Mi ez a szolgáltatás? Mitől új? És mitől közösségi? Ezek a legalapvetőbb kérdések. Mindezekre Nagy Bence, az Agromatic Automatizálási Kft. ügyvezetője és a szolgáltatás ötletgazdája tudja a választ.

Sokféle módon juthatunk RTK szolgáltatáshoz Magyarországon. Egyik módja az előfizetéses rendszer, másik módja a saját bázisállomás beruházása. Most azonban itt van egy új lehetőség, mely egyik meglévő szolgáltatásra sem hasonlít. Egészen más jellegű, mert ez közösségi alapon szerveződött, illetve folyamatosan szerveződik. A közösségi gazdaság lényege a megosztásban rejlik, így egy-egy szolgáltatásért a piaci árnál lényegesebben kevesebbet kell fizetni, akár évi 25 000 Ft-os költséggel lehet RTK korrekcióhoz jutni.

Magyarországon már sok Trimble gyártmányú bázisállomás üzemel, melyeket most az Agromatic Automatizálási Kft.egy közösségbe vont, biztosítva a szükséges háttér-infrastruktúrát.
RTKÍgy jött létre Magyarország első, közösségi RTK hálózata az RTK-mindenkiNET, ahol a bázisállomás tulajdonosok a csatlakozó felhasználókkal megosztják az RTK korrekciójukat. Az RTK-mindenkiNET felhasználók mobilinterneten keresztüli hozzáférést kapnak automatikusan a hozzájuk legközelebbi bázisállomáshoz.


A szolgáltatásról részletesen olvashat a www.rtk-mindenkinet.hu honlapon.