TopDown-hoz választható új hengertípus

Az ún. SoilRunner egy új, U profilú gyűrűkből álló dupla hengersor, mely nagyobb érintkezési felülete révén csökkenti a vonóerőigényt. Az teszi különlegessé ezt a hengertípust, hogy talaj érintkezik talajjal, így egy tömörített, mégis felszínén visszalazított területet hagy hátra. Az új hengeregység megdönthető, ami előny, ha a víz befogadására alkalmasabb felszínt akarunk kialakítani – mondta Magnus Samuelsson, a Väderstad AB-tól.VäderstadAz eredeti SteelRunner és az új SoilRunner hengertípus átmérője egyaránt 600 mm. Mindkettő rugalmasan beállítható az adott talaj- és időjárási feltételeknek megfelelően. Szükség esetén a kultivátor teljes súlya ráterhelhető a hengeregységre, ugyanakkor pl. nedves időjárás esetén akár le is vehető.
Väderstad

A SoilRunner hengertípus – az acél gyűrűsorhoz hasonlóan – gumiágyazású csapággyal van ellátva, amely elnyeli a vázat és a tengelyt érő erőhatásokat és meghosszabbítja a munkagép élettartamát. A két hengertípus egymással felcserélhető a régi és az új modellek esetében egyaránt.

Új követőborona megoldás és hidraulikusan terhelhető tömörítő kerekek a Spirit vetőgépen

Az új kialakítású követőborona a Spirit vetőgépen bemutatott számos újdonság egyike, mely a még szélesebb körű használhatóságot szolgálja. A borona szöge könnyedén állítható, így mindig igazodhat az adott talaj és időjárási körülményekhez" – mondta Bernt Mårtensson, a Väderstad AB szakembere.Väderstad"A követőborona két kivitelben kapható, csak munkaállvánnyal vagy pedig munkaállvánnyal és kelés előtti nyomjelzővel együtt. A munkaállványnak köszönhetően könnyebb elérni a magtartályt, az elosztófejet, valamint az aprómagvető egységet. A munkaállvány biztonságosabbá teszi a vetőgépen történő munkavégzést is" – magyarázza Bernt. A Spirit vetőgép középső tömörítő kerekeinek újfajta kialakítása optimalizálja a munkaminőséget, eltérő talajkörülmények mellett.
VäderstadSpirit vetőgépet érintő fejlesztések egyike a hidraulikusan terhelhető középső kerékkialakítás, mely lehetővé teszi, hogy mindig az adott talajkörülményeknek megfelelően terheljük a traktor kerekei között dolgozó tömörítő kerekeket – mondta a Väderstad AB szakembere. A középső kerekek hidraulikus terhelése automatikusan oldódik, amikor a vetőgépet szállítási helyzetbe hozzuk, így a táblák közötti közlekedés biztonságossá válik.