A Multiva részéről a WingMaster 360H típusjelű vontatott szántóföldi nehéz kultivátor, a DiscMaster 6000 rövidtárcsa és egy Optima T600 magágy készítő kombinátor fog bemutatkozni, a Bobcat részéről pedig egy TL 470 HF teleszkópos rakodó vesz részt a bemutatón.

Multiva WingMaster 360 H kombinált szántóföldi nehéz kultivátor

A forgatás nélküli talaj-előkészítés alapgépe a WingMaster 360 szántóföldi nehézkultivátor. A gép lehetőséget ad arra, hogy a tarlóhántástól - a szükség szerinti sekélyebb-mélyebb alapművelésen keresztül - a magágy készítésig egyetlen munkagéppel tökéletes talaj előkészítést végezzünk a vetést megelőzően.A három gerendelyes kapaelrendezés 12 kapával és 30 centis osztással párosul. A kapatestekre több fajta csúcs szerelhető, a maximális munkamélység eléri a 30 cm-t. A 85 cm keretmagasságú gép nagymértékű szármaradvány esetén sem tömődik el. A besenyőtelki napraforgó tarló kiváló helyszín lesz a gép munkaminőségének demonstrálásra.

Multiva Discmaster 6000 rövidtárcsa

A DiscMaster talajkímélő, sekély művelésre alkalmas munkagép, amelynek munkamélysége 0-20 centiméterig szabadon állítható. A gépkialakítás célja a tarlóhántás egymenetes és hatékony lezárása. Ez nem csak a vízmegkötő képességet javítja, hanem csökkenti a talajtaposást, ez által olcsóbb és gazdaságosabb üzemelési technikát biztosít.

A rövid tárcsa kiváló minőségben keveri be az összeaprított szármaradványokat, tiszta, egyenletes talajfelszínt hagyva maga után, mely már alkalmas a vetésre. A Multiva rövidtárcsák függesztett változatai elérhetőek 3, 3,5 és 4 méteres munkaszélességgel, a munkaszélesség 4-5-6 méter a vontatott verzióban.

Bobcat TL 470

A Bobcat TL 470 HF típusú gépe Magyarországon jelenleg a leggyorsabb műveletvégzésre képes teleszkópos rakodó. Ez adódik a 130 lóerős Perkinsmotor teljesítményéből, illetve az ehhez optimalizált 190 l/perc hidraulika folyadék szállítási képességgel bíró axiál dugattyús szivattyúból. A TL470 HF hét méteres emelési magassággal rendelkezik és behúzott gémmel 3.5 tonna teherbírásra képes.

Alapfelszereltségben tartalmazza a háromféle kormányzási lehetőséget, a körpanorámás vezető fülkét, a vonófejet és a hátsó elektromos kiépítést. A felszereltségek közé tartozhat még a visszafordítható ventilátor lapát, a klíma, a hidraulikus szerszámcserélő és a légfék is, amellyel akár 12 tonnát is vontathat a gép. A TL 470 HF teljesen hidrosztatikus erőátviteli rendszerrel van ellátva. Az irányváltás és a gémműveletek egy kézzel a joystickról vezérelhetőek.
Minden Bobcat gyártmányú gépre 3 év 4.000 üzemóra gyári garancia vonatkozik felszereltségtől függetlenül.

Az Agrárin Kft. METOS agrármeteorológiai állomásai

Az Agrárin Kft 1995-ben alakult osztrák-magyar vegyes vállalatként. A cég két tulajdonosa azóta is változatlan formában, de egyre növekvő forgalommal képviseltetik cégüket az agrárinformatikai, -elektronikai piacon. 1998 óta az osztrák Pessl Instruments cég kizárólagos hazai importőre. A METOS agrometeorológiai állomások azóta a hazai agrometeorológiai piacon piacvezető és meghatározó szerepet töltenek be. A készülékek nem csak adatot mérnek, de növényvédelmi és időjárás előrejelzés is tartozik hozzájuk. 2012-től az Agrárin Kft 2 új termékcsoport vezérképviseletét látja el.

Az AGRETO termékek speciális mezőgazdasági mérlegeket és méréstechnikai eszközöket tartalmaznak. Áthaladó mérleg traktorok számára, 3pont felfüggesztéshez mérleg, illetve különböző teherbírású mérőtalpak, mérlegek szerepelnek a termékpalettán, de ide tartozik a kiváló GFM gabonanedvesség mérő család is. A MÜLLER ELEKTRONIK német cég termékeinek kizárólagos képviseletét is az Agrárin Kft látja el. Ide nem csak a piac egyik vezető sorvezető készüléke tartozik, hanem ennek összes kiegészítője is, mellyel azonnal isobus terminálként is használhatjuk a berendezést, de az automata kormányzás és a permetező szakaszolás is ennek a cégnek a speciális terméke.

Időpont: 2013. október 11.
Helyszín: Besenyőtelek É  47° 41' 30.6"" N  K 20° 26' 48.2"E
M3-as autópálya felől a 33-as út Besenyőtelek után Poroszló irányában közvetlenül a jobb oldalt.

Debrecen irányából a 33-as úton Besenyőtelek előtt bal oldalt.

Program:

9:00 - Regisztráció
10:00 – késő délutánig, szántóföldi gyakorlati bemutató

A szervezők kérik, hogy aki tudja a részvételi szándékát, előre jelezze. A rendezvénnyel vagy a gépekkel kapcsolatos kérdéseket szintén szívesen megválaszolják. A bemutató rossz idő esetén is meg lesz tartva!

Kapcsolat

Multiva:

Szabados Zoltán (szabados.zoltan@ragrar.hu) www.ragrar.hu,  www.multiva.info,
Tel: 06-30-277-4572

Bobcat:

Gergely István (gergely@dmker.hu) www.dmker.hu Tel: 06-30-492-3641

Agrárin:

Mátrai Zoltán (matrai.zoltan@agrarin.hu)  www.agrarshop.hu www.agrarin.hu
Tel: 06-20-428-3070