"Profi szervezés, profi munka, adrenalin-túladagolás." - ennyivel tudtuk hirtelen jellemezni a hétvégi 8. Nagyszokolyi Traktorverseny Gazdatalálkozó és Családi Nap eseményeit, amikor megkérdezték tőlünk a gazda társaink, hogy "Na, milyen volt Nagyszokoly?".

Pedig muszáj bővebben beszámolni erről a felejthetetlen napról, annál is inkább, mert az idei rendezvény szakmai színvonala - és látogatói létszáma tekintetében is megkérdőjelezhetetlenül kiemelkedett az amatőr traktorversenyek népes sorából.

Csak néhány rekord szám a sok közül:

  • 4200 lóerő
  • 2000 látogató
  • 43 versenyző

undefined

undefinedundefined

Gázolaj a tankba, adrenalin az agyba!undefinedundefined

Idén első évben a szervezők megrendezték a Magyar Traktorgyártás Története című kiállítást, így veterán traktorok gépbemutatójával szemléltették a hazai gyártású traktorok "evolúcióját". Bemutatásra került többek között az UB28-as, UE 28-as, D4K, D4K-B, Dömper...

undefined

undefined...és az IH 3588-as is kakukktojásként, amely széria gépeiről tudjuk, hogy annak idején motor nélkül érkeztek a Vörös Csillag traktorgyárba... ...A Rába MVG hivatalos álláspontja szerint csak saját gyártású, D 2156 HM6 motort épített be ezekbe az erőgépekbe, így ezek a traktorok is Rába-IH 3588 néven kerültek beharangozásra. Az akkoriban sárgára festett traktorokon jól megfért egymás mellett a Rába és az IH embléma...undefinedTovábbi érdekesség és felejthetetlen program volt a Magyarországon először megrendezett "Traktorok-kontra-emberek húzóversenye". Az MTZ 80-as traktort 35 ember győzte le, míg az UE 28-as ellen 28 kemény legény szállt ringbe. Ezt a teljesítményt alaprekordnak állították fel idén a résztvevők, amit jövőre illik majd megdönteni...

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedAz összes versenyszám közül a gyermekek pedálos traktorversenye okozott a legnagyobb örömet a kicsik számára. A nyeremény traktor-modelleket - már hagyományosan - idén is az Agroinform.hu portál ajánlotta fel a dobogós versenyzőknek, mindhárom kategóriában.

fotók: Simi Simon Péter

Jövőre is változatlan időpontban - azaz augusztus első hétvégéjén - várja az érdeklődőket a Nagyszokolyi Traktorverseny! A pontos dátum 2016. augusztus 6-a lesz, - mi már beneveztünk!