Vicon RF fixkamrás hengeres bálázóAz úgynevezett PowerBind kötözőrendszer kevesebb alkatrészből áll, és teljesen feleslegessé teszi a adagológörgőket. Közvetlenül adagolja a bálakamrában a PowerBind a bálahálót, folyamatosan fenntartva a háló feszességét. Amikor a bála 90%-a elkészült, a PowerBind adagolókar előremozdul és felkészül arra, hogy beadagolja a hálót a kamarába. Amikor a bála teljes egészében elkészül, az adagolókar már a beadási pozícióban áll, hogy a lehető leggyorsabban be tudja adagolni a hálót, közvetlenül a bálakamrába.

Ezzel a megoldással a külső tényezők, mint pl. az időjárás és a termény minősége nem befolyásolják a kötést. Ennek eredményeként a PowerBind biztosítja az egyik leggyorsabb hálós kötözést  ami így jelentős kötözési állásidő-megtakarítást eredményez, mely a bálázásra fordítható és ezáltal nő a területteljesítmény. Az új Intelligens Density 3D szoftvercsomaggal a vezetőfülkében ellenőrizhető és szabályozható a tömörség. Három különböző tömörségi beállítás is elmenthető. A már korában is alkalmazott paralelogramma elrendezésű Drop Floor adagolórendszernek köszönhetően az eltömődések egy gombnyomással a traktorfülkéből megszüntethetők.

Az RF 4225 Rotamax modellnél a bálaformázást a bálakamra mellső palástján görgők , míg a hátsó, nyitható felében rúdláncos rendszer végzi. Az RF 4235 Powermax változatnál tisztán görgős bálaformázással készülnek a bálák a bálakamrában. Az új. Intelligens Density 3D szoftvercsomaggal a vezetőfülkében ellenőrizhető és szabályozható a tömörség. Három különböző tömörségi beállítás is elmenthető. 
Vicon RF fixkamrás hengeres bálázóA további újdonság még a négy helyen központosított zsírzószemek, melyek egyszerűsítik a karbantartási munkákat és a nagyobb tartósságot szem előtt tartva, acél hidraulikacsöveket használtak. A modern megjelenést adó duplafalú ABS fröccsöntött oldalburkolatok kinyitva nagyon jó hozzáférést biztosítanak a karbantartási munkákhoz. A biztonság érdekében új energiatakarékos, hosszú élettartamú LED-es hátsó lámpákat kapott a bálázógép.