Megújult kompakt típusok a Kubota kínálatában

A korábbi sikeres B30 szériát felváltja a B50, az STV típusokat pedig az STW széria. Az új típusok a megnövekedett teljesítmény mellett számos új funkcióval kiegészülve letisztultabb dizájnt és magasabb szintű ergonómiát kínálnak kezelőik számára. Tekintsük át részletesebben a módosításokat!

20-30 lóerős B50 széria

A 20-30 lóerős kategória nagykövete a B30-as széria tagjai megnövekedett teljesítménnyel új köntösben érhetőek el. A B50-es széria 4 típusváltozatot foglal magában; legkisebb tagja a B2050 20 lóerő teljesítményű, a B2350 23 lóerő, a B2650 26 lőerő, a B3150 pedig 31 lóerő teljesítményt kínál.

A B30 sorozathoz hasonlóan a modellek elérhetőek fülkés és fülke nélküli kivitelben, mechanikus, illetve hidrosztatikus sebességváltóval is, az Ön igényeinek megfelelően. Az új kialakítású motorháztető és fényszóró korszerű, letisztult eleganciát képvisel, a hűtőrácsok kialakítása pedig lehetővé teszi a levegő optimális áramlását. Teljesen új, japán gyártmányú kabin került felszerelésre, nagyobb belső térrel, klímaberendezéssel, csökkentett zajszinttel és számos bővített funkcióval, mint belső világítás, nagyobb tároló helyek, hátsó ablakfűtés, szellőzés, 12V-os szivargyújtó, illetve rádió-előkészítés hangszóróval és antennával. A 4 oszlopos fülke kialakítás szélesebb kilátást biztosít.

Az ergonómiát szem előtt tartva a kapcsolók jól látható helyre kerültek, a fülkés modelleknél LCD kijelzőn követhetőek az üzemi paraméterek, a kényelmes munkavégzés érdekében pedig a HST modellek multifunkciós karral lettek felszerelve. A multifunkciós hidraulika karnak köszönhetően egyszerű mozdulatokkal kezelhetőek a munkaeszközök, legyen szó fűnyírásról, rakodásról, tolólapos munkákról. A számos újítás mellett kiemelkedő a 25 km/h-ra növelt menetsebesség, a Bi-Speed kanyarodási rendszer és a típussal továbbfejlesztett frontrakodó is, nagyobb emelőerővel és gyors munkaeszköz-csatlakozási lehetőséggel.

30-40 lóerős STW széria

A 30-40 lóerős STW széria is számos újításon esett át. A korábbi modellek kompakt méreteit megőrizve 3 új típus áll rendelkezésre, közel 10%-os teljesítménynöveléssel. Az STW 34 34 lóerő, az STW37 37 lóerő, az STW40 pedig 40 lóerő teljesítményt kínál.

A kompakt traktor-széria korábbi 30 km/órás menetsebessége 34 km/órára lett maximálva, mely egyedüli menetsebességet jelent a piacon ebben a kategóriában. Szintén egyedüli jellemző az 540/540E/1000 1/min fordulatszámú 3 sebességes TLT. A hidraulika-rendszer 49,2 l/perces teljesítménye szélesebb munkaeszköz-felhasználási lehetőséget biztosít és javítja a kormányzást is. A standard hidraulika-funkciók mellett opcionálisan 3. funkció is rendelkezésre áll kombi tolólapok, illetve 4 az 1-ben rakodókanál működtetéséhez. Az így felszerelt egykaros vezérlővel akár 6 hidraulika funkció is elérhető.

A fontosabb műszaki változások mellett nem elhanyagolható az STW megjelenése. A lekerekített, egy darabban nyitható motorháztetőnek és a 4 oszlopos fülkekialakításnak köszönhetően nagyobb rálátás nyílik a munkaterületre. A nagyobb fülkének és a kezelőelemek elrendezésének köszönhetően kényelmesebb, tágasabb belső tér áll rendelkezésre. A korábbi B50 szériához hasonlóan az STW fülkéjében is megtalálható a klíma, hátsó ablakfűtés és a12V-os szivargyújtó, illetve rádió-előkészítés.

Spiller Katalin, Két-Kata Kft.