• GASPARDO URAGANO (hasmagasságban verhetetlen!)
• BARGAM GRIMAC (árban verhetetlen!)
• BARGAM GRIMPEUR (erőben verhetetlen!)

GASPARDO URAGANO önjáró permetezőgépGaspardo

A GASPARDO MASCHIO cég a közelmúltban felvásárolta a permetezőgép-gyártó FINOTTO-t. A FINOTTO gyár korábbi termékét az EUROFALCON E170 önjáró permetezőgépet az új tulajdonos teljes mértékben átdolgozta, korszerűsítette és URAGANO néven elsőként a 2012-ben megrendezésre kerülő Bolognai EIMA (KIOP IH) mezőgazdasági seregszemlén mutatta be.

Az URAGANO csuklós lábai lehetővé teszik a jármű hasmagasságának emelhetőségét, 1.7 m és 3,2m méter közötti tartományban, miközben a vezetőfülkét a talajtól akár 3,6m magasságig is emelhetjük. A kerekek tengelyének szélessége 1,7m és 3,2m között állítható. A munkaszélesség – igény szerint – 18-28 m között választható. A hidraulikus rendszerek segítségével végezhető tengelyszélesség, hasmagasság és a vezetőfülke magasságának állíthatósága többféle konfigurációt tesz lehetővé. Az alacsony súlypont miatt nagyon stabilan dolgozik manőverezés közben is.

A GASPARDO URAGANO önjáró permetezőgép nagyon sokoldalú és hatékony. A permetezőgép extrém szélsőségek között állítható magas felépítményének köszönhetően kiválóan alkalmazható magas ültetvények esetében mindenféle – a növény fejlődése során alkalmazandó bármely – növényvédelmi feladatra, mint például kukorica (anti-pyralid kezelés), cukornád, dohány (virág leölés), napraforgó (pl. deszikálás), repce.

Bargam Grimac, Grimpeur és Mac önjáró permetezőgépek

Az olaszországi Bargam, valamint régi nevükkel Gambetti permetezőgépek nagyságrendileg 20 éve vannak jelen hazánkban, de a gyár már több mint 40 éve működik. A magyar gazdálkodók és tulajdonosok körében leginkább a traktort igénylő, tehát vontatott vagy függesztett gépek ismertek. Ezek a gépek a Bargam Imolai gyárában készülnek (Bologna mellett) és a gyártó által kínált termékpaletta egy szűkebb részét jelentik csupán. Létezik ugyanis egy másik gyáregység Jesiben, Ancona közelében, ahol az önjáró permetezőgépeket készítik. Amíg ezek a gépek szép számmal kerülnek például Németországba, Hollandiába, Angliába, Ausztráliába, Oroszországba vagy éppen Dél-Afrikába, addig a magyar mezőgazdaság csak fokozatosan tér rá az önjárók nagyobb arányú alkalmazására.

Az olasz és európai, valamint Európán kívüli felhasználási körülmények és igények alapján fejlődtek ki a különböző méretű és teljesítményű típusok. Jelenleg tízféle modellváltozat készül, természetesen számtalan kivitelben, ha a szórókeret variációkat és egyéb specifikációkat is figyelembe vesszük.

Az egyszerűbb átláthatóság kedvéért csoportosítva érdemes bemutatni a típusokat, mint amolyan családokat.

  • Bargam Grimac-család:Bargam Grimac

A Bargam önjáró kínálatában a Grimac-családból három típus készül: Grimac JR, Grimac 2000 és Grimac 3500.

1. A Grimac JR alapgondolata az alacsony tömegű önjáró, amely üresen 3600-3800 kg, 1300-1600 liter vegyszert vihet, de mégis elég erős, hogy akár 21 méteres, légzsákos keretet is működtethet. A kínálatot az egyszerű, 12 méteres keret indítja. 111 lóerős Perkins Diesel motorral rendelkezik, Poclain hidrosztatikus hajtással, 1 méteres hasmagassággal, összkerék kormányzással. A legkeskenyebb kerékméret 210/95 R32 lehet. A kínálat legkönnyebb tagja tehát kisebb táblák vagy parcellák precíz növényvédelmét hivatott ellátni zöldségfélék, gyógynövények vagy oltványok termesztői számára.

2. A Grimac 2000 első látásra felismerhető. Első kereke kisebb, mint a hátsó, fülkéje nagyobb, kísérő üléssel, tartálya 1600 vagy 2000 literes lehet. A gép 1 tonnával nehezebb, mint a Grimac JR. Alapadatai szinte ugyanazok, de a hátsó kerekeket erősebb hajtómű forgatja. Kormányzása szorítkozhat csak az első kerekekre, de kapható összkerék kormányzással is. A Grimac 2000 hasonló feladatokra vállalkozik, mint kisebb testvére, de nagyobb kapacitással.

3. A Grimac 3500 egy igazi nagypályás. Minden dimenzióját tekintve egy nagy és erős gép, amely megtartja a Grimac család egyik alapvető tulajdonságát, a relatív alacsony öntömeget. A Grimac 3500 nem süllyed mélyre, összkerék hajtása, az MS11 hajtóművek és az elektronikus SRS rendszer lehetővé teszi, hogy a 175 lóerős 6-hengeres Iveco Diesel motorjával rendkívül jól mozog egy olyan táblában is, ahol felázott területek is vannak. Ésszerű konfiguráció esetén 54 colos kerekekkel és 180 cm-es hasmagassággal rendelkezik, tartálya 3000 vagy 3500 literes, szóró kerete 24m légzsákos vagy 28-30m légzsák nélkül.

  • Bargam Grimpeur-család:Bargam Grimpeur

A Grimpeur család ismét több taggal rendelkezik.

A Grimpeur koncepciója a nagy teljesítmény és a nagyon stabil mozgás. Nem valószínű, hogy egy Grimpeur bármikor is felborulhatna. Másik fontos jellemzője a hajtáslánc: 4 fokozatú mechanikus sebességváltó hidrosztatikus hajtóművel és tengelyenként kapcsolható differenciálművel. Üres öntömeg durván 1 tonnával meghaladja a Grimacet. A Grimpeur kétféle alvázzal készül: a rövidebb gép 2000-2500 literes, valamint 4 hengeres 145 LE Iveco Diesel motorral rendelkezik. A hosszabb változat 70 centivel nagyobb (a tengelytáv csak 40 centivel), tartálya 3000-3500 literes, motorja 6 hengeres Iveco Diesel 175 LE. Ugyanezt a gépet készítik növelt teljesítménnyel is, amikor a motor 230 LE és a hajtáslánc összes eleme erősebb, mint a 175 LE-s gép esetében. Mindkét változat készül hegyvidéki kivitelben is. A szabad hasmagasság 85-95 cm, a hegyvidéki kivitelnél 55-70 cm.

A Bargam Mac a fáradhatatlan. A Mac az a típus, amellyel a permetezés extrém határait is megtapasztalhatjuk. A legnagyobb változata a „Mac XL 5000 Australia version” egy félelmetes teremtmény, 5000 literrel és 42 méteres szóró kerettel indul dolgozni, mindezt 25 km/h sebességgel teszi. Motorja 230 lóerős, hajtása hidrosztatikus, Poclain MS18 Dyna+.

Bargam MacFrank Péter
Interat Zrt.