A sorozat három modelljébe 6 hengeres „FPT-NEF” motorokat szereltek, amelyek 6,7 literesek, 24 szelepesek, turbófeltöltővel és Common rail befecskendezéssel működnek. Az elektronikus szabályozású üzemanyag-befecskendező és az azzal kombinált SCR (AdBlue) rendszer alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett nagyobb teljesítmény elérését teszi lehetővé. Mindehhez a „Dual Power” egység extra teljesítményt biztosít a szállítási és a TLT-vel végzett feladatok során. A robosztus alvázhoz a gumibakokon keresztül csatlakozó motor vibrációja és zajszintje hatékonyan csökken a vezetőfülkén belül.

A „Roboshift” sebességváltó 24 sebességfokozattal 6 csoportban 4 powershift fokozatot foglal magába, amely opcióként mászó csoporttal is rendelkezésre áll. A sebességváltó elektronikusan vezérelhető a joystickba épített nyomógombokon keresztül. Az „Autoshift” funkcióval igénybevételnek megfelelően lehetővé válik a terhelés alatti powershift sebességfokozatok közti automatikus váltás, biztosítva ezzel a maximális vezetési kényelmet és biztonságot. A többfunkciós kar tartalmazza a gyártó különleges szabadalmát a „My” nyomógombot, mellyel a kezelő négy különböző funkciót érhet el és aktiválhat. A „Roboshift” sebességváltó kiegészül a kormányoszlop bal oldalára helyezett elektromos irányváltóval, amely az előre- és hátramenet közti váltást biztosítja a kuplungpedál használata nélkül.

Az elektrohidraulikusan kapcsolható hátsó TLT-t cserélhető, 6 és 21 bordás tengelycsonkkal és négy fordulatszám (540, 540E/1000/1000E f/perc) választási lehetőséggel látták el. A TLT elektromos, mindössze egy nyomógombbal történő vezérlése biztosítja a csatlakoztatott munkaeszköz finom indítását. A korábban már említett „Dual Power” rendszer lehetővé teszi, hogy a változó terhelés mellett a motor állandó teljesítményt nyújtson.

A zártközpontú hidraulikarendszer a változó szállítású szivattyúval 123 l/perc olajátfolyási kapacitással garantálja az összes hidraulika funkció és a maximum 6 elektrohidraulikus kihelyezett szelep működését.

Az elektronikusan vezérelt hátsó függesztőszerkezet az alsó karokba épített erőszabályozó szenzorokkal és a maximális 9300 kg emelőkapacitással precíz munkaeszköz-vezérlést eredményez. A 7-es széria sokoldalúságához hozzájárul a 3500 kg emelőképességű front hidraulika és a front TLT. Az első tengely lehet merev vagy elektrohidraulikusan vezérelt, független felfüggesztésű (opció) 55 fokos bekormányzási szöggel, amely kiváló fordulékonyságot jelent a szűkebb helyeken.

A jéghegy csúcsa a „Lounge Cab” vezetőfülke, amely igazi high-tech tér, funkcionális és ergonomikus környezetet nyújt a gépkezelőnek. A logikusan elhelyezett kezelőszervek, az elrejthető pótülés vagy az autóiparból átvett magas minőségű anyagok és technológiák mind-mind hozzájárulnak a kezelő komfortérzetének növeléséhez.