gépek tánca

A Gregoire Besson SPMFB 716 eke keringője az utána kapcsolt hengerrel: egy hosszú lépéssorozat a föld egyik végétől a másikig, ott elengedik egymás kezét és gyors forduló után újra együtt haladnak a másik irányba. Az egész táncot egy CLAAS 930 Arion vezeti rendíthetetlen erővel.

Kíváncsi a többi hírre, újdonságra is? Kattintson a képre és töltse le ingyen a Mezőgazdasági Híradó legújabb számát!