Már több évtizede piacvezető a nyugat-európai zöldtakarmány-előállítás gépesítésében. A közel 180 éves tapasztalat megtalálható minden egyes KUHN zöldtakarmányos gépben, a kaszálástól a bálázásig. A kiváló munkaminőségüknek és élettartamuknak köszönhetően termékei mára a piac meghatározó elemévé váltak.

A KUHN folyamatos technológiai fejlesztéseinek köszönhetően függesztett és vontatott kaszák széles skáláját kínálja. Kisebb kaszálási feladatok elvégzésére a GMD függesztett kaszacsalád áll rendelkezésre 1,6 métertől 4,4 méter munkaszélességig. A GMD Select kaszák teljesítményigénye alacsony, de a prémiumkategóriás kaszák vágási minőségét nyújtja. Már a legkisebb kaszák is az egyedi KUHN kialakítású ovális kaszatárcsákkal szereltek fel, így a levágott takarmány áramlása és a kések pályájának optimális átfedése mellett tiszta és egyenletes vágást kapunk végeredményül.

A GMD kaszák igény szerint készülnek erősített vázszerkezettel a nehezebb körülmények közötti munkavégzésre, illetve kategóriájában egyedülálló LIFT CONTROL® rendszerrel ellátva. Kaszálás közben a talajra gyakorolt nyomást a traktor hidraulikus rendszerén keresztül lehet beállítani. Ennek a talajkövető rendszernek köszönhetően a KUHN függesztett kaszái tökéletesen illeszkednek a különböző terepegyenetlenségekhez, így a segítségükkel elkészített takarmány tápértéke és tisztasága magas szinten tartható.

A KUHN egyedi kialakítású szársértős kaszái segítségével töredékére csökkenthető a szálastakarmány száradási periódusa. Az FC kaszacsalád szársértői elérhetőek lengőujjas és gumihengeres kivitelben. Szárroppantós kaszák függesztett kivitel mellett vontatott és frontfüggesztésű változatban is készülnek. Használatukkal lehetőség nyílik a munkasebesség jelentős megnövelésére kombinációban alkalmazva. Három kasza, egy front és két hátsó függesztett egység együttes alkalmazásával akár 8,8 méteres munkaszélességben. Ovális kaszatárcsáik aerodinamikai kialakításuknak köszönhetően biztosítják a tiszta és egyenletes vágásminőséget. A KUHN FC kaszái példaértékű vágásminőséget kínálnak optimális tömegű és a legapróbb részletekig tökéletesített vágószerkezeteinek segítségével.

A Kverneland csoport Geldropban (Hollandia) található gyáregységének integrálásával a KUHN mára teljes zöldtakarmányos gépsort kínál a piacon. Az eddig hiányzó dobos kaszák 1,7 méteres munkaszélességtől 3,1 méterig elérhetők. A PZ kaszacsalád elülső és hátsó függesztéssel, illetve kombinációban akár 8,5 méteres munkaszélességig készülnek.

Nem hiányozhat a francia gyártó termékei közül a kaszák vágási szélességeihez illeszkedő rendkezelő gépek széles választéka sem. A KUHN GF családjának rendterítői letisztult műszaki megoldásokat tartalmaznak, ennek köszönhetően megbízhatóak, könnyen kezelhetőek akár 10 méter feletti munkaszélesség esetén is.

A KUHN GA rendképzői minden gazdaság számára biztosítják a megfelelő megoldás, legyen szükség akár egyszerűbb egy rotoros, vagy akár az óriási munkaszélességben dolgozó négy rotoros gépről. A gyártó különös figyelmet fordít a tervezés és fejlesztés során a talajkövetési képesség tökéletesítésére, melynek segítségével a legnehezebb körülmények között is maradéktalanul gyűjthető rendbe a levágott zöldtakarmány. A KUHN legnagyobb teljesítményű rendképzői a hidraulikus hajtású rotoroknak köszönhetően egyedülálló kapacitásúak és megbízhatóak, minimális karbantartási igény mellett.

A KUHN rendkezelő gépeiben alkalmazott egyedülálló DIGIDRIVE® rendszer kiküszöböli a bonyolult tengelykapcsolók alkalmazását, ezzel csökkentve a meghibásodás esélyét. Azoknak a gazdáknak, akik a területteljesítmény mellett a lehető leggazdaságosabb megoldást várják el egy rendkezelő géptől, a legjobb megoldás a HAYBOB univerzális rendkezelő választása. Ez a gép rendterítő és rendképző is egyben, így elegendő egy gépet megvásárolni és segítségével mindkét munka elvégezhető.

Szintén hiánypótló termék a KUHN palettáján a teljes bálázó kínálat. Hengeres és szögletes bálázók készülnek a Geldropban található gyárban. Hengeres bálázók fix és változó kamrás kivitelűek, melyekkel 80-185 cm bálaátmérőig készíthetők bálák. A fixkamrásak hengeres tömörítő eljárással dolgoznak, míg a változtatható átmérőjű kivitele hevederes. Mindkét változat elérhető szeletelős és szeletelő nélküli rendfelszedős felszereltséggel. A rendfelszedő kiválasztásának megfelelően készíthetők különböző szecskahosszal szalmabálák almozási munkákhoz, vagy szenázsbálák takarmányozáshoz, de ahol ez nem igény, ott a szeletelő nélküli kivitel lehet a megoldás.

A KUHN zöldtakarmányos gépeinek sora mindenki részére kínál megoldást!

Czibere László
Kuhn Center Magyarország
Tel: 0676/500460
info@kuhncenter.hu
6000 Kecskemét, Búzakalász utca 20.