A Gomselmash egy olyan betakarítógép gyár, mely gabonakombájnok, silókombájnok, önjáró cukorrépa-betakarítók, burgonyafelszedők és néhány kaszáló berendezés gyártására szakosodott.

A gabonakombájnok tekintetében a gyártási paletta 6 teljesítményszintű gépből áll (a típusszámok túlnyomórészt a teljesítményszintekre utalnak):
• GS 5 (5kg/sec) – Európába nem fog kerülni!
• GS 812 (8kg/sec) – CE minősített, 4 ládás, hagyományos cséplőszerkezet
• GS 10 (10kg/sec) – egyelőre a gyár nem tervezi minősítését
• GS 12 (12kg/sec) – CE minősített 5 ládás, a legmodernebb elődobos cséplőszerkezettel
• GS 14 (14kg/sec) – CE minősítése folyamatban
• GS 16 (16kg/sec) – minősítése még nem kezdődött el

A vágóasztalok:
• a GS 812-es alap 5 m, opció 6 m, de kivitelezhető a gyárral megegyezve történő szállítása a kisebb testvér 4 méteresével is igény szerint
• GS 12-es alap 7 m, opció 9 m, de ott is megegyezés alapján a kisebb testvér 6 méterese igény szerint rendelhető

A GS 12-es + 10000 €-ért összkerékhajtással rendelhető! A gépekhez 3 év teljes körű garancia jár, üzemóra-megkötés nélkül!

A silókombájnok 3 teljesítménykategóriában készülnek:
• FS 60
• FS 80
• FS  8060 – 6 sor szélességű sorfüggetlen adapterrel, 600 LE-s Mercedes motorral, jelenleg ennek a típusnak a minősítése zajlik

kombájnA hagyományos cséplőszerkezetű PALESSE GS 12 gabonakombájn, Schumacher kaszarendszerrel szerelt SuperCut típusú gabonavágó szerkezete hossz és keresztirányban is képes a talajegyenetlenségek követésére. A 7 méter munkaszélességű adapter vezérlését a fülkéből elektronikus úton végezhetjük, a terménytovábbításról gondoskodó ferdefelhordó pedig hidraulikus kapcsolású visszaforgató művel rendelkezik, az esetleges eltömődések gyors elhárítása érdekében.

Vonulás közben a vágóasztal szállítókocsin a kombájn után kapcsolva vontatható, az adapter le- és felcsatlakoztatása pedig a gyorskapcsolós rendszernek köszönhetően néhány perc alatt elvégezhető. A betakarítógép cséplőszerkezetének 800 mm átmérőjű, illetve 1500 mm szélességű cséplődobját egy 600 mm átmérőjű gyorsító dob előzi meg.
kombájnA cséplődobból kikerülő terményt egy lemezes utóverő dob továbbítja az 5 darab, hét lépcsős szalmarázó ládára.  A kicsépelt szemtermés tisztításáról egy három szintes, nagy felületű rostarendszer gondoskodik, a tisztító légáramot pedig egyenletes levegőelosztású szelelő ventillátor biztosítja, melynek fordulatszámát a vezetőfülkéből gombnyomásra elektronikusan szabályozhatjuk.

A GS 12 kombájn a kicsépelt és megtisztított terményt kaparólapos magfelhordó segítségével egy 8000 literes magtartályba gyűjti össze, a kiürítésről pedig egy magas ürítési pozíciójú (4,4 m), nagy szállítási teljesítményű (80 l/s) ürítőcsiga gondoskodik.kombájnAz arató-cséplőgép erőforrása vagy Belarus gyártású, vagy pedig Mercedes-Benz OM 926LA típusú 327 LE teljesítményű BlueTec rendszerű (SCR) diesel motor, mely a legszigorúbb emissziós normákat is kielégíti. A motor az üzemanyagot egy jó minőségű polimerekből készült 600 literes tartályból nyeri, melynek a fémtartályokkal szemben nagy előnye, hogy nem fordulhat elő a fémtartályoknál történő korrózióból adódó üzemanyagrendszer eltömődés vagy szennyeződés. A járószerkezet hidrosztatikus hajtású és kívánságra a hátsó kormányzott tengely is kérhető hajtott kivitelben, mellyel a 330 mm hasmagasságú betakarítógép igen nehéz, felázott terepen is gond nélkül megbirkózik a betakarítással.
kombájnA kombájn ComfortMax vezetőfülkéje egy sor kényelmi berendezéssel teszi könnyebbé a betakarítással munkanapjait. A légkondicionált kabin hangszigetelt és rezgéscsökkentett, a tiszta levegőről a klímaszabályozó porszűrői gondoskodnak. A dönthető kormányoszloppal szerelt fülkében jobbra a vezetőülés mellett található a kezelőpanel és a multifunkciós irányítókar, melyeken a billenő, illetve nyomógombos kapcsolókkal a kombájn összes munkavégző szervének működését könnyedén irányíthatjuk. A kombájn munkavégző rendszerével kapcsolatos összes alapvető információt a SystemControl fedélzeti számítógép monitorján követhetjük nyomon.
kombájnA különböző növényféleségek betakarításához számtalan kiegészítő adaptert kínál a gyártó, pl. repcebetakarításhoz repcetoldatot, kukoricabetakarításhoz 6, illetve 8 soros Oros-Linamar kukoricacsőtörő adaptert, de szója és napraforgó betakarításhoz is elérhetők a kombájnhoz speciális adapterek. A GOMSELMASH gépgyár, a PALESSE kombájnok gyártásában vezető gyártók részegységeit használja, garantálva ezzel a gép maximális megbízhatóságát.

Bővebb információ Mester Józseftől kérhető (SZA-MES KER Kft.) a +3630215-4080-as telefonszámon!