Stílusos tervezés, kiváló minőség és alapfelszereltségnek minősülő kiegészítők egész sora jellemzi az oldalmotoros Agri Loadall modelleket. Az idei évtől már hazánkban is elérhető az 536-70 modell alacsony kabinos változata. Lássuk mire is képes ez az új verzió!
JCB

A JCB az új modellnél, de az 531-70, 535-95, 536-60, 541-70, és 550-80 típusoknál is minden központi elemet, a motort, a hajtásláncot, a tengelyeket, a munkahengereket és a fülkét is saját maga gyártja és építi be a gépekbe, garantálva ezzel a tőle már jól megszokott minőséget.

Az 536-70 típust három specifikációs szinten: Agri, Agri Plus és Agri Super változatban kínálja. Az Agri modell lelkét egy 4 literes, 4 hengeres, 109 LE-s motor adja, ami már a Tier 4i szabályrendszer elvárásainak is megfelel.  Az Agri Plus és Agri Super modelleknél már elérhető a 125 LE-s, 4,4 literes erőforrás, de igény szerint akár 145 LE-s, 4,8 literes Ecomax motorral is szerelik őket. Az Agri Plus modellek 4 sebességes váltóval rendelkeznek, az Agri Super változat pedig a Torque Lock névre hallgató, 6 sebességes váltóval akár 40 km/h-s végsebességre is képes.

JCBMind a három típus felszereltségében megtalálható a regeneratív hidraulika-rendszer. A gyártó ennek segítségével az elődhöz képest 19 %-kal növelte a teljesítményt és 5 %-kal csökkentette a fogyasztást, ugyanis itt a hidraulika-munkahengerek nyomó és visszafolyó csatlakozói össze vannak kötve, így süllyesztésnél nem kell a hidraulikaolajnak az egész rendszerben végighaladnia, hanem közvetlenül visszatér a munkahengerbe. Ezáltal gyorsul a hidraulikakör sebessége, gazdaságosabbá téve így a géppel végzett munkát. A külső munkaeszközök meghajtását pedig a gép programozásában beállítható külső hidraulikakör átfolyás mennyiségének szabályozása segíti, ami így egyetlen gomb lenyomásával kapcsolható.

JCBA gépkezelő munkáját teszi hatékonyabbá a megújult gémrugózási rendszer, az SRS, ami 4 km/h feletti sebességnél automatikusan be, illetve bizonyos magasság felett kikapcsol, tehát pl. bálakazlazás közben nem kell kapcsolgatni a rendszert, az önmagától működik. A mindennapi rakodási feladatokat pedig az ún. rezegtetés könnyíti meg, ami a munkaeszközökbe ragadt termény vagy trágya „kivarázslását” segíti, úgy, hogy érzékeli a joystick mozgatásának intenzitását és automatikusan rezegteti a munkaeszközt.

Az új, alacsony kabinos változat teljes magassága 2,3 méter. Az oldalra szerelt motor és az alacsony gémelhelyezés elképesztően jó kilátást biztosít körbe a fülkéből, illetve extra stabilitást még magasra emelt teher mellett is. A kezelő tehát ezután végezhet bálamozgatást, dolgozhat ömlesztett anyagban vagy siló anyaggal, a gép mindig rendelkezni fog a szükséges erővel és gyorsasággal, valamint a kellő precizitással és a megfelelő irányíthatósággal.

További információkért látogasson el a KITE Zrt. weboldalára!