Cégünk a magyarországi piacon, a lengyelországi fém tetőfedő anyagok gyártásában piacvezető Grupa Pruszynski csoport tagjaként 2002 óta van jelen.

A termékeink horganyzott acéllemezből hideghengerléssel készülnek, műanyag festékréteggel ellátva, ami a magas minőségi követelményeknek teljes mértékben megfelel, valamint tökéletes védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. A cégcsoport által gyártott burkolóelemeket elsősorban ipari és mezőgazdasági csarnokok, családi házak, álmennyezetek szerelésére használják.

Kiváló minőségű termékeket ajánlunk, melyeket többéves garanciával támasztunk alá, ami azért lehetséges, mert a legkorszerűbb technológiával, gépparkkal és alapanyaggal dolgozunk. Széles palettában kínálunk tetőfedő és mennyezeti burkolóanyagokat. A lemeztermékekre 10-15 év garanciát vállalunk, amelyek élettartama horganyzott lemez esetén 25 év, 50µm festett lemez esetén 40-50 év.

Különböző magasságú és bordakialakítású trapézlemezből több mint 20-féle méretet gyártunk festett, horganyzott és alucink kivitelben egyaránt, ezek közül a legalacsonyabb bordamagasságú 6 mm, a legmagasabb 160 mm. Ezen trapézlemezek közül a T/92; T/150; T/160 teherbíró magastrapéz gyártása 2006 év vége óta folyik, 0,70, 0,75, 0,80, 0,88, 0,90, 1,00, 1,25, illetve 1,50 mm lemezvastagsággal. A megfelelő trapézlemez kiválasztásához terhelési táblázat áll rendelkezésre.

A Magyarországon gyártott trapézlemezeink a homlokzatokra leggyakrabban használt TH20, a tetőfedésre használt TH45, illetve a 2008 tavasza óta gyártott tetőre és homlokzatra egyaránt használatos TH35 trapézlemez. Ezen lemezek gyártási ideje jóval rövidebb a Lengyelországban gyártott trapézlemezek gyártási idejénél.

Termékeink bevonati rendszere az alábbiak szerint tevődik össze:

• Horganyréteg mindkét oldalon 275 g/m²
• Passziváló réteg mindkét oldalon
• Primer réteg mindkét oldalon
• Színoldali festékbevonat, 25 um, 35 um, vagy 50 um festékréteggel
• Hátoldali védőlakk

A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott önfúrós (fogadószerkezettől függően különböző fúróteljesítményű) szerkezeti csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket 4,8x19 mm-es önfúrós fűzőcsavarokkal rögzítjük egymáshoz. A felhasznált szerkezeti csavarok száma kb.7-8 db/m², fűzőcsavar esetében 3-4 db/m², ez a mennyiség azonban függ a bádogelemek (élhajlított elemek) mennyiségétől is. Az élhajlított elemek ugyanabból az anyagból, színben és bevonattal készülnek, mint a trapéz lemezek.

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont trapézlemezek garantálják a hosszú élettartamot. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk. Annak köszönhetően, hogy a lemezeket konkrét hosszúságban gyártják le, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A trapézlemezek súlya 0,5mm vastagságban mindössze kb.5 kg/m², így szerelhetősége könnyű és gyors, tárolása, szállítása egyszerű.

A gyártás a magas szakmai tudással rendelkező munkások által vezérelt gazdag és állandóan modernizált gépparkon történik. Rendszerünk sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.

POLMETÁL PRUSZYNSKI Kft.
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Tel: 94/565-164
Fax: 94/565-165
E-mail: polmetal@pruszynski.hu
www.pruszynski.hu