Erre vigyázzon bálázáskor, hogy ne gyulladjon ki a gépe

kigyulladt bálázó

A gabonabetakarítás dandárját követően bevetésre indulnak a bálázógépek a szalma betakarításában, melyben évről évre "tűzhalált hal" néhány hengeres nagybálázó. A bálázó tüzek a legnagyobb arányban a változó kamrás hevederes körbálázókkal történnek.

Így vezethet mezőgazdasági vontatót és lassú járművet!

jogosítvány

Az állandó és bonyolult jogszabályváltozásoknak köszönhetően szinte mindig vitatéma, hogy milyen nemzeti és nemzetközi járműkategóriára szóló vezetői engedéllyel vezethetünk mezőgazdasági vontatót, illetve lassú járművet.

Ezekkel a kombájnokkal arattunk 20 éve

Áttekintettük, hogy milyen márkák és kombájncsaládok alkották 20 éve a kínálatot és nem utolsósorban ár-összehasonlítást is végzünk, hogy az akkori beszerzési árak alapján melyek voltak a legolcsóbb és legdrágább gépek. Azzal talán mindenki egyetért, hogy az elmúlt két évtizedben jelentősen leszűkült, átalakult a hazai kombájnpiac.

Megérkezett a szőlőültetvények korszerű szervestrágyaszórója

A szőlőültetvények tápanyag-visszapótlása a termesztés technológia jellegénél fogva sokkal speciálisabb eszközöket igényel. Az ilyen munkák megoldására fejlesztette ki a német TEBBE a Smart Streuer elnevezésű szőlészeti trágyaszóróját. A Smart Streuer szőlészeti trágyaszóró a tányéros szórószerkezetnek köszönhetően egyenletes szóráskép mellett nagy területteljesítményt biztosít.

Új generációs VICON RV hengeres nagybálázók

VICON RV hengeres nagybálázó

A VICON RV hengeres nagybálázó legújabb generációja számtalan továbbfejlesztéssel gazdagodott. Többek között vadonatúj hálókötöző rendszerrel látták el. Azúgynevezett PowerBind kötözőrendszer kevesebb alkatrészből áll, és teljesen feleslegessé teszi a adagológörgőket. Közvetlenül adagolja a bálakamrában a PowerBind a bálahálót, amely folyamatosan fenntartja a háló feszességét.

Ilyen az új MTZ kistraktor

mtz

A világ egyik legnagyobb erőgépgyártójának számító minszki traktorgyár múlt hónapban mutatta be vadonatúj kistraktorát, a Belarus 352-est, mely a korábbi 320-ast váltja majd. Az új típust a minszki motorgyár erőforrásával szerelik és a kifejlesztésnél törekedtek a mérnökök arra, hogy a kistraktor súlypontja alacsonyabban legyen, mint a korábbi hasonló teljesítményű modelleknek.