rekord

A legújabb generációs Valtra T4 szérából a T234 traktort tesztelték a világ első téli traktorgumiabroncsával, a Nokian Hakkapeliitta TRI-vel. A speciálisan a kísérletre kialakított traktorral és a rászerelt Nokian téli abroncsokkal Észak-Finnországban, egy 2300 méter hosszú zárt pályán, tartósan fagypont alatti hőmérsékletben, igazi zord téli körülmények között végezték a rekordkísérletet 2015. február 9-én. A rallyversenyző 130,165 km/h végsebességet ért el a traktorral, amellyel így új világrekordot állítottak fel, mivel traktorral még soha sehol nem értek el ekkora sebességet.

"Én már korábban több autónak teszteltem a végsebességét, de ez volt az első alkalom, hogy egy traktorral tettem meg ugyanezt, méghozzá egy világrekordot fölállítva. A Nokian téligumik és a Valtra traktor a zord időjárás ellenére is igazán jól működtek együtt" – mondta a sikeres rekordkísérletet követően Juha Kankkunen.
Több mint tíz évvel ezelőtt, a Nokian Tyres volt az első gyártó a világon, aki a bevezette a piacra a blokkmintás gumik alkalmazását traktorokhoz. 2014 tavaszán bővítették kínálatukat a Hakkapeliitta TRI blokkmintás téli traktorabronccsal, mely mintázatának élei kifejezetten javítják a tapadást, a havas és jeges útfelületeken, rendkívül nagy stabilitás és vezetési biztonságot nyújtva a felhasználónak.

A Valtra T4 premierjéről pedig ITT olvashatnak részletesebben.