Miért volt szükség ilyen nagy kapacitású rakodógépre?

A Cornmill Kft. igen nagy mennyiségű terményt mozgat meg. Saját telephelyünkön 40.000 tonna kukoricát veszünk át, a szárítón keresztüli anyagmegmozgatás szintén 40.000 tonna, valamint üzemünkben készült termékek mozgatása 20.000 tonna, a napi termény/termékmozgatás pedig 300-1000 tonna mennyiségben történik, ezért szükségünk volt egy olyan gépre, amely képes ezt a mennyiséget kezelni.

Mit kellett még figyelembe venni a vásárlás kapcsán?

Mivel az üzem az ország számos pontjáról fogad terményeket, fontos volt, hogy olyan rakodót vásároljunk, mely képes minden típusú szállító járművet kiszolgálni magasságtól függetlenül. Gondolunk itt a 3,5 m oldalfal magasságú nyerges vontatókra.

Miért választották a CASE IH Farmlift 935-öt?

A választást befolyásolta az is, hogy a CASE IH egy dinamikusan fejlődő cég, mely világszerte gyárt és forgalmaz erőgépeket mezőgazdasági és építőipari területen is. Mivel a rakodógépek terén az építőiparból már nagyon sok tapasztalatuk van, ezért úgy gondoltuk, hogy annak ellenére, hogy a Farmlift egy friss modell, megbízunk a márkában. CASE IH választást befolyásolta az is, hogy az Invest Gépkereskedelmi Kft. több, mint 10 éve forgalmazza ezt a márkát és az ehhez kapcsolódó szakértelmük csak erősítette döntésünket. Fontos volt számunkra, hogy megfelelő szerviz társuljon a géphez, hiszen ez a szempont nélkülözhetetlen a munkánkhoz.

Kukorica malomipari feldolgozása és a terménykereskedelem a nagyigmándi székhelyű Cornmill Kft. két fő tevékenysége. 2004 óta mindkét fő tevékenységi kört folyamatosan fejlesztik. A malom kapacitását nem növelték, de sok beruházást, felújítást hajtottak végre, ami a hatékonyabb működést, a vevők maximális kiszolgálását segíti. Folyamatosan alkalmazkodnak a piac kihívásaihoz. 2015-re a terménykereskedelemben jelentős, mintegy 40%-os forgalomnövekedésre számítanak.