Gyakorlati bemutatóink Bábolnán - keressen minket a C1-es standon!

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok az agrártársadalom hagyományos szakmai találkozóhelye. Az AXIÁL Kft. 500 négyzetméteren állítja ki legnépszerűbb és legújabb termékeit. A Bábolnai Gazdanapok nemcsak arra remek lehetőség, hogy személyesen is találkozzanak kollégáinkkal, de gépeinket gyakorlati bemutatókon is megtekinthetik.

A szántóföldi bemutatókon szereplő 6 gépkapcsolat:

• Fendt 516 Vario + Fralaz 2700 4 késes lazító
• CLAAS AXION 930 + Grégoire-Besson SPMF 5+1 fejes eke
• Soucy hevederes járószerkezettel és TOPCon GPS-szel szerelt Fendt 936 Vario + Horsch Partner HT Terrano 5 FM magágyelőkészítő
• CLAAS AXION 810 + Horsch Pronto 4DC vetőgép
• Landini 5-100 H + Berthoud Sprinter 2500/18 permetező
• Fendt 724 Vario + Monosem fronttartállyal szerelt, ikersoros repcevetőgép

Prémium kényelem középkategóriában

Az APS cséplőrendszernek és az APS HYBRID SYSTEMnek köszönhetően sokoldalúságával, magas áteresztőképességével és kiváló szalmaminőséggel ez a típussorozat kiemelkedik kategóriájában.

Ezen tulajdonságokat a CLAAS az új TUCANO-ban tovább tökéletesítette, amely megjelenésével és építési módjával pedig egyre inkább a LEXION-ra hasonlít, hiszen az új TUCANO-k számos hasznos funkciót kaptak jó barátjuktól.

A TUCANO három sorozatban áll a gazdák rendelkezésére. Az 500-as sorozat APS HYBRID cséplőrendszerrel, a 400-as sorozat APS-szel és a 300-as széria hagyományos CLAAS cséplőrendszerrel és szalmarázóval rendelhető.

Ahogy a FRAMEST gépek megtalálták a helyüket

Jó tizenöt éve folytatunk könnyedebb beszélgetéseket, vagy konkrét üzleti tárgyalásokat gyakorló gazdákkal a költségtakarékosságról, annak hazai alkalmazhatóságáról. Kezdetben laza kézlegyintéssel elintézték a dolgot, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. De volt néhány agronómus, felsővezető, tulajdonos gazda, akinek a kérdések mellett már a számológép is megjelent az asztalán. Szántási költség per hektár 25 cm-en, könnyebb talajon, nehezebb talajon, gázolajfogyasztások, kétszer tárcsázzunk vagy háromszor, elég egy kombinátor, vagy kettő kell, mert azt úgy szoktuk, lazítsunk-e, ehhez hasonlók. Aztán belemenvén az apróbb részletekbe, terítékre kerültek a talajművelésre fordítható időablakok, a kényszer szülte rossz megoldások, a talajtaposás, kiszárítás, porosítás, rossz bekeverés, eketalp, lebomlatlan szármaradványréteg a szántás alján vagy éppen a nehéz talaj nehézségei.

Kötőelem kínálatunk bevonatolt csavarokkal és anyákkal bővül!

A csavarok és anyák meneteire gyárilag mikrokapszula-technológiával tömítő és rögzítő anyagokat visznek fel. Az eljárás során vékony polimerfalú kapszulákba zárt anyagot hígított akrilát hordozóval keverik felvitel előtt - majd száradása után létrejön a bevonat a menet felületén. Az összeszerelés során fellépő nyomó és nyíró igénybevétel hatására a mikrokapszulák fala szétreped, a komponensek összekeverednek és létrejön a megfelelő rögzítés és tömítés.

Átalakított járószerkezet

A Horsch Joker tárcsa eddig is elismerést vívott ki magának. A CT függesztett, az RT vontatott típus, de mindkettőre jellemző az intenzív keverés, a sekély, de gyors művelés, a növénymaradványok eltömődésmentes bedolgozása és a hatékony visszatömörítés. Nagyon beválik tarlóhántásra, szántáselmunkálásra és magágykészítésre.

Pontos a mélységtartása és egyenletes vágási szöget produkál. Mindemellett egyszerű felépítésű, könnyen kezelhető, és minimális a karbantartási igénye. Ráadásul nemcsak jó minőségben, hanem nagy sebességgel dolgozik, de különösen az RT termelékeny a hat vagy nyolc méteres munkaszélességével.

Kattintson a képre és töltse le a teljes újságot!