Az elmúlt év rengeteg csapadéka miatt idén nehéz a feladatunk. Időben meg kell csinálni a magágyat, hogy a nedvességtől hideg és részben visszaülepedett talajon lehessen vetni. Lehetőleg minél előbb, mert a csökkent légtérfogatú talajon, egy meleg nyári estén gyorsan el fog fogyni a növény tartaléka, és tavasszal a nedvességtől sárguló növény ki fog sülni, mielőtt megkötne.

Busa Bt.

Erre az ellentmondásos problémára kínál biztonságos technológiai megoldást a Busa Bt.

• Magágykészítőt, amivel a lehető legkorábban lehet magágyat készíteni.
• Rövid tenyészidejű vetőmagot, ami még Oroszország hideg talajain is biztos termést hoz évek óta. 
• Kultivátort, amivel extrém körülmények között lehet tápanyagot és vizet biztosítani a növény számára.
• Technológiát, amivel az időjárás által tönkretett alapművelésű területeken is lehet eredményesen termelni.

Az oroszországi körülmények között bizonyított, szuperkorai tenyészidejű HungaroSeed TK 195 hibrid jól tűri a hidegebb, nedves talajt, nagyon jó korai fejlődési képessége révén kihasználja a tavaszi nedvességet, megelőzve a nyári aszály okozta terméskiesést. A későnyári aratással megúszható egy esős ősz aratási problémája. Korábban indul és gyorsabban teljesíti a távot, így van sansza versenyt nyerni.

Busa Bt.

A Forgókapás Magágykészítőről eddig is tudtuk, hogy skalpoló üzemmódban, a talaj felső, művelhető rétegében dolgozva úgy készít magágyat, hogy nem gyúr nagy, vizes galacsinokat, amikből később szétverhetetlen rögök lesznek. Az idei évtől azokon a területeken is bevethető az öntisztuló gumihenger révén, ahol eddig a léces törőhenger dugulása korlátozta használatát. A korán elkészített, egyenletes és apró rögös magágyon biztosan és egyszerre kelnek ki a növények. A tartós és megbízható munkagéppel nagy munkasebességgel lehet dolgozni, amint az időjárás engedi.

Busa Bt.

Nehéz évnek nézünk elébe, de a Busa Forgókapás technológiájával van esély profittal zárni a küzdelmet. Ha a józan paraszti érvek mellé kellene még egy, a Busa Bt.-é az idei Év Magyar Mezőgépe díj, a Forgókapás Sorközművelő Kultivátor tizenkét soros változata.

Busa Bt.

Az idei kultivátor szezonban a frontfüggesztésű Forgókapás Sorközművelő fog kiemelt hangsúlyt kapni. Problémásan dombos területekkel és frontfüggesztéses erőgéppel rendelkezők kipróbálhatják saját gazdaságukban, hogy mire képes a Forgókapás Sorközművelő Kultivátor!

Busa Bt.

A vetőmagról bővebben a Hugaroseed Kft. oldalán olvashat!

Jelentkezni a 30/883-43-78-as telefonszámon vagy a kucsora.szilvia@busabt.hu e-mail címen lehet.

Még több fényképért és videóért látogasson el Facebook oldalunkra és youtube csatornánkra!
Munkagépeinkről bővebb információt weboldalunkon talál.
Telefon: 0676/703-215
E-mail: busabt@busabt.hu
www.busabt.hu