A Termékfejlesztési verseny hazai kategóriájának Nagydíjával elismert HT-300 Rába Steiger traktor a „C” pavilonban mutatkozik be. A mai kor követelményeihez új komponensekkel frissített nehéztraktort a Termékverseny díjazott termékeit bemutató cikkünkben már részletesen bemutattuk. Az átépítést végző cég standján a beépített beépített hidrodinamikus nyomaték konverterrel ellátott öt mechanikus fokozattal rendelkező Allison automata sebességváltót külön egy speciális szemléltető metszetben is kiállították.

Újdonságként mutatkozik be a nagyszabású hazai szakkiállításon a Versatile 550 Delta Track gumihevederes járószerkezetű törzscsuklós kormányzású nehéztraktor a „G” pavilonban. A 15 literes Cummins QSX15 típusú 550 LE teljesítményű diesel erőforrással szerelt erőgépen a nyomaték átvitelről egy Caterpillar típusú 16/4 sebességfokozatú és 35 km/h végsebességet biztosító Power Shift  sebességváltó gondoskodik. A nagyméretű külső bolygóművel, és kettős boogie felfüggesztésű 4 darab gumihevederes járószerkezet 30” és 36” szélességű hevederrel választható.

A Deutz Fahr 9340 TTV traktor a plusz 20 LE Power Boost többletteljesítménnyel, ikerturbós technológiával rendelkező, 7,8 literes, 6 hengeres, DCR közös nyomócsöves befecskendező rendszerű Deutz TTCD diesel erőforrásban DPF szűrővel kombinált SCR rendszerrel gondoskodik a Tier 4 Final emissziós előírások teljesítéséről. Az új, 4-féle mechanikus áttétellel rendelkező ZF Terramatic TMT 32 fokozatmentes váltó a hidrosztatikus sebességváltó nyújtotta kényelmet a mechanikus sebességváltóra jellemző hatékonysággal párosítja. A teljesen új, elektronikusan kapcsolható mellsőkerékhajtással szerelt, Dana 770 típusú mellső tengely, automatikusan vezérelt fél-aktív felfüggesztése révén a traktor még nagyobb sebesség mellett is finoman gurul, gyorsan reagál a kezelő műveleteire és kényelmesen irányítható.
A Fendt 700 Vario traktorcsalád legújabb generációja tavaly nyáron mutatkozott be a nemzetközi nagyközönség előtt. Az új generáció már a legszigorúbb Tier4B emissziós előírásoknak megfelelő 6 hengeres, 24 szelepes, Common Rail befecskendezésű, SCR rendszerű Deutz erőforrás alkalmazásával közel 7%-kal csökkent a traktor üzemanyag-felhasználása. A VisioPlus komfort vezetőfülke tetőbe nyúló szélvédővel növeli a munkaterületre való rálátást. A 700 Vario új generációján kívül az „F”  pavilonban a Fendt 300 Vario S4 Profi széria tagjai is bemutatkoznak.
Ugyancsak az „F” pavilonban találkozhatunk a Landini erőgépek széles kínálatának tagjaival, közülük is kiemelkedik a Landini 7-215 Roboshift traktor. A 188 LE teljesítményű, Dual Powerrel 212 Lóerős 6 hengeres, SCR rendszerű Tier4i emissziós besorolású, 24 szelepes diesel motorral szerelt erőgépben az erőátvitelről egy nedves rendszerű, többtárcsás tengelykapcsoló és egy ZF gyártmányú „ROBOSHIFT” 24/24 sebességfokozatot biztosító elektrohidraulikus irányváltóval szerelt sebességváltó gondoskodik. A traktor vezetőfülkéje négypilléres fülkerugózással, automata légkondicionálással, super de lux légrugós üléssel járul hozzá a kezelő kényelméhez.

Az „A” pavilonban központi helyen láthatjuk a megnyerő formavilágú 258 LE teljesítményű, Lamborghini MACH 250 T4i VRT traktort. Az erőforrásául szolgáló elektronikus motorfordulat szabályozással szerelt Deutz TCD diesel motor nyomatékát egy fokozatmentes automata sebességváltó továbbítja, az elektro-hidraulikusan kapcsolható differenciál zárral szerelt hajtott tengelyekhez. A Load Sensing hidraulikus rendszer szivattyúja 160 l/min teljesítménnyel dolgozik, a hátsó hidraulikus függesztő szerkezet 10 tonna teher emelésére képes.
A Belarus traktorok „.5”-ös jelölésű legújabb generációja is bemutatkozik a nagyközönség előtt a kiállításon. Az új modellek már megfelelnek a jelenleg érvényben lévő károsanyag-kibocsátási szabványoknak. Az új Belarus erőgépeket az „A” pavilonban sorakoztak fel az importőr standján.
Ugyancsak a „A” pavilon erőgép újdonságai közé tartozik az új Zetor Forterra HD 150 traktor, amely a tavalyi cseh TECHagro kiállításon debütált a nemzetközi közönség előtt. Az új típussal egy kategóriával feljebb lépett teljesítményosztályban. A 30 előre és 30 hátrameneti fokozatot biztosító mechanikus szinkronizált sebességváltó, az új fejlesztésű 147 LE  teljesítményű motor, a független mellsőkerék-felfüggesztés, a Bosch Hitch Tronic elektronikus hidraulika vezérlés, a Grammer Lux vezetőülés, a hidraulikus vezérlésű olajos tárcsafékek, mind-mind a Zetor HD sorozat innovatív fejlesztéseihez tartoznak.
Hosszú szünet után 2013 őszén indult meg itthon az Ursus traktorok újbóli hazai forgalmazása. Az „A” kiállítási csarnokban az importőr standján a lengyel gyártó erőgép kínálatából több típussal is találkozhatunk, közülük kiemeljük a kis és közepes gazdaságok ideális erőgépének számító 110 lóerős Ursus 11054 típust, amelyben egy energiatakarékos négy hengeres 4,4 literes Perkins diesel motor szolgáltatja a nyomatékot. A hajtás átvitelért egy szinkronizált mechanikus, 24/24 fokozatú, szinkronizált irányváltóval szerelt váltómű felel. A traktor hátsó vonószerkezetét Scharmüller vonófejjel szerelték fel.
Tavaly novemberben a németországi Hünersdorff-ban mutatta be az AGCO a Valtra T széria 4. generációját. Két hónappal a nemzetközi premiert követően már hazai szakkiállításon is láthatjuk a Valtra kizárólagos hazai forgalmazójának standján a T4 sorozatot az „A” pavilonban. Az új traktorcsalád fejlesztését teljesen új alapokra helyezték. A felhasználók négy felszereltségi szintből választhatnak: Direct, Versu, Active és HiTech. Az Active modell powershift sebességváltóval és mechanikusan vezérelt terhelés érzékelős hidraulikával kerül piacra. A Versu, Active és HiTech modellek forradalmasítják a Powershift traktorok piacát. A kuplungpedált csak a motor indításakor kell használjuk. Minden T4 modell erőforrása a gazdaságos, SCR rendszerű AGCO Power diesel motor, közülük a két kisebb típust 6,6 literes lökettérfogatú erőforrással, míg a nagyobbakat a hosszú löketű 7,4 literes motorral szerelik, melyek a szigorú TIER 4 kibocsátási szabályoknak megfelelnek. Elektronikusan vezérelt szelep szabályozza a turbó töltését, így elérve a gyors reagálást, a nagy rugalmasságot, illetve a kiváló nyomatéki- és teljesítményértékeket akár alacsony fordulatszámon is.

2014 első 9 hónapjában 60 százalékkal nőtt a mezőgépek piaca. Erről bővebben ITT írtunk.